Bodrum Gündem

Her Bebeğe Bir Fidan

25.03.2014
0
A+
A-

“Yeni Umutlar Korusu”, bebeklerle büyüyüp yarının ormanını oluşturacak. Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından “Daha yaşanabilir bir Bodrum için yeni doğan her bebeğe bir fidan dikiyoruz” diyerek 2013 Kasım ayında başlatılan “Yeni Umutlar Projesi” kapsamında dikilen fidanlar sahipleriyle buluştu.

Bodrum Gündem/24 Mart 2014

Projenin başlangıcı olan Kasım 2013’ten Şubat 2014’e kadar olan zamanda Bodrum merkez ve köylerde doğan 137 bebek için dikilen fidanların bulunduğu Umurça Mahallesi 2101 fidanlar1Sokak’taki “Yeni Umutlar Koruluğu”, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından açıldı. Aileler, yeni doğan bebekleriyle birlikte korunun açılışına katılırken, bebeklerine ait ağaçların yerini de inanılmaz bir sevinçle buldular. Her ağacın altına ait olduğu bebeğin adının yazılı olduğu plakalar kondu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Yeni Umutlar Korusu’nun açılışına gelen bebekler ve aileleriyle tek tek, yakından ilgilendikten sonra proje ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; order Indocin online ‘’Bu koruluğu Bodrum Belediyesi’nin önce sizlere ve sonrasında tüm Bodrum halkına bir armağanı olarak sunuyoruz. Dünyaya yeni gelmiş bu güzel evlatlarımızın ileride ‘bir ormanları olsun’ sevdasıyla bu yollara düştük. Onlarla beraber bu ağaçlar da büyüsün, Bodrum’un yeşiline bir yeşil katalım diye yaptık. Bu güzel korunun bütün Bodrum’a ve halkıma hayırlı olmasını diliyorum.’’ order Cytotec dedi.

fidanlar19 order Prozac online Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon sohbetler sırasında yaptığı açıklamada, bu açılışı özellikle kışın son günü ve yazın başlangıcı, doğanın uyanış günü olan 21 Mart tarihinde yaptığını aktardı. Orman Haftası’nın da başlangıcı olan bu günde açtığı bu korunun, şimdinin bebekleri, yarının yetişkinlerini de bir ömür boyu dostluk, kardeşlik bağlarıyla birbirlerine bağlayacağına inandığını aktaran Başkan Mehmet Kocadon, fidanların bu bebeklerle büyüyerek yarının ormanlarına bir başlangıç olmasını temenni etti.

2 bin 500 m² olarak tasarlanan ve ilk etapta 137 bebek adına dikilen fidanların yer aldığı Yeni Umutlar Korusu’nda toplam 180 adet fidan yer alacak. Koru projesi daha sonra tüm Yarımada’ya yayılacak. Yeni Umutlar Korusu’nda çocuklar için bir oyun parkı da yer alıyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.