Bodrum Gündem

CHP İKTİDARI İYİCE ZORLAŞMIŞTIR

CHP İKTİDARI İYİCE ZORLAŞMIŞTIR
01.04.2014
0
A+
A-

Ayla Gürpınar Online Xenical buy

Sevinç ve üzüntüyü içinde taşıyan bir gün olacak benim için ve biliyorum pek çok kişi için de aynı.
Bölgem ve CHP’nin kazandığı diğer bölgeler için sevinçliyim, başarıyı yakaladık ve sosyal belediyeciliği daha da geliştirerek devam edeceğiz.
Üzüntülüyüm, Türkiye genelinde bunca yolsuzluk, bunca baskı-özgürlüklerin kısıtlanması, her gün azar işitilmesi ve yönetimsizliğe… vs. ye rağmen AKP kazandı.
Artık çok çeşitli kızgınlıklar, yorumlar ve analizler günler, günler konuşulacak-yazılıp-çizilecektir.
Benim amacım kimseyi suçlamak değil.
Şu an bu tuşlara basarken sesli düşünüyorum, düşüncelerimi sizlerle paylaşarak yalnız olmadığıma inanmak istiyorum,
besin kaynağım olan umudumu çöpe atmak istemediğim için, hiç uyumadan geldiğim şu saatte, baharın görüntüsünü evimin içine taşıyan geniş penceremin önünde, yaşamın devam ettiğini görüyorum.

Anayasanın yapılmamasına, kamu kuruluşlarının denetlenmemesine, yolsuzluk kasetlerinin yayınlanmasına, hileli seçim yapılmasına ( torbaların çalınması, elektriklerin kesilmesi…vs) rağmen, Türk toplumunun çoğunluğu için bana göre kesinlik kazanan sonuçlar şunlardır:

1) Ekonominin iyi gittiğine inanıyorlar
3) Sol ideolojisine hiç önem vermiyorlar ve hatta korkuyorlar.
4) Bağımsızlık, özgürlük, insan hakları, doğanın katledilmesi, üretimsizlik, işsizlik….vs. hiç umurlarında değil.
5) Yolsuzlukların uzun vadede ekonomiyi kötü anlamda doğrudan etkileyeceğine hiç önem vermiyorlar
6) Biat etmek kolaylarına geliyor, çünkü çalışmak ve eğitim almaktan yoruluyorlar. Düşünerek vakit harcamak istemiyorlar.
7) Hedefleri çağdaşlaşmak, gelişmek, özgür ve eğitimli bir toplum olma isteği üzerine değil. Dini kavramlara sığınmayı tercih ediyorlar.
8) AKP’nin hedef tahtası haline getirdiği cemaat ( F.G.) için RTE öyle diyorsa, öyledir diyorlar.
9) Ustaları tarafından kandırılmaktan ve kullanılmaktan hiç bir rahatsızlık duymuyorlar.

1. Nokta;

” CHP %30 un altında kalırsa başarısızlık sayarım” diyen Sn. Kılıçdaroğlu’nun kararı çok önemli olacaktır.
Parti içi görev değişimleri yakındır gözüküyor. Belki bir olağanüstü kurultay, belki bazı istifalar göreceğiz. CHP’nin sol ideolojisi ile Türk toplumunu kucaklamasının imkânsızlığı maalesef ortadadır.
1) O zaman CHP iktidar olmak için sol ideolojiden vazgeçip “sağlaşacak” mıdır? (bazı partililer bunu zaten gündemde tutuyor ve CHP’nin içsel bütünlüğünü bozuyorlardı. Şimdi biz haklıydık mı diyorlar acaba!)
Clonidine without prescription Brand Viagra no prescription
2) Sn. Kılıçdaroğlu, ” cemaatlere saygımız vardır ancak siyasete katılmalarını CHP olarak istemeyiz ” demişti ve bunun doğru olduğuna inananlardanım. Sn.K. Kılıçdaroğlu ” cemaati ” kızdırmış olabilir mi?
3) Cemaat RTE nin çok iyi taktiklerle yönlendirdiği gibi CHP de mi kendine yer bulacaktır?
4) O zaman, bu seçim sonuçları bahane edilerek, CHP ye, cemaati içine kabul ederek yapılacak yeni siyasete uyum sağlayacak yeni bir başkan mı bulunacaktır? (kim olabileceğini her birimiz biliyor olmalıyız )

2. Nokta;

Gene de bir yerel seçimi yaşadık, genel değil. Türkiye genel seçimini de bekleyip göreceğiz. Siyaset böyle bir şey. Yarışlarda kazanan da, kaybeden de vardır ancak adil olduğu takdirde saygı duyarım.

Yalanlar, çeşitli hileler, kandırmacalar ve özgür iradesini kullanmayan toplumla alınan seçimlere saygı duymak; nereye kadar!
Hele kazananı alkışlamak, bu koşullarda, fazla olmuyor mu!

Türkiye’ de sola, sol düşüncelilere, sosyalistlere hep sıkıntılar yaşatılmıştır. Sağ bir toplum olduğumuzu zaten biliyorduk ama artık iyice kanıtlanmıştır.
Ancak CHP Ankara Merkezde suç arayan sevgili partililerimize bir fırsat daha doğmuştur.
Ama eğer CHP genel başkanını değiştirir ise ( bana göre bu CHP için son fırsattı); beklenen sonu yukarıda yazdım. Sol ideolojisine sahip çıkarak CHP’nin iktidar olmasını beklemek iyice zorlaşmıştır.

Her iki halde de ben ülkem adına mutsuz olacağım, sizleri bilemiyorum.

Saygılar ve sevgilerimle.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.