Bodrum Gündem

Ege Bölgesi’nin En Büyük Pazar Yeri

28.03.2014
0
A+
A-

Konacık Belediyesi ile İller Bankasının ortak projesi olan  Konacık Mahallesi Modern Pazar Yeri ve Kapalı Otoparkı belde sakinlerine hizmet vermeye başladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber 28/03/204 cheap Cialis Soft albuterol price purchase Furosemide

Kapalı Pazar yerinin ilk gününde Konacık Belediye Başkanı ve Bodrum Belediye Başkan Adayı  Mehmet Tosun, yer tahsisinde kendilerine  destek olan yardımseverlere plaket verdi.

Pazar yerinin ilk gününde yapılan tanıtım kokteyline MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Konacık Belediye Başkanı  Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasında seçimi kazanan yeni başkanı Erdoğan Başeymez ve rakibi Okan Kavak, oyuncu Mehmet Aslan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıdadan giyime her türlü ürünün yer aldığı kapalı Pazar yeri yaklaşık 110 esnaf kapasiteli. Zemin katta dört bin metrekare otoparkı ve bir o kadar da üst katta bulunan Pazar yerinde sıcak ve soğuk havalarda esnafın zorluk yaşamaması için iklimlendirme düzenlemesi yapılmış. Herhangi bir yangın tehlikesine karşın yangın söndürme sisteminin otomatik olarak devreye gireceği Pazar yerinin yapımında kolon olmadan 460 tonluk çelik konstrüksiyon kullanılmış.

Konacık Belediye Başkanı ve Bodrum Belediye Başkan Adayı  Mehmet Tosun, kapalı otoparkı ile birlikte toplam sekizbin metrekare olan Pazar yerinin Ege Bölgesinin de en büyük ve modern Pazar yeri olma özelliği taşıdığını dile getirdiği teşekkür konuşmasında söz konusu alanın Pazar yapılan günlerin haricinde çok amaçlı olarak Bodrum yarımadasına hizmet vereceğini açıkladı. Konuşmasının başında seçim yasakları nedeni ile sadece Pazar yerinin  yapımında özel mülklerinin bağışlayan ve emeği geçenlere teşekkür etmek ve kendilerine plaket vermek amacı ile bir kokteyl düzenlediklerinin altını çizdi. Tosun “ Burası fuar alanı  gibi çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Seçim yasakları nedeniyle açılış töreni yapamadık. Pazar yerinin hizmet verdiği ilk günü kutlama etkinliği oldu. Temmuz ayında temeli atılan Ege Bölgesinin en büyük ve modern kapalı Pazar yerini halkın kullanımına sunduk. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmasının ardından arsa sahipleri Kamuran Girgin, Halil İbrahim Filis, Ahder karakuş ve Esma Özbakır’ın yanı sıra Pazar yerinin yapımında emeği geçen teknik ekibe de teşekkür ederek plaket verdi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.