Bodrum Gündem

Bodrum Konacık Gibi Olmak İstemiyor (VİDEO HABER)

13.03.2014
0
A+
A-

Başkan Kocadon, Konacık beldesine yaptığı ziyarette vatandaşlara, “Ben burayı güllük gülistanlık sanıyordum; meğer ön taraf güllük gülistanlıkmış, arka taraf sıkıntılı…

)

Bodrum Gündem/13 Mart 2014
Konacıklı vatandaşlar Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’u Konacık Kafe’de, ‘’En Büyük Başkan Bizim Başkan’’ sloganları ve ‘’Ne konacik_mehmet_kocadon (1)Aspirin Ne Vermidon, Bodrum’un İlacı Mehmet Kocadon’’ pankartı ile karşıladı. Konacık Kafe’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kocadon, Konacık ile ilgili kendisine verilen istek listesini görünce, Böyle sorunlarınız mı var arkadaşlar? Ama oradaki billboardlarda, ‘Konacık’a bak, Bodrum’un geleceğini gör’ yazıyor. Ben billboardlarda okudum, ama demek ki problemler çözülmemiş” dedi.

 “Bugün biraz soğuk ama içerisi dışarısı dolu… Bu sevgidir, gönül birliğidir”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kendisine gösterilen ilginin sevgiden kaynaklandığını ifade ettiği konuşmasında; “Ne güzel değil mi? Hayatta en güzel şey ne biliyor musunuz arkadaşlar, hem sevmek, hem sevilmek. Bunun kadar güzel bir şey yok, böyle güzel bir duygu yok, dört yaşındaki çocuğumuz bile oradan el sallıyor.” dedi. Başkan Kocadon sözlerini, ‘’Bugün özellikle Bodrum biraz soğuk ama içerisi dolu dışarısı dolu, bu havada buradasınız. İşte bunun altında yatan tek neden sevgidir arkadaşlar, gönül birliğidir. Gelip de salonu, bahçeyi dolduruyorsanız, işte bu sevgiyle mümkün oluyor.” diyerek sürdürdü.

konacik_mehmet_kocadon (8) “Biz gücümüzü koltuktan değil, kendimizden alıyoruz”
Konacık’a yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla konuştuğunu ve yaşadıkları sorunları bildiğini belirten Başkan Kocadon, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Ben devamlı Konacık’a gidip geliyorum. Arada dertlerinizi, sıkıntılarınızı dinliyoruz. On beş yıldır belde belediyemiz var. On beş yıldır sizlere hizmet ediliyor. Bu süreç içerisinde sizlere hizmet eden başkanlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, azalarımıza buradan teşekkür ediyorum. Önemli olan bir tane çivi çakmaktır. Onlara önümüzdeki günlerde başarılar dileyelim çünkü biliyorsunuz makamlar gelip geçici. Bunların hepsi bir gün son buluyor. Önemli olan bu makamlar bittikten sonra halkın arasında gönül rahatlığıyla gezebiliyor musun, onlara ‘Merhaba’ deyip hal, hatır sorabiliyor musun ya da onların gönlünde hala o başkanlık sıfatıyla devam edebiliyor musun? Yani kısacası gücünü koltuktan alıyorsan eğer sen bir hiçsindir. Önemli olan o gücü, kendinden ve halktan almaktır. İşte bizim farkımız bu. Biz gücümüzü koltuktan değil, kendimizden alıyoruz.”
konacik_mehmet_kocadon (11)
Küçük bir kız çocuğu sevgisini; “En büyük Kocadon, Bizim Başkanımız” diyerek gösterdi
order diflucan
Başkan Mehmet Kocadon, Konacık halkına hitaben yaptığı konuşması sırasında küçük bir kız çocuğu, “En büyük Kocadon, Bizim Başkanımız” diyerek tempo tuttu. Başkan Kocadon da sevgi ve ilgiyle karşılık vererek, “Buyurun bu güzelliğe ne diyeceksiniz? 3 yaşından 93 yaşına kadar birlik beraberlik işte bu arkadaşlar. Hiç kimse bağırttıramaz bu çocuğu, hadi bağır desen adını bilemez. Mehmet Kocadon, diyor.’’ diyerek yanıtladıktan sonra, ‘’İşte güzellik bu… Hatta geçenlerde yolda yürüyordum çocuk annesine dedi ki; anne gerçekmiş bu, dedi. Hani hep beni billboardlarda görüyorlar ya, televizyonlarda, basında… Çocuk görünce o kadar sevindi ki gerçekmiş, gerçekmiş, dedi. Bu sevgiyi biz sadece sizlere hizmet yaparak, art niyetle çalışmayarak, sadece toplum için çalışarak elde ettik. Yoksa bu sevgiler, saygılar kolay elde edilmiyor. Mehmet Kocadon, hakkın ve hukukun yanındadır. Mehmet Kocadon, kimsenin ekmeğiyle oynamaz; yıkmaya değil yapmaya gelir, asla kimsenin elindeki yasal yetkileri almaz çünkü Mehmet Kocadon’un kimsenin malında mülkünde gözü olmadığını biliyor Bodrum Yarımadası. Problemin değil, çözümün bir parçası olduğunu biliyorlar Mehmet Kocadon’un. Onun için de biliyorlar ki artık Bodrum’da her şey çok farklı olacak. Daha doğrusu bundan sonra şu aydınlık yüzlerin, medeni insanlarımızın daha hoşgörülü yaşadığı ortamlar olacak. Çünkü Mehmet Kocadon, tehditten ve şiddetten geçinen bir insan değil. Mehmet Kocadon sevgiden ve hoşgörüden geçinen bir insan arkadaşlar.” dedi.

