Bodrum Gündem

Zor Bir Gece, Ama Bu Bir Başlangıç

Zor Bir Gece, Ama Bu Bir Başlangıç
16.03.2014
0
A+
A-

Yeni yasaya göre yerel seçimlerin ardından kapanacak belediyelerin arasında yer alan Yalıkavak Belediyesi, personeline bir veda yemeği düzenledi. Geceye katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon duygularını, “Zor bir gece, zor bir yemek… Hüzünlüyüz, belki de sözlerin bittiği yerdeyiz” şeklinde ifade ederek birimlerin çalışmaya devam edeceklerini belirtti; “31 Mart sabahı herkes işinin başında olacak.” diyerek de moral verdi.

Bodrum Gündem/15 Mart 2014

30 Mart yerel seçimlerinden itibaren yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Belediye Yasası’yla birlikte kapanacak olan, 1989 yılından beri hizmet veren Yalıkavak Belediyesi, veda yemeği yalikavak_veda (6)düzenledi. Geceye Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, geçmiş dönem Yalıkavak Belediye Başkanı Celal Yıldızhan, geçmiş ve şimdiki dönem Yalıkavak Belediye Meclis Üyeleri, eski ve şimdiki Yalıkavak Belediyesi Personeli’nin katıldığı veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.
Yalıkavak Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin hazırlamış olduğu, 1989’dan günümüze kadar Yalıkavak Belediyesi’nin tarihini, başkanlarını, personelini, yapılan hizmetleri ve etkinlikleri anlatan kısa film gösterimi sırasında belediye emekçilerinden bazıları gözyaşlarına hâkim olamadı.

“…vedalaşma yerine, bir başlangıç olarak nitelendirerek hizmetlere devam edeceğiz”
Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, film gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, 1987 yılında başlayan Yalıkavak sevdasının, belediye sevdasının, belediye ailesinin 30 Mart 2014’te ‘maalesef’ diyerek son bulduğunu belirtti. Başkan Saruhan, “Bunun olmaması için mücadeleler verildi ama emir büyük yerden geldi, hepimiz uyduk. 1987 yılında başlayan bu maratonda belediye olmamız için emek sarf eden ve şu anda aramızda olan ağabeylerimiz var. Onlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kaybettiklerimiz de var, acı günlerimiz oldu. Onları da rahmetle anıyorum. Bizim güzel köyümüze emekleri ve katkıları oldu. Hepsi nur içinde yatsınlar. Bu gibi akşamlarda bu konulara girmemek gerekiyor belki ama özümüzü ve geçmişimizi unutmamamız lazım. Bizler kocaman bir aileyiz. Kiminizle birlikte büyüdük, mesai yaptık. Yeri geldi tartıştığımız anlar oldu, yeri geldi güldük eğlendik. Tartışsak bile hepsi Yalıkavaklılar, sezonda gelen yerli, yabancı turistlerimiz ama özelinde kendi insanımıza olan hizmet aşkı içindir bütün her şey. Bundan sonraki süreçte Yalıkavak Belediyesi olduğu yerinde devam edecek ama Bodrum Belediyesi olarak devam edecek. Bizler yine Bodrum Belediyesi çatısı altında bu hizmetleri devam ettireceğiz. Aynı heyecan aynı şekilde devam etsin istiyorum. Çünkü sizler Yalıkavak’ın görünmez kahramanlarısınız. Belediyeciler hep büyüktür, ne yapsalar mutlaka bir şey konuşulur ama asıl işi yapanlar sizlersiniz. Bu hizmetlere bundan sonra da aynı şevkle, aynı istekle çalışarak devam edeceksiniz. Bugünü bir vedalaşmanın yerine, bir başlangıç olarak nitelendirerek hizmetlere devam edeceğiz.” dedi.

Vermox without prescription yalikavak_veda (5) treat breast cancer “Turgutreis ve Yalıkavak bir ilçe kadar, hatta bazı yerlere göre bir il kadar büyük”
Saruhan’ın ardından sözü Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon alarak, Buy Viagra “Yalıkavak, Geriş ve Dirmil’in bizim hayatımızda farklı bir yeri vardır. Örnek aldığımız ilk birleşmeyi bu üç güzel köyümüz yapmıştı.”dedi. Başkan Kocadon, “1989 yılında belediye olduğunda bizler şöyle bir düşünmüştük; Yalıkavak ne güzel bir karar aldı da belediye oldu, diye.  10 yıl sonra 1999’da Yalıkavak’ın gelişmesini örnek alarak bizler de Ortakent ve Yahşi’yi birleştirerek belediye oluşturduk. Ama önümüzdeki model Yalıkavak’tı. Bugün dönüp baktığımızda örnek aldığımız Yalıkavak Belediyesi, maalesef bir gecede kapatılma kararı aldı. Bir yıldır ne Turgutreis’i ne de Yalıkavak’ı dolaşarak bitiremedim. Normal şartlarda baktığımızda Turgutreis ve Yalıkavak bir ilçe kadar, hatta bazı yerlere göre bir il kadar büyük.” şeklinde konuştu.

yalikavak_veda (4)“31 Mart sabahı herkes işinin başında olacak. Hizmetlere devam!”
“Zor bir gece, zor bir yemek… Hüzünlüyüz, belki de sözlerin bittiği yerdeyiz.”
diyerek konuşmasına devam eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Çok zor bir gece bu… Belki eğleniyor gibi olacağız ama içimizde hep bir burukluk olacak. Yalıkavak Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum, bu yemeği düzenlediği için.  Biliyorsunuz bu belediyelerin kapanma sürecinde sadece başkanın odası kapanacak. Diğer birimler çalışmaya devam edecek. 31 Mart sabahı herkes işinin başında hizmetlerine devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, bu güne kadar Yalıkavak Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlenenlere teşekkür plaketi verdi. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Celal Yıldızhan’a da plaketini veren Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise kendi plaketini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un elinden aldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.