Bodrum Gündem

Yalı Beldesine Özel Projeler

Başkan Mehmet Tosun, aynı gün içinde gerçekleştirdiği mitinglerin ikincisi için Yalı Beldesi’ndeydi. Tamamı Yalı Beldesi’nde oturan vatandaşların katıldığı mitingde konuşan Başkan Mehmet Tosun, “Barış ve huzur” kavramlarının kullanılarak propaganda yapılmasını eleştirdi.

Bodrum Gündem/24 Mart 2014

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalı Beldesi Çiftlik Mahallesi’nde düzenlenen mitinge tosun başkan yalı (15)katıldı. Başkan Mehmet Tosun’dan önce, “En büyük başkan bizim başkan.” tezahüratları ile sahneye çıkan MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, “Estağfurullah, sizler büyüksünüz, sizlerin sayesinde biz bu kürsüde varız. Allah sizden razı olsun!” dedi. Başaran, mizahi bir dille Yalı Belediyesi’ni eleştirerek, 2009 seçimlerinde vaat ettikleri hiçbir hizmeti, yatırımı yapamadıklarını söyledi, “Biliyorsunuz ben 14 yıldan beri buraya gelip gidiyorum. Hâlâ daha gözlük kullanmıyorum, yani Allah’a şükür gözlerim görebiliyor. Bu vaatlerin gerçekleştirildiğini ben göremedim, göreniniz varsa söylesin, özür dileriz, sözümüzü geri alırız.” şeklinde konuştu.

Başaran sözlerini şöyle sürdürdü:“İyi bir liste ortaya koyamaz’ dediler, ‘herkesi kucaklayamaz’ dediler, ‘kadroları mı var’ dediler, işte ‘orada başka türlü hesapları var’ dediler… Ben şimdi soruyorum; bütün listeler içinde iftihar ederek, onur duyarak, en ideal listeyi sizlerin huzuruna getirerek sunmadık mı? Bu listeyi sunmakla iftihar ediyorum. Mehmet Kızılağaç sizin evladınız değil mi?”

tosun başkan yalı (14)“Mehmet Tosun 15 Puan Önde”

Başaran, “Şimdi bu bütün dedikoduları yine devam ettiriyorlar. Diyorlar ki şimdi, ‘Mehmet Tosun kazanamaz’… Allah’ın izniyle Mehmet Tosun bu seçimi kazandı. Daha bir hafta var, 15 puan önde götürüyor Mehmet Tosun ve ekibi.” dedi.

“Herkes sizin zekânızı hafife alıyor. Sizin buradaki mevcudiyetinizi hafife alıyorlar.” diye konuşan Başaran, “Beş yıldan beş yıla gelip, size bir senaryo yapıp, ‘cambaza bak cambaza’ deyip, maymun oynatıp, alttan yapamadıklarının üzerini örtmeye çalışıyorlar. Yalı Halkı bunu yer mi? Niye yemez, artık kral çıplak değil mi? Artık foseptiklerin üzeri kapanamıyor değil mi? Artık o lodosların vurduğu, parçaladığı teknelerin yerine bir yalan uyduramıyorlar değil mi?” dedi.

Belediyenin hangi partiden olup olmadığına bakmadan, Yalı Beldesi’ndeki her felakette yardıma koştuklarını anlatan Başaran, 2009’da seçimi çok az bir oy farkıyla kazanamadıklarını hatırlatarak, “Biz küstük mü ya da biz beş yıldan beş yıla gelip bir filim oynatıp, bir senaryo ortaya koyup, o senaryoyla insanları kandırmaya mı çalışıyoruz? Hayır, asla böyle olmadı, eğer temsil ettiğimiz mevki ve makamda gaflet ve delalet içerisine düşersem, önce siz benim yakama yapışın, alın ayağınızın altına çiğneyin, ben de sizin o ellerinizi öpeyim. Size sadece bu yaka değil, canımız bile feda olur, siz ne diyorsunuz!” şeklinde konuştu.

tosun başkan yalı (15)Hodri Meydan!

