Bodrum Gündem

CHP’nin Miting ve Mahalle Toplantıları

CHP’nin Miting ve Mahalle Toplantıları
29.03.2014
0
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkan Mehmet Kocadon ve Meclis Üyesi adayları ile birlikte sabah erken saatlerde başladıkları seçim çalışmalarına son güne kadar hız kesmeden devam ediyor.CHP mitingleri Bodrum Belediye Meydanında Volkan Konak’ın da katılacağı konser ile sona eriyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-29 Mart 2014

CHP Bodrum İlçe Örgütü CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon ve Meclis Üyesi adayları ile birlikte günde bir miting 2 yada 3 mahalle toplantısı yaparak seçim baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (4)çalışmalarına hız vermeden devam ediyor.

CHP’nin Son Haftası…

30 Mart 2014 yerel seçimine Seçime bir hafta kala yoğun bir program ile seçim çalışmalarını sürdüren CHP Bodrum İlçe Örgütü CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon ve Meclis Üyesi adayları beldeler, köyler ve mahallelerde miting ve toplantılarda bir araya gelerek projelerini anlatıyorlar.

gumusluk-mehmetkocadon (6)GÜMÜŞLÜK…
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum’un Gümüşlük Beldesi Cumayanı Meydanı’nda düzenlenen mitingde, “10 yaşından beri buradayız. üç beş ay gelip gidince, kendileriyle övünüyorlar.” dedi.
“Topraklarından medeniyet ve kültür fışkıran, ölümsüz kentin aydınlık yüzlü Gümüşlüklüleri herkese merhaba, iyi akşamlar” diyerek Gümüşlük Halkına hitap eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Ne mutlu ki bize, böyle güzel, rüzgârlı ve serin bir havada Gümüşlük’te tarihi bir gün yazılıyor. Bodrum’da şu anda tam bir birleştirici güç sergileniyor. Yeni başkanlarımız ve eski başkanlarımızın farklı siyasi partilerden olmasına rağmen bugün buluştukları yer Cumhuriyet Halk Partisi mitingi olmuştur. Beni hepiniz iyi tanıyorsunuz; Mehmet Ülküm Ağabeyim oradan bakıyor. Belde belediye başkanlığı döneminde 10 yıl beraber görev yaptık. Sonra da 5 yıl ilçe belediye başkanlığı yaptım ve yine adı Mehmet olan ağabeyimizle birlikte görev yaptık. 15 yıl süre içinde Gümüşlük’te en çok gördüğünüz sima hep benim. Kimi arkadaşlar seçim atmosferine girip son üç beş ayda gelip gidince, kendileriyle övünüyorlar. Ben Gümüşlük ve Kadıkalesi’ne 10 yaşımdan beri gelip gidiyorum.” şeklinde konuştu. Gümüşlük kazılarına her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Kocadon, Gümüşlük’ün artık bir festivaller beldesine dönüştüğünü söyledi. Başkan Kocadon; “Bunu yaratan bütün sanatçı kardeşlerime destek veren Mehmet Ülküm Başkanıma, Mehmet Tire Başkanıma, Bodrum Ticaret Odası Başkanıma ve bütün Gümüşlük esnafına ve yatırımcılarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizim Bodrum’da ulaşmak istediğimiz hedef bu. Amacımız kültür ve sanat şehri olmaktı, bunu ilk başaran Gümüşlük’tür. Onun için Gümüşlük Halkına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Kocadon Gümüşlük’ün tarihi ve kültürel yapısına da değinerek şöyle dedi;
“Gümüşlük’ün özellikle sahil kesimindeki restorancı arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar Gümüşlük’e ayrı bir değer katıyorlar. Gümüşlük’e eğer başarabilirsem, arkeolojiyle ilgili bir müze veya arkeolojiyle ilgili güzel sanatlar fakültesinin devamı olan bir arkeoloji fakültesi kurmak da bizim size bir sözümüz olsun. Bodrum’un bazı bölgelerine üniversitemizin fakülteleri yakışıyor. Bakın dikkat ederseniz üniversite demiyorum, üniversitelerin fakülteleri diyorum!” dedi.

