Bodrum Gündem

Bodrumlular Berkin İçin Meydanlarda

11.03.2014
0
A+
A-

Bodrum’da gün içinde sosyal medyada organize edilen, TKP Bodrum, Bodrum Gezi Dayanışması, İşçi Partisi ve CHP Bodrum İlçe Örgütünün mesajları ile 18:30’da Belediye Meydanında toplanan binlerce Bodrumlu Berkin Elvan’ı anarken, iktidarı protesto etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-11 Mart 2014

Gezi Direnişi sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz bombası kapsülü ile yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan berkin elvan güle güleBerkin Elvan (11 Mart 2014) sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Gün boyu ülkenin bir çok yerinde Berkin’in ölümünü protesto eden gösteriler yapıldı. TKP Bodrum ve Bodrum Gezi Dayanışması tarafından 18:30’da Belediye Meydanında Berkin Elvan için buluşma çağrısı yapıldı. Ardından CHP ve İşçi Partisi de üyelerine meydanda buluşulacağına dair SMS mesajları çekti. Bodrum STK’ların ve yurttaşların da katıldığı eylemde şiirler okundu, ağıtlar söylendi.

Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Deniz Can eyleme üzerinde Ben Berkin Ölmedim yazılı ayakkabı kutusuna koyduğu ekmek ile katıldı.

Polis Alanı Terk Etti…

Eylem sırasında konuşmacıların ve slogan atanların video görüntülerini çeken sivil polislerin olduğu fark edilmesi üzerine Avukat Emre Atmaca “Haber amaçlı çekim yapan basın emekçilerinin arasında sivil polislerde bizi çekiyor. Polisleri burada istemiyoruz, fişlenmek istemiyoruz, polis burayı terk et” diye bağırması üzerine eyleme katılanlarda, “Berkin’in Katili Polis alanı terk et” sloganı atarak ve yuhalayarak sivil polislerin meydandan çıkmasını sağladı.

bodrumda berkin elvan eylemi (19)O Artık Size Emanet, Kardeşinize Sahip çıkın.

Berkin Elvan Direnişin Umudu Başlıklı Bodrum Gezi  Dayanışması bildirisinde “Polis başına nişan alarak gaz fişeği sapladığında 14 yaşındaydı. 269 gün komada kaldı. Bir çocuğun komada uyuması bile bazen insanı mutlu edebiliyormuş. Biz umuda inanan insanlar olarak her zaman bilincimizin en yoğun yerinde dahi kuruyan bir ağacın yeşermesi gibi inandık ona. Zaman gelir geçer takvimler sararır ve Berkin kaldığı yerden devam eder dedik. Olmadı… Berkin gezi şehitlerinin kahramanlarının arasında 8. ve en genç yerini aldı. Ama şunu çok iyi biliyoruz; okulda, iş yerinde, toprağın altında dahi gökyüzünün bu en güzel yıldızlarının kayışının bir hesabı olmalı ve sorulmalı. Çünkü hesabını sormak vicdanımızın bilincimizin ve namusumuzun borcudur. Order Kamagra Lafa değil icraata bakan AKP hükümetinin son icraatı olan bu  çocuğun ölümü için bugün yasımızı tutarız. Ancak bilsinler ki bu büyük yastan büyük bir direniş doğar ve bu halk bu direnişi büyüterek katillerini pislikleriyle tarihin çöplüğüne gönderir. Berkin’ i yazmaktan, hatırlatmaktan, hesabı sorulana kadar mücadele etmekten asla yorulmayacağız. order Vermox ifadeleri yer aldı. Bildirinin son cümlesi ise oldukça duygusaldı; “Ali İsmail, Ethem, Mehmet, Abdullah, Medeni, Ahmet, Hasan Ferit… Kardeşinize Sahip çıkın. O artık size emanet”
bodrumda berkin elvan eylemi (18)Boykot ve Çeşitli Anma Eylemlerine Çağrı…
Taksim Gezi Parkı Bodrum Bileşenlerince yapılan açıklamada ise, “Haziran Direnişi’ni yenemeyen, halkı bir türlü alt edemeyen ve iktidardan düşme aşamasına gelen Adalet ve Kalkınma Partisi bir kardeşimizi daha aramızdan aldı. 16 Haziran tarihinde İstanbul Okmeydanı’nda AKP iktidarının kolluk kuvvetleri tarafından kafasından gaz kapsülü ile vurulan, 269 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren, bu süre zarfında tüm halkımızın mücadele azmi ve umudu olan on beş yaşındaki Berkin Elvan’ı sonsuzluğa uğurluyoruz.” şeklinde başlayan bildiri

“AKP hükümetinin ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur” denilerek iktidarın istifa etmesi ve Berkin’in ölümüne sebep olanların yargılanması gerektiğine vurgu yapıldı. Bodrum’da yaşayan herkesi Haziran Direnişi’nin minik çiçeğini her yerde anmaya davet eden Taksim Gezi Parkı Bodrum Bileşenleri bildirisinde boykotlar ve çeşitli etkinlikleri ile anmaya devam edilmesi çağrısında bulunuldu. Bildirinin sonunda ise Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” şiirinin bir bölümü anma ve protesto eden binlerce yurttaş hep birlikte okudu.

bodrumda berkin elvan eylemi (11)Başkan Adayları da Alanda…

CHP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ile birlikte eyleme katılırken, eylemden önce “Evladımız Berkin’i kaybetmenin üzüntüsü içinde saat 18:30’da Belediye Meydanında buluşuyoruz” purchasing Plavix mesajı gönderdi. CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, meclis üyesi adaylarının bir bölümü ile geçmiş dönem CHP İlçe Başkanları Zeki Köylü, Dr.Kerim Cangır, Duran Öztürk, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya, TKP Muğla İl Başkanı Ahmet Aksüt, ÖDP Belediye Başkan Adayı Mehmet Çilsal, Bodrum Gezi Dayanışması bağımsız Belediye Başkan adayı Serap Kalkan ve meclis üyesi Yüksel Ergen, İşçi Partisi Bodrum Belediye Başkan adayı Yusuf Dinler, tiyatro sanatçısı Metin Zakoğlu’da meydanda yerini aldı.  MHP Belediye Başkanı Mehmet Tosun’da “Berkin Elvan evladımız için bu gün saat 18:30’da Bodrum Belediye Meydanındayız. Katılımınızı bekliyoruz”  şeklinde SMS mesajı atarak eyleme destek verdi.

İki saat kadar süren eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.