Bodrum Gündem

Sanayi Cami İbadete Açıldı, Sıra Cemevi’nde

Sanayi Cami İbadete Açıldı, Sıra Cemevi’nde

Konacık Beldesi sanayi bölgesinde yaklaşık 7 ay önce yapımına başlanan Sariye-Saffet Çebi Cami ibadete açıldı.

Bodrum Gündem/13 Aralık 2014

Bodrum İlçe Müftü Vekili Dursun Boz’un kıldırdığı öğlen namazı ile ibadete açılan camiye hayırsever iş adamı Saffet Çebi, Konacık Belediye Başkanı ve MHP Bodrum Belediye Başkan konacık cami (3)Adayı Mehmet Tosun, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk mimari özelliği taşıyan camide kılınan öğlen namazı sonrasında açıklama yapan iş adamı Saffet Çebi, herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Hayırsever iş adamı, “Burada emeği geçen, bir taş koyan, önünden geçen, bunun yapımında bize çok yardımlarını gördüğümüz belediye başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah ülkemize dirlik ve düzenlik getirsin” dedi.

Selçuklu Mimarisinden Esinlenildi…

Camide ilk namazı kılanlar arasında yer alan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun kısa bir sürede caminin ibadete açıldığını belirterek şunları söyledi: “Sağ olsun Saffet Amcamız, ekibiyle birlikte 6-7 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. İnsanımız bir araya gelindiği zaman çok güzel şeyler yapıyor. Bir tarafta hayırsever Saffet Amca, bir tarafta konacık cami (1)belediye, bir tarafta ise Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Bodrum Müftülüğümüz var. İç dizaynı, avlusu ile baktığımızda tam bir Selçuklu Mimarisini esinlendiren güzel ve özel bir cami. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Bundan sonra vakit namazlarına ibadete açılmış durumda. Başta Saffet Amca ve eşi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ise Bodrum’a kazandırılan değerli eser ile ilgili olarak şunları söyledi: “Yarımada da sanat değeri en yüksek camilerimizden biri olan bu devre ait camimizin yapılmasına vesile olan Sayın Saffet Çebi Bey’e teşekkür ediyorum. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

Sariye-Saffet Çebi Caminde kılınan ilk namazın ardından cemaat topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada camiye geçici olarak atanan bir din görevlisi tarafından beş vakit ibadete devam edilecek.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.