Bodrum Gündem

Tartışmayı Önceden Yapmamız Lazım

16.03.2014
0
A+
A-

“Belediyenin Görevi Burada Yaşayan İnsanlarımızın Hayatını Kolaylaştırmak”

Tartışmayı Önceden Yapmamız Lazım

Başkan Mehmet Tosun, sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretleri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi ile sürdürdü. STK’lere verdiği önemi dile getiren Başkan Mehmet Tosun, belediye bünyesinde oluşturulacak ihtisas komisyonlarına STK temsilcilerini alarak, fikirlerini soracaklarını söyledi. Başkan Mehmet Tosun ayrıca belediye bünyesinde turizm tanıtma ile kültür ve sanat müdürlükleri gibi birimlerin kurulacağını belirtti.

Bodrum Gündem/15 Mart 2014 buy Retin-A online

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ekibiyle birlikte ÇYDD Bodrum Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette derneğin yönetim kurulu ile görüşen tosun çydd ziyaret (5)Başkan Mehmet Tosun, “Sadece maddi değil, manevi değerlerimiz de elimizden gidiyor. O yüzden çalışıp, üretip önce Bodrum’daki sorunları çözmemiz lazım, sonra da ülkemizdeki sorunları çözmemiz lazım. Bugün içinde bulunduğumuz en büyük sıkıntı zaten bu. Belediyenin görevi burada yaşayan insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak; ticaretini kolaylaştırmak, eğitimin önündeki engelleri kaldırmak, sağlık ile ilgili yapılamayanları yapmak. Yani biz bu pencereden bakıyoruz, o yüzden bizim hiçbir arkadaşımızın siyasi düşüncesiyle, nereden geldiğiyle falan işimiz yok. Birlik beraberliğin olmadığı, ayrıştırılan toplumda zaten proje de üretemezsiniz. Biz bunu Konacık’ta başardık, tüm Yarımada’da da belediyenin kurumsallaştırılmasının ardından böyle bir bakış açısı geliştireceğiz.” dedi.

tosun çydd ziyaret (3)İhtisas Komisyonları Kurulacak buy Valtrex online no prescription

Kent konseyini önemsediğini dile getiren Başkan Mehmet Tosun, “Bunun haricinde biz belediye bünyesinde oluşturacağımız ihtisas komisyonlarında sivil toplum kuruluşlarındaki temsilcilerimizden, belediyenin hizmet bakış açısına, kültürel ve sanatsal bakış açısına katkı sağlamalarını isteyeceğiz. Her ne kadar biz, belediye başkanı olarak ‘herkesi kucaklıyoruz, ortak bir bakış açısı oluşturuyoruz’ desek de, meclis üyesi adaylarımız toplumun her kesiminden olsa da, bu işin sivil toplum ayağı eksik olursa, yine dediğim bakış açısını yakalayamazsınız. ‘Halkın katılımı’ dediğimiz mesele işte bu. Bugüne kadar yapılan belediye hizmetlerindeki en büyük zafiyet bu; ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yapılıyor, vatandaşın katılımı eksik olduğu için, birçok proje ‘kamu vicdanı’ dediğimiz, vatandaşın vicdanında kabul görmüyor, kamu kaynakları heba edilmiş oluyor. Sonra da oturup tartışıyoruz. Tartışmayı önceden yapmamız lazım. Mesela biz Konacık’ta yaptığımız her projeyi anketlerle vatandaşımıza sorarak yaptık.” diye konuştu.

tosun çydd ziyaret (4)Turizm ile Kültür ve Sanat Müdürlükleri

“Belediye bünyesinde, bir turizm tanıtma müdürlüğü kuracağız.” diyen Başkan Mehmet Tosun, Professional Viagra online “Çünkü biz turizm yapıyoruz. Bu müdürlüğün profesyonel çalışanları olacak, onlar bir bakış açısı geliştirecek. İlgili sivil toplum örgütleri de katkı sağlayacak. Yine bir kültür ve sanat müdürlüğü olacak, bir başkan yardımcılığına bağlı olarak çalışacak. Yani siz belediyeye gittiğinizde, halkla ilişkilerle muhatap olmayacaksınız. Onların görevi farklı, onlar gerçekten halkla ilişki kurma boyutunda çalışacaklar.” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.