yenikoy-mehmetkocadon (1)YENİKÖY MAHALLESİ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yeniköy Mahallesi’nde vatandaşlara; “Gel gör şu güzel halkın birlik beraberliğini… Bugün burada bir genel başkan konuşmuyor arkadaşlar, Bodrum Belediye Başkanı konuşuyor! Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkan adayı konuşuyor!” dedi. Bodrum Yarımadası’nda yaşayanların yakından tanıyıp sevdiği pek çok esnaf ve ailenin yaşadığı Yeniköy Mahallesi toplantısı miting havasında geçti. Yeniköy Mahallesi Uzun Kuyu Sokak’ı dolduran vatandaşların sevgi ve destek mesajlarıyla karşılanan Başkan Kocadon, “Şu güzelliğe bak, bunun makam koltuğuyla alakası yok. Biz etle tırnak olmuşuz, Bodrum’da etle tırnak! Şimdi Yarımada’ya yayılıyoruz.” diye konuştu.

Personel maaşları hakkında çıkan dedikodulara da değinen Başkan Kocadon, “Şimdi buradan şunu söylüyorum size; bu ödenmeyen 2 aylık 3 aylık fark 2009’da yok muydu? 2010’da? 2011’de, 2012’de? 2013’te yok muydu? Vardı. Kardeşim neden 2014’e gelince herkes bunu konuşur olmuş? Demek ki bu bundan medet uman insanların son çırpınışı. Bugün maaştan medet umuyorsan, işbirliği yapıp da beni hapse yolladığın şeyden medet umuyorsan, artık sonun başlangıcı gelmiş demektir. Gel bir gör şu güzel halkın birlik beraberliğini. Bugün burada bir genel başkan konuşmuyor arkadaşlar, Bodrum Belediye Başkanı konuşuyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkan adayı konuşuyor! Biz bütün yasal haklarımızı medeni çerçeveler içinde ararız. Sen bugün billboardlara yazıyorsun, ‘gel gör’ diyorsun ama ben de derim ki; kaçak çadır yapmadan önce belediyeye bir dilekçe yaz! Belediyenin ekipleri gittiği zaman da oradaki arkadaşların verdiği cevap şu; ‘üstümüze gelmeyin 5 bin kişiyi yığarız buraya’. Sen genel başkanın geldi buraya 3-4 bin kişiyi bulamadın. Oraya 5 bin kişiyi nereden bulacaksın!” diye konuştu. Yeniköy Camii’nin önüne de üzerinde “Biz ağzına bal çalanlardan değil, senin gibi dimdik duranlardanız.” yazılı bir pankart dikkat çekti.

yalikavak-miting (4)YALIKAVAK MİTİNGİ…

Yalıkavaklı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde Başkan Mehmet Kocadon’dan önce CHP Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayları Başak Yalçınkaya ve Refik Ülgen ile Yalıkavak Belediye Başkanı CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı Mustafa Saruhan vatandaşlara seslendi.
Mustafa Saruhan miting alanını dolduran halka teşekkür ederek; “Herkes işini gücünü bıraktı, bugün bizlerle beraber coşkumuza, yolculuğumuza, davamıza kader birliği, yoldaşlık etti.” dedi. Saruhan, “Biz şu sözü unutmayız, ‘Millete efendilik yoktur. Millete hizmet etmek vardır. Mustafa Kemal Atatürk.” diye devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Sizlerden aldığımız onayla, güç ve destekle elimizden gelen bütün gayretlerle hizmetlerimizi yapmak zorundayız. Daha önce de konuştuk. Bunlara üzülmenin sıkılmanın bir manası yok. Belde belediyelerimiz kapanıyor, köylerimiz tüzel kişiliğini kaybediyor diye üzülmeyeceğiz. Her olumsuzluktan nasıl bir avantaj elde ederiz diye düşünüp bunu başaracağız. Mazeret üretmek, yakınmak bizim kimliğimizde, kişiliğimizde ve ilkemizde yoktur, olmayacaktır. Bakın şu alana; kadınıyla, erkeğiyle, gençliğiyle, yaşlısıyla herkes bir ağaç gibi hür, bir orman gibi kardeşçe burada durabiliyor. Bunu başardığınız için teşekkür ediyorum. Bizim birlik beraberliğe dün ihtiyacımız vardı, kurtuluş savaşını kazandık. Bugün ihtiyacımız var, ülkemizi hak ettiği noktaya getirmek zorundayız. Bu bizim asli görevimizdir.”
“Dik duruşun sembolü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon” anonsuyla eşi Hülya Kocadon’la birlikte sahneye çıkan Başkan Kocadon, Bodrum’a hizmet için artık güçlerin birleştiğini ifade ettiği konuşmasında şöyle dedi:  “Birbirine farklı olarak siyasi görüşlerde rakip olmuş arkadaşlarımızın artık tek çatı altında buluşması gerektiğini hep beraber, sizlerle burada canlı olarak sergiliyoruz. Nedir bu? A partisi dememişiz, B parti dememişiz, Bodrum’a hizmet etmiş, hizmet etmeye devam eden birçok farklı görüşün insanı artık Türkiye’mizin geleceği için, Bodrum’un geleceği için, birlik beraberliğimiz için, kardeşlik için, daha iyi bir Türkiye ve Bodrum Yarımadası için doğru adresin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu görüyor.”

