Bodrum Gündem

Bir Avuç Genç Bodrum’u İnletti …

18.03.2014
0
A+
A-

Ellerinde ilginç pankart ve Türk bayrakları ile Bodrum ‘da 5 mahalle, 12 cadde ve sokak dolaşarak polis karakolu önünde İstiklal Marşı okuyan Bodrumlu gençler yaklaşık 4 saat süren yürüyüş ve eylemleri ile Bodrumluların sevgisini kazandı. Gençlere poliste birçok kentte olanın aksine yardımcı oldu, gençler için trafik düzenlemesi yaptı.

Bodrum Gündem Haber Kamagra online Viagra online Robaxin without prescription

Bodrum Gençlik Platformu üyelerinin Pazar günü saat 16.00’de Gümbet kavşağından başlattıkları “Boyun Eğmeyeceğiz” yürüyüş ve eylemine yaklaşık 30 otuz genç katıldı. Ellerinde gezi direnişinde yaşamlarını yitiren sekiz gencin resimlerinin olduğu ve “Padişah Bozuntusuna Bir Çift Sözümüz Var- Bu Halk Sana Boyun Eğmez” yazılı dev pankartı açarak Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile 5 mahalle (Gümbet- Cevat Şakir Mahallesi- Eskiçeşme Mahallesi- Türkkuyusu Mahallesi ve Çarşı Mahallesi) ile 12 cadde ve sokakta yaklaşık 3 saat dolaşarak yaptıkları yürüyüş sırasında Bodrumlularda sık sık korna çalarak ve alkışlarla gençlere destek verdi. Bodrum Uyuma Memlekete Sahip Çık, Hepimiz Berkiniz Öldürmekle Bitmeyiz, Biber Gazı Oley, Bodrumlu Gençler Çıldırdı Biber Gazı İstiyor, Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganları atan gençlerin 4 km. lik yürüyüşü sırasında sivil polislerde yürüyerek gençlerin güzergahında trafik düzenlemesi yaparak yardım etti.

Polis Karakolu Önünde İstiklal  Marşını Okudular

Saat 19.00 sıralarında İskele Meydanı’ndaki Merkez Polis Karakolu önüne gelen gençler burada 15 dakika süren oturma eylemi yaptı, ardından yönlerini polis karakoluna dönerek İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından basın açıklaması yapan Ozan Kadılar “ Faşist AKP hükümetinin gezi direnişçileri ve gençlere karşı başlattığı saldırgan tutumun her zaman karşısında olduk. Bu tutumlar sonucu  vahşice katledilen gençlerimizden Berki Elvan, hükümet emriyle katledilen Burak Can ve meslektaşlarının attığı tarihi geçmiş biber gazından etkilenerek hayatını kaybeden polisimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu nedenle yerel ve genel seçimlerde herkesi duyarlı bilinçli bir şekilde oy kullanmaya çağırıyoruz. Ülkemizin geleceği ve faşist iktidarın devrilmesi  hepimizin duyarlı olmasıyla mümkün olacaktır” dedi. Gençler yaklaşık 4 saat süren eylemin ardından saat 20.00 sıralarında sessizce dağıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. etem köprücü dedi ki:

    Bodrum,Bodrum siyaseti,siyasetçisi,gençliği işte bu yüzden farklı…Hem vatansever,hem ilerici,hem sosyal demokrat, hem ulusalcı ,hem etnik kökenlere saygılı,hem bayrağı için canını kanını veren kimseyi inançları için ötelemeyen…….Gel de Bodrum Aşık, hayran olma….Denizi tarihi güzellği o ayrı….Ama insanı O çok farklı….Hele hele aynı coğrafyadaki FETHİYE den çok çok farklı…………