Bodrum Gündem

BODRUM GÜNDEM 62. SAYI MANŞET HABER

13.03.2014
0
A+
A-

DSİ tarafından ihale edilip yaptırılarak, bir süre önce de Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’ne devredilen projenin yapısal sıkıntıları yine Bodrum’un omuzlarına bindirilmeye çalışılıyor.

DSİ, BU İŞİN SUYU ÇIKTI!!!

methotrexate no prescription Güvercinlik’te DSİ tarafından ihale edilerek yaptırılan su isale hattı gene patladı, evleri su bastı. Halk patlama riskine karşı tedirgin. Başkan Kocadon patlamanın ardından Güvercinlik’e gitti.

Bodrum Gündem/9 Mart 2014

Güvercinlik köyünden geçen su isale hattında öğle saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Güvercinlik’te halk, su borusu patlaması riskine karşı güvercinlik su hattı yine patladı (7)tedirginlik yaşıyor.

Güvercinlik köyünün yakınlarında bulunan Bodrum içme suyu isale hattında 9 Mart günü öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Köyün sokakları dereye döndü, evleri su bastı. Su ishale hattından akan sular, dağlardan topladığı çamurlarla birlikte evlerin bahçelerine girdi. 10 ev ve işyeri, 2 otomobil su nedeniyle zarar gördü. Nehir gibi akan su karşısında canını zor kurtaran vatandaşlar, yaşadıkları şokun ardından evlerini temizlemeye çalıştı. Jandarma ekipleri zarar gören ev ve iş yerlerinde hasar tespiti yaptı.

Geçtiğimiz yıl devreye alınan ve son bir kaç ay içinde direnci karşılayamaması nedeniyle patlayarak sık sık gündeme gelen Güvercinlik-Bodrum İçme Suyu Hattı’nda başlatılan çalışmalar sonucunda hazırlanan DSİ Bodrum Yarımadası İçme Suyu Yenileme ve Yapılandırma Projesi’nin ihalesi geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. İhale kapsamında 17 kilometresi ana hat olmak üzere yaklaşık 30 kilometre boru yenilenecek. CTP türü olan 17 kilometrelik ana hat borusunun yerine çelik boru yapılarak direnç artırılacak. Yapımı yaklaşık 6 ay sürecek olan yenileme çalışmalarının ihalesini alan firmanın, çalışmalara 2 hafta içerisinde başlayacağı bildirildi. İhale kapsamında Bitez, Akyarlar, Yalıkavak, Gümüşlük ve Yalı hatlarında da tamamlama çalışmaları yapılacak. Tüm bu çalışmaları kapsayan ihale bedelinin 23 milyon 866 bin 338 TL olduğu bildirildi.

güvercinlik su hattı yine patladı (19)Ankara’dan ve DSİ’den Daha İyi Biliyoruz…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’nin süreci başından itibaren incelemeye aldığını açıkladı. Başkan Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada ‘’Yaşanan patlamalar Güvercinlik halkını haklı olarak tedirgin ediyor. DSİ tarafından ihale edilip yaptırılarak, bir süre önce de Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’ne devredilen projenin yapısal sıkıntıları yine Bodrum’un omuzlarına bindirilmeye çalışılıyor. Oysa büyük törenlerle ve gösterişli sözlerle Bodrum Halkına büyük hizmet olarak sunulan bu proje, çalıştırılmaya başlandığı andan itibaren yaşanan patlamalarla ihale şartnamelerindeki dikkatsizliklerin sonuçlarını yaşıyor. Ben şunu iddia ediyorum ki, Bodrum Belediyesi BOSKİ olarak başlattığımız Su Projemizle su depolarımız yenilendikten sonra, Bodrum’un aslında Geyik Barajı’ndan türlü sözlerle taşınan suya ve bu hatta ihtiyacı kalmamıştır. Yani Bodrum Belediyesi Bodrum’un sıkıntılarını ve ihtiyaç duyduğu çözümleri Ankara’dan ve DSİ’den daha iyi biliyor ve çözümleri de daha sonuç odaklı, uzun ömürlü.’’ dedi.

order misoprostol güvercinlik su hattı yine patladı (16)Halk Tedirgin ve Öfkeli…

Dağdan gelen çamurlu su evinin içine dolan 2 çocuk 2 torun sahibi Gülşen Kaya, “Sular, bir anda gürültüyle birlikte geldi. Nehir gibi akıyordu, torunların balkondaydı, hemen onları kucaklayıp aldım. Bir anda bütün su evin içine doldu. Eşyalarım sular altında kaldı, çamura bulandı. Biz ne yapacağız, nerede yaşacağız”  dedi.

Ev hanımı evli ve 3 çocuk annesi Zeynep Parlak (39), çocuklarını artık dışarı çıkartmaya korktuğunu belirterek, “Çocuklarım dışarıda oynuyordu. Onları dakikalar farkıyla kurtardım. Nehir gibi akan sulara kapılıp gidecekti. Her an patlama olacak tedirginliğini yaşıyoruz. Çocuklarımızı dışarı bırakamıyoruz” dedi.

Professional Viagra without prescription Bodrum Belediyesi Mağdurlara Destek Verecek…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, evleri zarar görenlere yardım yapılacağını belirterek, “Güvercinlik halkı bu durumla birçok kez karşılaştı. Biz de ilgili yerlere, bu cam elyaf boruların uygun olmadığını, çelik boru döşenmesi gerektiğini belirtmiştik. Yapılan görüşmeler sonunda çelik boru döşenmesi için ihale yapıldı. Umarız en kısa sürede boruların değişmesi için çalışmalara başlayacağız. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Eşyalar yerine gelir, bir vatandaşımız ölseydi onu nasıl yerine getirecektik. Mağdur olan vatandaşlarımıza destek vereceğiz” dedi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.