Başkan Kocadon sorunların çözümü için göreve talip olduklarını söyleyerek, “Bugün burada size gelip projeler anlatanların, söz verenlerin bunları yapabilmesi için önce büyükşehir belediyesiyle aynı siyasi partiden olması gerekiyor. Bugün Küdür’ün imar planlarını birileri yapacağım diyorsa, bunu soracaksın, büyükşehirden nasıl onaylatacaksın diye. Alt yapı eksiğini tamamlıyorum diyorsa, soracaksın büyükşehirden nasıl izin alacaksın diye. Kısacası arkadaşlar 30 Mart seçimlerinde Yalıkavak’ın imarla ilgili sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmek istiyorsak, 30 Mart’ta büyükşehir belediyesiyle Bodrum Belediyesi’nin aynı siyasi parti olması çok önemli.” şeklinde konuştu.

bodrum-belediyesi (1)BODRUM BELEDİYE PERSONELİ…

Başkan Kocadon, Kademe Amirliği’nde personeliyle yaptığı sohbette yılların çok çabuk geçtiğini, önemli olanın bu güzellikleri devam ettirmek olduğunu belirterek şöyle konuştu;
Retin-A online “Makamlar bugün var, yarın yok ama bugün aranıza gelip de ‘merhaba’ ya da ‘günaydın’ diyebiliyorsak bundan daha güzel bir şey yok. Tabi ki herkesin bir siyasi görüşü olacak, herkesin gönlünde bir aslan yatıyor olabilir ama unutmayın ki içinizde dolaşabilmek kadar güzel bir şey de yok. Bugüne kadar şöyle baktım; hiç birinizi kırmamışım. Elimden ne geliyorsa her türlü yardımı yaptım. Başkanlarım burada, en iyi sözleşmeleri, bu kadar en güzel sözleşmeleri hiçbir dönemde yapmadınız. Niye? Sizlere inandığım, güvendiğim için. Çünkü biliyorsunuz, her yerde gururla söylüyorum bunu; yetiştiremez dediler yetiştirdik, geçemez dediler geçtik, yıkamaz dediler yıktık. Bunların hepsini birlikte sizlerle beraber yaptık. Güzel ülkemiz, bu zor süreçten geçerken birlik beraberlik zamanı olduğuna inandık ve hep beraber CHP çatısı altında birleştik. O gün bu gündür de Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkan adayı olduğum için mevcut iktidar ve onun Bodrum’daki yandaşları, biliyorsunuz ki bütün hesaplarımıza haciz koydu. Neredeyse sekiz aydır böyle mücadele ediyoruz. Şu anda sanki Türkiye’de bir tek sigortaya ve vergi dairesine borcu olan Bodrum Belediyesi’ymiş gibi 6 milyona yakın paramızı aldılar ve hala daha çözmüyorlar. Ağızlarından çıkan tek şey; ‘seçime kadar seni bitireceğiz başkanım’. Hiç biri bitiremez bizi arkadaşlar. Şu birlik beraberliğin olduğu şu süreçte hiç biri bitiremez. Bunun için zaman zaman aksamalar oldu, olacak ama inanıyoruz ki bunların hepsi bir gün gelip düzelecek. Bunlara siz de inanıyorsunuz. Eğer inanmasaydınız zaten bu birlik beraberliği yakalayamazdık.”

