Bodrum Gündem

Enduro Yarışları Nefes Kesti

10.03.2014
0
A+
A-

Bodrum’da yapılan “Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Burak Özel Yarışı” sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Bazı sporcuların engellerden geçerken kaza yaşadığı extreme etapta, birçok şampiyonlukları bulunan Türk Milli sporcusu Şakir Şenkalay’ın kolu çıktı. Yaralanan sporculara sağlık ekipleri müdahale etti.

Bodrum Gündem/10 Mart 2014

Kenan Sofuoğlu’nun onur konuğu olduğu ve bir süre önce hayatını kaybeden Türkiye Motokros ve Enduro Şampiyonu milli sporcusu Burak Özel’in adını taşıyan yarış, Kızılağaç bodrum motokros türkiye şampiyonası (25)mevkiindeki 146 dönümlük Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda yapıldı. 150’ye yakın sporcunun müracaat ettiği yarışta 3’ü bayan 85 sporcu start aldı.  Sporcuların zor ve heyecanlı geçen yarışlarını çok sayıda vatandaşta izledi.  Extreme ve enduro test etabında 3 turdan oluşan toplam 77 kilometrelik yarışta sporcuların engellerden geçme mücadelesi nefes kesti. Doğal ve suni engellerde dolu fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartıldığı parkurda sporcular mücadeleleri izleyenlerden de bol bol alkış aldı.

Şampiyonun Zor Anları…

Yarışçılardan bazıları kayalarla oluşturulan alandan geçerken düştü. Yürüyerek geçerken bile zorlanılan alandan,  sporcular motosiklet üstünde devrilmeden geçmeye çalışırken zor anlar yaşadı.  Yarışta ikinci sırada start alan Türk Milli Motosiklet sporcusu 100 numaralı Şakir Şenkalay’da talihsizlik yaşayanlardan oldu.  Türkiye’deki şampiyonluklarının yanı sıra Balkan cheap Toradol ve Avrupa dereceleri bulunan şampiyon sporcunun sol kolunun çıktığı öğrenildi.  2012 yılında katıldığı Dakar Rallisi’nde yaşadığı kazada kolundan yaralanan Şenkalaycı’nın kolunda o zamandan kalma bir sorun olduğu belirtildi.   Parkurda talihsizlik yaşayanlardan biride Kemer Enduro Külubünden 250 numaralı Özgür Aydın oldu.  Bacağından yaralanan Aydın sedye ile parkur dışına taşınarak tedavi altına alındı.

bodrum motokros türkiye şampiyonası (30)“Umarız Yurt Dışında Başarılı Olurlar”

Geçen ay hayatını kaybeden Burak Özel adına yapılan yarışı izleyen babası Orhan Özel duygusal anlar yaşadı. “Camiamızın başı sağ olsun. Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Özel “Türkiye Motosiklet Federasyonu başta olmak üzere tüm destek verenlere, bu yarışta Burak’ın hatırası için ter döken büyün yarışmacılara teşekkür etmek için buraya geldim. Umarız Burak’ın iyi yarışçılığından alınan derslerle diğer arkadaşları başarılarını sürdürür ve yurt dışında da ülkemiz adına başarılı olurlar” dedi.

Kadınlarda Yarıştı…

Enduro şampiyonasının 8-9 Mart tarihlerini kapsayan 1’inci ayak yarışlarında 3 kadın sporcu yer aldı.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organizasyona dahil edilen kadınlar kupası için yarışan kadınlardan İstanbul Ayazağa Motosiklet Kulübünden Nazire Peker “Parkur çok yorucu ama güzel olmuş. 3 kadın olarak erkeklerle aynı parkurda yarıştık.  Güzel bir yarış oldu” dedi.

bodrum motokros türkiye şampiyonası (12)Bodrum’da 3’ü bayan 85 sporcunun katılımıyla yapılan ‘Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Burak Özel Yarışı’  ödül töreniyle sona erdi.  En iyi dereceyi yapan Bodrum Motosiklet Kulübünden (BMK)  Mustafa Özkeskin ‘Burak Özel’   anısına madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar kupası ve hobby sınıfıyla birlikte 8 sınıfta yapılan yarışın tamamlanmasının ardından Oasis alışveriş merkezi gösteri alanında ödül töreni düzenlendi. Sınıflarında ilk üç dereceye girenlere kupaları TMF (Türkiye Motosiklet Federasyonu) asbaşkanı Hamit Dizman,  yöneyim kurulu üyeleri ve Kenan Sofuoğlu tarafından verildi.

1’inci ayak yarışlarında 1A sınıfında BMK’dan Mustafa Özkeskin, 2A sınıfında Marmara Motosiklet Kulübünden Sinan Memnun, 3A sınıfında Kemer Enduro Motosiklet Kulübünden Burak Özdemir, 1B sınıfında Ayazağa Birlik Spor Kulübünden İslam Yıldız, 2B sınıfında  BMK’dan Mehmet Sağlam, 3B sınıfında Sebaste Proscar without prescription Enduro ve Motokros Kulübünden Gökhan Selçuk  hobby sınıfında ise Hitit Motosiklet Kulübünden Abdullah Aycan birinci oldu.

Üç Kadın sporcunun yarıştığı kadınlar kupasının sahibi ise Ayazağa Birlik Spor kulübünden Nazire Peker oldu. Ödül törenine katılamayan Peker’in yerine kupasını yarışta Dapoxetine yer almayan ancak motosiklet sporcusu olan arkadaşı Yasemin Yazıcı aldı. 50:01.51’lik dereceyle en iyi dereceyi yaparak  ‘Burak Özel’ anı madalyasını kazanan Mustafa Özkeskin’e madalyasını baba Orhan Özel taktı. Özkeskin ve Özel duygusal anlar yaşadı.

7 ayaktan oluşan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 2’inci ayak yarışı 5-6 Nisan 2014 tarihlerinde İzmir’de yapılacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.