Bodrum Gündem

Kenan Sofuoğlu ve Mehmet Kocadon Startı Verdi (VİDEO HABER)

09.03.2014
0
A+
A-

Bodrum’da gerçekleştirilen “Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Burak Özel Yarışı” Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Mehmet Kocadon tarafından verilen magazin startı ile başladı.

Bodrum Gündem/8 Mart 2014

Kenan Sofuoğlu’nun onur konuğu olduğu ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden Türkiye Motokros ve Enduro Şampiyonu milli sporcusu Burak Özel’in adına yapılan yarış, Bodrum bodrum endru motor şampiyonası (9) Baclofen online Belediye Meydanı’ndan renkli görüntüler eşliğinde başladı. 7 kadın yarışçının da yarıştığı “Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Burak Özel Yarışı”nda kadınlar kupası da veriliyor.

8 Mart Kadınlar Günü Meydan Rengarenkti…

8 Mart nedeni ile meydanda bir çok etkinlik ile birlikte başlayan “Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Burak Özel Yarışı”na katılan sporcular kadınlara kırmızı karanfil dağıttılar. Daha önce kendi adına yapılacağı belirtilen ancak daha sonra hayatını kaybeden ‘Burak Özel’ adını taşıyan yarışın onur konuğu olan Kenan Sofuoğlu “İki üç ay önce ‘bu yarışı senin adına yapacağız, gelir misin?’ denilmişti. Bende söz verdim. Ama yakın bir zamanda Burak kardeşimiz rahmetli olduktan sonra onun adını vereceğiz denildi. Tabi ki böyle olması lazımdı. Çünkü yakışanı da buydu. Bende kesinlikle geleceğim dedim. Çünkü bu yarış benim için daha da değerli oldu. Burak kardeşimizi çok sevdiğim bir insandı. Allah rahmet eylesin. Keşke oda burada olabilseydi” dedi.

Motosiklet Yarışlarının Ülkeye Faydası Olacak…

Türkiye motosiklet sporuna ve motosiklet kullanımına her geçen gün ilginin artığını belirten Sofuoğlu buy valacyclovir “Burada motosikletçileri, kalabalığı, ilgiyi gördüm. Motosiklet sektörü spor olarakta büyüyor. Beni mutlu ediyor. Motosiklet kullananları baktığımda artık daha fazla kask takıyorlar, elbiselerini de giymeye başlayanlar var. Türkiye’de bu kültür oturuyor. Olması gereken bir kültür. Çünkü ekonomi açısında da trafik açısında da çok iyi. İnşallah yavaş yavaş bizimde çabamızla bu kültürü Türkiye’de oturtacağız. Ülkeye faydası olacaktır” dedi.

Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunup hatıra fotoğrafı çektirdiği Sofuoğlu, Bodrum’a ilk kez geldiğini ve hayran kaldığını söyledi.

buy misoprostol bodrum endru motor şampiyonası (31)“Özellikle Bayan Sporcularımızı Ön Saflarda Görmek, Beni Çok Mutlu Ediyor”
Başkan Mehmet Kocadon, eğitime ve spora çok önem verdiğini belirttiği konuşmasında; “Spor benim yaşam tarzım, özellikle kış aylarında düzenlenen bu tür organizasyonlara Bodrum Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar destek verdik ve bu desteklerimiz de devam edecek. Bu özel günde özellikle bayan sporcularımızı ön saflarda görmek, beni çok mutlu etti. Bodrum’da düzenlenen bu etkinliklere katılımın her sene artması da doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Özellikle motosiklet sporları için Bodrum Ticaret Odasıyla birlikte gerçekleştirilen proje, önümüzdeki yıllarda çok daha büyük organizasyonların yapılmasını sağlayacaktır. Bu etkinliğe katılan başta kadınlarımız, Dünya Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu, Bodrum Motosiklet Kulübü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 “Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Burak Özal Yarışı…

9 Mart Pazar günü ise Bodrum Arenada extreme ve enduro test etaplarında sporcular yılın ilk mücadelesini verecek.  Toplam 75 kilometrelik parkurda yarışacak olan sporcular için zor ama heyecanlı bir yarış olması bekleniyor. Sporcular doğal engelli zeminden oluşan parkurda 90 km.den oluşan 3 tur atacaklar. Doğal engelli zeminden oluşan parkur, fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartıldığı belirtildi.  Her klasmanın  ilk üçüne çeşitli ödüller verilecek.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.