TURGUTREİS (6) buy misoprostol TURGUTREİS MİTİNGİ…

Bodrum’un Turgutreis Beldesi’nde düzenlenen Gelecek Bodrum’un Mitinginde yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İlk olarak CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen yaptığı konuşmada, buy brand Levitra online ‘’Konacıkta parselleri birleştirerek buradan bir takım parselleri çıkardılar ve vatandaşın elinden alarak yerlinin elinden bir sürü toprak gitti. Bakın bakalım Turgutreis’te inşaat ruhsatları, harçları kaç lira Konacık’ta. Vatandaştan bu paraları aldılar. Her işyeri açılışında kime kiraya vereceksiniz, kime satacaksınız, inşaat yaparken kalfasına bile karıştılar. Kentsel sit alanında altyapı yapmak Konacık’ta alt yapı yapmaya benzemez. Düz ovada bisiklet sürmekle Bodrum’da iş yapmak bir değil. Bodrum’da başkanımız Mehmet Kocadon ve partimiz kimseye ayrımcılık yapmadı ama Konacık’a gidin görün bakalım ayrımcılığın Allah’ı yok mu’’ dedi.

Başkan Kocadon konuşmasına; “Benim güzel Bakacaklı, Akçaalanlı, Karabağlı, Domalanlı, Karatopraklı, kısaca Turgutreisli kardeşlerim hepinize merhaba. Bu saydığım isimleri birçok arkadaşımız bilmez. İşte biz o günlerin Turgutreis’inden geliyoruz. Şuradaki bu birlik ve beraberlik, coşku, bizim Turgutreis’i ne kadar tanıdığımızın göstergesi, buradaki emeğin, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve kısaca huzurun güzelliğidir.” diyerek başladı. “Her engel bizi birbirimize daha da kenetliyor. Daha da güçleniyoruz. Onun için Bodrum Yarımadası’nda yakaladığımız bu birliği, beraberliği ülkemize örnek gösterelim. 30 Mart’ta oylarınızı öyle bir kullanın ki hem Bodrum’a hem Türkiye’ye umut ve ışık olsun.” diyerek halkı sandığa davet eden Başkan Kocadon, “Baktığım her karede, her alanda göz göze geldiğim büyüklerim, baba dostlarım, anne yoldaşlarım, kardeşlerim ve akranlarımı görüyorum. Ne mutlu bana Turgutreis’te miting yaptığımız için. Bu güzellikle beni buluşturduğunuz için Allah sizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