konacik_mehmet_kocadon (6) “Bunları ben yaptım de! Sonra birileri bunların üzerine bir güzel oturur, havasını atar”
Başkan Kocadon konuşmasında, CHP Bodrum Belediye Meclis Adayı Mehmet Melengeç’in, Konacık için birçok şey yaptığını da belirterek, “Sizler çok şanslısınız. Ben her zaman kendisine hayranımdır. Gönlü zengindir, her şeyi başlatır, bitirir ama reklamını yapamazsın. Nasıl ki bir tavuk bile bir yumurta meydana getirdiği zaman bütün mahalleyi ayağa kaldırır ama bizim gönlü zengin kardeşimiz, sanayi sitesi de yapar, futbol kulübü de kurar, Pedasa Şenlikleri de yapar ama bundan kimse haberdar olmaz. Sonra birileri bunların üzerine bir güzel oturur, bir de havasını atar, reklamını yapar. Hiç önemli değil. Ben de Bodrum’a geldiğimde altyapı ve üstyapı çalışmalarını yaptım ama ne zaman bir felaket olsa, acı olsa, bundan medet ummak isteyen insanlarımız bir televizyon kanalında devamlı onu gösterirler. Peki, hiç mi güzel bir şey olmadı? Yeniden Bodrum yaptık; altyapısıyla üstyapısıyla. Sen belki farkına varamıyorsun ama bundan bir hafta önce arkadaşlar Berlin’de bir ödül aldık turizm fuarında; dünyanın en büyük fuarlarından bir tanesinde. Türkiye genelinde turizm bölgelerinin en iyi belediye başkanı ödülü. Peki, kim aldı bunu? Mehmet Kocadon aldı.” şeklinde konuştu.

generic Valtrex online konacik_mehmet_kocadon (7) “Her taraf beton, her taraf bina, her taraf asfalt…”
“O kadar çok sorun var ki Konacık’ta… Ezberim iyidir ama verilen listeyi ezberleyemedim”
Başkan Kocadon Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Mehmet Melengeç’i işaret ederek “Şimdi ben Mehmet Melengeç kardeşime sordum Konacık’ın hiç mi derdi yok, hiç mi sorunu yok? O kadar çok sorun var ki dediler, inanmıyorum, dedim. Her taraf beton, her taraf bina, her taraf asfalt, sorun mu olur, dedim. Bu kadar hizmet yapılmış beldede, dedim. O kadar uzun bir liste verdiler ki arkadaşlar, esasında ben ezberi kuvvetli bir insanım. Bir şeye şöyle göz gezdirdim mi, ezberlerim ama ezberleyemedim. Yalan mı söyleyeyim, ezberleyemedim. Ben burayı güllük gülistanlık sanıyordum. Meğer ön taraf güllük gülistanlıkmış, arka tarafta sıkıntı baya çokmuş. Hepsi çözülür arkadaşlar, ben ailemden insana saygı terbiyesi aldım. Bakın bu çok önemlidir. Fakirmiş, zenginmiş, gençmiş, ihtiyarmış, alkolikmiş, hastaymış hiç fark etmez. İnsan olması yeterli…”  dedi.
Başkan Mehmet Kocadon Konacık ile ilgili sorunların olduğu liste üzerinden hareketle “Konacık’ta hiç çay bahçesi yokmuş. Mevcut okullarımızın sorunları varmış. Mezarlıkla ilgili sorununuz varmış. Adayer, Çataltepe, Pedasa yolunda yaşayan vatandaşlarımızın imar ve tapu problemi mevcut. Bu bölgenin tapu problemini çözmek için imar planı üzerinde çalışacağız, demiş Mehmet Melengeç kardeşim. Böyle sorunlarınız mı var arkadaşlar? Ama oradaki billboardlarda ‘Konacık’a bak, Bodrum’un geleceğini gör’ yazıyor. Ben billboardlarda okudum, ama demek ki problemler çözülmemiş”
konacik_mehmet_kocadon (3)“Arıtma tesisini gezenler, Bodrum Kalesi’ni geçti”
Başkan Mehmet Kocadon, listeyi okudukça artan şaşkınlığıyla “Çırkan’da kanalizasyon sorunu varmış ama nasıl oluyor kanalizasyon sorunu? Şimdi biliyorsunuz, burada kanalizasyon arıtma tesisi yapıldı. Hatta arıtma tesisi televizyonlarda o kadar çok met edildi ki, o kadar çok gelen giden oldu ki, Bodrum Kalesi’nin Müzesi’nin ziyaretçi sayısını geçti. Gençlerimizin ihtiyacı olan futbol sahası ve spor kompleksini hemen yapacağız diyor, Mehmet kardeşim. Yok mu böyle bir şey kardeşim? Nasıl bir sosyal belediyecilik bu? Hani Bodrum’un geleceğini görecektik! Demek ki sosyal belediyecilik yapılmamış. Çay bahçesi yok, spor tesisleri yok… Diyor ki Mehmet kardeşim; imar terklerinin kamu yararına kullanılması. Çok amaçlı bir salon demiş. Hem düğün salonu, hem kültür merkezi olarak kullanalım demişler. Ulaşım sorununuz varmış. Bodrum-Konacık hattı şehir içi gibi çalışıyor ve vatandaşlar gereksiz yere çok dolaştırılıyormuş.” dedi.
“Bodrum’la Büyükşehir’in aynı parti olması, problemleri kısa sürede çözer”