Başaran eleştirilerini Bodrum Belediyesi’nin içinde bulunduğu ekonomik darlıkla sürdürdü, “Açıklayamaz! Erkekse gelsin burada açıklasınlar; desinler ki, ‘Bodrum Belediyesi’nin tarihin en yüksek borçlanmasına vesile olduk ve bütün malları hacizlidir, personeline maaş ödeyemeyecek duruma düşürdük’. Ben öyledir diyorum, aksini iddia eden varsa gelsinler burada aksini iddia etsinler. Ben ispat etmeye hazırım, onlar da ispat etmeye hazırlarsa buyurun evraklar konuşsun, millet takdir etsin.” dedi.

Başaran konuşmasını, “Gelecek 50 yılı planlayan bir belediye başkanını sizlerin huzurunuza getiriyorum. Bunun için rahat konuşuyorum, bunun için bu ses bu kadar gür çıkıyor.” diyerek sonlandırdı.

tosun başkan yalı (8)Yalı Beldesi’ne Özel Projeler…

Başkan Mehmet Tosun ise, coşkulu kalabalığı selamladıktan sonra, yaşlı bir vatandaşın elini öptü, hayır duasını aldı. “Yalıyı sarmış yosun, temizlemeye geliyor Mehmet Tosun. Yalı gençlik yanında.” yazılı dövizin açıldığı miting alanında konuşan Başkan Mehmet Tosun, Yalı Beldesi için hazırladıkları projeleri tanıttı. “Yapamayanlar hesabını versin.” diyerek, modern bir balıkçı barınağı yapacaklarını anlatan Başkan Mehmet Tosun, burayı günlük tur teknelerinin de kullanacağını söyledi. Çiftlik Mahallesi’nde ve Kızılağaç Mahallesi’nde bulunan pazar yerlerinin üzerini 6 ayda kapatacaklarını belirten Başkan Mehmet Tosun, dereleri ıslah ederek, beldeyi sel baskınlarından kurtaracaklarını söyledi. Başkan Mehmet Tosun, Mumcular’da son bir yıl içerisinde başlattıkları evde sağlık ve bakım hizmetini tüm köylere ve Yarımada’ya yayacaklarını söyledi, sahil düzenleme projeleri hazırlayacaklarını, yürüyüş yolları, sosyal tesisler yapacaklarını, Çiftlik ve Kızılağaç mahallelerine, iki ayrı spor kompleksi kuracaklarını anlattı.

tosun başkan yalı (2)“Bodrum’da Barış ve Huzur Kalmış mı?”

Başkan Mehmet Tosun, “Bodrum’un barış ve huzuru bozulmasın, bana oy verin!’ diyor. Yahu kardeşim, Bodrum’da barış ve huzur kalmış mı; ekonomi dibe vurmuş, turizm can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, sokakların güvenli değil, sen hangi barış ve huzurdan bahsediyorsun! Modern, çağdaş belediyecilik hizmetleriyle sizi tanıştıracak kadroyu seçiyorsunuz, güvenlik seçimi değil ki bu! Öyle bir şey olabilir mi? Bunlar komik şeyler. Şu konuya atıfta bulunmak istiyor; MHP’ye oy verirseniz, Mehmet Tosun gelirse, Bodrum’un barışı ve huzuru bozulurmuş. Kardeşim biz 2004 öncesinde mafyanın kol gezdiği, tefecilerin kol gezdiği Konacık Beldesi’nde, 10 yıldan buyana belediye başkanlığı yapıyoruz, 7’den 70’e vatandaşımızı kucaklayarak, birlik ve beraberlik içerisinde Konacık’ı bu günlere getirdik, sen hangi barış ve huzurdan bahsediyorsun?” dedi.

tosun başkan yalı (5)Babası pazarcı Hikmet Tosun’u da sahneye davet edip elini öpen Başkan Mehmet Tosun, “Bizler birlik ve beraberlik içerisinde Bodrum’u kucaklamak üzere yola çıkmışız. Onlar bir tane proje anlatmıyorlar, sürekli dedikodu üretiyorlar. Söyledikleri bir şey var; ‘Bodrum’un barışını ve huzurunu bozdurmayalım’… Yahu Bodrum’un barışını, huzurunu tesis etmek sizin tekelinizde mi? Devletin kurumları var, Mehmet Tosun var, bu ekip var, Bodrum Halkı var!” diye konuştu.

Başkan Mehmet Tosun’un konuşması sırasında duygulanan, gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Miting sonunda hep birlikte “10. Yıl Marşı” okunurken, Başkan Mehmet Tosun ve meclis üyesi adayları “Sepetçioğlu” türküsü eşliğinde oynadılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.