TURGUTREİS (18)Turgutreis Beldesi’ni aylardır dolaştığına dikkat çeken Başkan Kocadon, “Ne kadar büyük; kimi yerde ilçe, kimi yerde bir il kadar, dolaş dolaş bitiremedik… Gönül isterdi ki kapanmasın belediyemiz ama bundan sonra ilerisine bakmak lazım. Burada bu güzel belediye kurulduğu günden beri görev yapan başkanlara, meclis üyelerine, mahalle muhtarı ve azalara sizlerden bir alkış istiyorum. Çivi çakmışlardır bu güzel Turgutreis’e, hepsinin burada bir eseri vardır. Belde belediye başkanlığından gelip ilçe başkanı oldum. Belde halkının derdini, sıkıntısını çok iyi bilirim. Bunun yanında ilçe başkanı olduğum dönemde birçok zorluğa rağmen, sit alanı olmasına rağmen yine de Bodrum’un alt ve üst yapısında müthiş değişiklikler yaptım. 2009’da göreve gelirken ‘Bodrum Yeniden Doğacak’ diye söz vermiştim, bugün de ‘Gelecek Bodrum’un’ diye söz veriyorum size.” dedi. Başkan Kocadon’un sözleri “Gelecek Bodrum’un o da seninle” sloganlarıyla kesildi.
Yarımada genelinde yapılacak olan alt ve üst yapı çalışmalarında ilk kazmayı Turgutreis’te vuracaklarının altını çizen Başkan Kocadon, nedeniniyse şu şekilde açıkladı:  “Çünkü Turgutreis bir ilçe olmayı hak etmiş bir bölge. Özellikle Dereköy, Kadıkalesi, İslamhaneleri, Peksimet ‘in alt yapısı ve yollarını gündemimize alacağız. Bunlar çok önemli. Eğer bu alt yapıları yapmazsak turizmden istediğimiz verimi alamayız. Bugün çok güzel turistik tesisler yapılıyor bölgemizde. Özellikle dünyaca ünlü marka otellerden biri tercihini Turgutreis’ten yana kullanmış. Hiçbir marka otel geleceği olmayan bir yere yatırım yapmaz. Bunlar öyle bir fizibilite çalışması yaparlar ki Yunan adalarına kadar incelerler. Onun için eğer ki Turgutreis’i seçtiyse Turgutreis’in geleceğinde umut ve ışık var. Diyorlar ki başkanım bu yollar ne olacak. Rahat olun Akyarlarlı, Dereköylü, Peksimetli kardeşim. Kimisi Peksimet’in neresi olduğunu da bilmez. Esas yer Peksimet’tir, Kadıkalesi sahilidir. Bu yolları da bir güzel yaptıktan sonra buradaki taşlı topraklı zor günlerini yaşayan şoför esnafımızı unutmadan onlarla beraber büyükşehrin de katkısıyla ulaşım sorununu çözeceğiz. Artık tek belediye olunca Muğla’yla da bir olunca ring seferlerimiz de başlayacak.” dedi.

YOKUŞBAŞI MAHALLESİ…

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon ise;  “Bu mahalle Yükselspor’un mahallesi, yiğitlerin mahallesi, dik duruşun mahallesi. Bu mahalle yokusbasi-kocadon (7)apaçi mahallesi. İnandığı zaman gerçekten inanan, asla sevdiğinden vazgeçmeyen, bedel neyse onu ödeyen mahalledir burası.” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Taşın kalbi yoktur ama onu da yosun sarar. İşte bizim sevgimiz böyle. Bizim sevgimiz amblemlerin ve renklerin sevgisi değil, gönül sevgisi, birliklerin ve beraberliklerin, et ve tırnağın ayrılmayan sevgisi bu güzel sevgi. Hiç kimse bizi ayıramaz. Ayırmaya kalkanlar da sadece kendini kandırır. Ucuz işlerden, acılardan, felaketlerden medet umarlar ama biz gönüllerden gelen medet ile beraberiz. Koltuğun gücüyle değil, gönüllerin gücüyle başkan olacaksın. Bakın 2009’dan 2014’e zaman su gibi gelip geçiyor. Onun için kötü söz söylemeye gerek yok. 31 Mart sabahı yine yüz yüze bakacağız, yine dertleşeceğiz. Acı günümüzde, mutlu günümüzde yine beraber olacağız. Benim üzüldüğüm noktaysa; benimle beraber gülen, benimle beraber ağlayan, benimle beraber el ele yürüyen kardeşlerime sesleniyorum! Kardeşim, benim zor günümde gelip de oralarda ağladın, sensiz Bodrum karalar bağladı dedin. Ne oldu? Beni o zor günlere atan, beni hapislere yollayan insanlarla kol kola yürüyorsun, çok merak ediyorum güzel kardeşim. Neden kol kola yürüyorsun? Bodrum halkı kimin ne olduğunu bilir.”

CHP Bodrum İlçe Örgütü CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon ve Meclis Üyesi adayları 29 Mart 2014 Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallesindeki toplantılarının ardından Belediye Meydanında gerçekleştirilecek Volkan Konak konserinin de olduğu son miting ile seçim kampanyasını tamamlıyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.