“Şimdi bu problemlerden sonra, biz de Konacık için ne yapabiliriz diye projeler hazırladık. Bu projeleri ileride meydan konuşmalarında söyleyeceğiz ve kitapçık olarak da dağıtacağız.’’ diyerek konuşmasını sürdüren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ‘’Çok ciddi çalışmalardır bunlar. Ayakları yere basan projelerdir ve tabi bizim en büyük şansımız; sizin ana problemlerinizi Büyükşehirle beraber çözmemiz olacak. Çarkın dişlilerinin bozulmaması lazım. Yoksa bu problemleri çözmek çok zaman alır. Bodrum Belediye Başkanı sadece rica etmek zorunda kalır, takip etmek zorunda kalır ama Büyükşehir, ‘Ben bunu yapmıyorum’ derse sadece mücadele etmek zorunda… Ama Bodrum’la Büyükşehir’in aynı parti olması, bu projelerin hızlı bir şekilde dertlerinize de çare olması demektir. Ulaşımdan tutun da altyapıya kadar, imar tadilatına kadar hepsinin altında Büyükşehir’in imzası lazım. Bu imza olmadıktan sonra bunların hiçbirini çözemeyiz.” dedi.

konacik_mehmet_kocadon (12) “Beni kendilerine rakip görmüşler. Benim rakibim yok”
Başkan Kocadon, bir yıldır bütün belde belediyelerine her konuda yardım ettiğini de ifade ederek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bugün bakın burada temeller atıldı ama bizim üzüldüğümüz tek nokta, bu temel atma töreninde bu projeye izin veren Bodrum Belediye Başkanı’na teşekkür edemiyorlar. Edin kardeşim bunun sermayesi mi var? ‘Allah razı olsun Bodrum Belediye Başkanı’mızdan, buraya imza attı da buranın temelini atıyoruz’ deyiverin, ama diyemiyorlar. Herhalde onlar bizi kendilerine rakip görüyorlar. Bizim rakibimiz yok ki arkadaşlar. Biz hepinize sevgi ve saygımızı sunuyoruz. Hizmetin rakibi olmaz. Ben hep şunu söylüyorum. Önemli olan arkadaşlar medeni cesaret gösterip, seçimlere girebilmektir. On beş arkadaş seçime girer, bir arkadaşımız bu seçimi kazanır. Önemli olan bu medeni cesareti gösterebilmektir. Halkımız birini tercih edecek ama A partisine ama B partisine ama C partisine. Bunda ne var! Birbirimizi kırmanın, üzmenin, kötü söz söylemenin bir anlamı var mı? Hepsi gelip geçici… 31 Mart sabahı yeniden hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız. Kırmanın ya da Mehmet Kocadon’un saçının renginin, jölesinin markasının ne önemi var ki? Ama bunu bile size söylüyorlar. Ne güzel değil mi? Beni kendilerine rakip görmüşler. Benim rakibim yok, ben herkese sevgi ve saygımı sunuyorum sadece ve teşekkür ediyorum yapılan hizmetlere.”

Başkan Kocadon’a Konacık ziyareti sırasında CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, buy Fluconazole CHP Bodrum Belediye Meclis Adayları ve partililer eşlik etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Okitay dedi ki:

    Yazıktır, günahtır… Sayın Kocadon’u kandırmayın, kim yapıyorsa bu işleri. Bunların kaçı Konacık’tan? Sağdan soldan adam toplayıp bindirme kalabalık yapmak Başkana ne fayda getirecek. Yazık yazık, bıraksaydınız da belki üç beş Konacıklı gelir de dinlerdi. Nereye gitse başkan hep aynı yüzler. Bırakın adam halkla buluşsun. Ne la bu!