Bodrum Gündem

Elimizi Taşın Altına Soktuk

13.03.2014
0
A+
A-

“Sağlık turizmi Bodrum’un ekonomik gücünü arttırmaya başladı”

Elimizi Taşın Altına Soktuk

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’daki resmi ve özel sağlık kurumlarına yaptığı ziyarette, sağlık sektörüne yapılan yatırımların Bodrum ekonomisine büyük katkılar sağladığının altını çizerek, “Bodrum’da bir ekonomik güzellik yaşamak istiyorsak, hep beraber elimizi taşın altına koymamız lazım.” dedi.

Bodrum Gündem/13 Mart 2014 

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon Bodrum’daki resmi ve özel sağlık kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. Başkan Kocadon, Bodrum hastane_klinik_ziyaret (10)Devlet Hastanesi’nden başladığı ziyaretlerini sırasıyla Clinic İnternational Tıp Merkezi, Universal Hospital Bodrum, İnter Tıp Merkezi ve Özel Bodrum Hastanesi ile sürdürdü. Kocadon, hastane ve klinik ziyaretleri esnasında Bodrum’un ilk genel cerrahı olan Erdoğan Alpay’la da karşılaştı.
“Eğitimin ve sağlığın telafisi yoktur”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Özel Bodrum Hastanesi’nde hastane personeline hitaben yaptığı konuşmada; iki sektöre çok büyük katkılarda bulunan bir belediye başkanı olduğunu belirterek, “15 yıllık belediye başkanlığım sürecinde iki tane sektöre çok yatırım yapan bir belediye başkanı oldum. Çünkü ikisinin de telafisi yok arkadaşlar. Birisi hepimizin bildiği gibi sağlık, ötekisi eğitim. Hatta eğitime o kadar katkı sağlamışım ki, katkılarımla Milli Eğitim Bakanlığı’nı geçmişim Bodrum Yarımadası’nda. Sağlık konusunda da her zaman telafisi olmayan tek şeyin can olduğunu bildiğim için elimden geldiği kadar sağlık sektörüne her türlü yardımı yapmaya çalışmışımdır. Bunu zaten doktor arkadaşlarımız bilir, hastane sahiplerimiz bilir.” dedi.

hastane_klinik_ziyaret (6)“Allah aldı, Allah verdi durumunu yaşayan son yaş gurubuyum”

Gençlik yıllarında Bodrum’da bir tek pratisyen doktorun görev yaptığını belirten Başkan Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü:

“…ama esas güzel olan bir şey var, ben hastane ve doktor yokluğunun Bodrum’da ne olduğunu bilen son yaş gurubuyum. Benim zamanımda bir tane pratisyen doktor vardı. Doğuma da o bakardı, kalp  krizine de o bakardı, beyin kanamasına da… Mide kanaması, kırık çıkığa ve her şeye o bakardı. Allah aldı, Allah verdi durumunu yaşayan son yaş gurubuyum ben. Bunun için hastanenin, doktorun, sağlık personelinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Elimden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya çalıştım.”

hastane_klinik_ziyaret (5)Kış turizminin önemli konularından bir tanesi de sağlık turizmidir buy doxycycline

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon Bodrum’da sağlık alanının kış turizmi için önemine vurgu yaparak şunları söyledi;

“Yazları canlı yaşayan sağlık sektörümüzde, kışları biraz kapı kapanıyor ama ben yine de teşekkür ediyorum. Özellikle sağlık sektöründe Bodrum’a yapılan bu yatırımlar, Bodrum’un ekonomisine müthiş bir katkı sağlamıştır. Özellikle Bodrum’da kış turizmini destekleyecek alternatif turizm alanlarından biri de sağlık sektörüdür. Sağlık sektörüne turizmle paralel olarak gerçekten çok büyük yatırımlar yapılmakta. Bu yatırımlar ileride daha da artacak. Özellikle estetik üzerine, bakım üzerine… Özellikle Yunan adalarından, ekonomik güçleri fazla olmasa da gelen hasta sayısına baktığımızda, ileride Avrupa’nın birçok ülkesinden de geleceklerle Bodrum’da sağlık turizmiyle ilgili gelişmeler yaşanacağını görüyoruz. Biz bunların fizibilitelerini yapıyoruz. Özellikle birkaç tane özel hastanemizden bu çalışmalar geldi. Gerçekten memnun edici bir şey ama tabi bunu da çeşitlendirmek lazım.” order Prozac

hastane_klinik_ziyaret (1)“Hep beraber elimizi taşın altına koyalım”

Başkan Kocadon, hastanelerin biraz daha yatırım yapması gerektiğini de söyleyerek, Xenical order “Çünkü hep şunu söylüyoruz; doğaya, insanımıza saygılı olan her yatırımcımızın arkasındayız. Elimizden geldiği kadar da bunu yapmaya çalışıyoruz, önünü açmaya çalışıyoruz. Eğer Bodrum’da bir ekonomik güzellik yaşamak istiyorsak, bunu zincirin halkaları gibi birlik beraberlik içinde yapmalıyız. Hep beraber arkadaşlar, elimizi taşın altına koymamız lazım.” şeklinde konuştu.

Başkan Kocadon’a hastane ve klinik ziyaretleri sırasında Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, CHP Bodrum Belediye Meclis Adayları, partililer ve eşi Hülya Kocadon eşlik etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.