Bodrum Gündem

ÖDP Yerel Yöneticileri Uyarıyor

ÖDP Yerel Yöneticileri Uyarıyor
02.04.2014
0
A+
A-

ÖDP Bodrum İlçe Örgütü yazılı bir basın açıklaması yaparak seçimleri değerlendirdi.Yapılan açıklamada “Bundan böyle ilçeyi yöneteceklere, attıkları her adımda yanlarında kırk hukukçu bulundurmalarını tavsiye ederiz.”  deniliyor.

generic Kamagra Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-2 Nisan 2014

ÖDP Bodrum İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada 30 Mart Yerel Seçimlerinin 32 yıl öncesinde olduğu gibi, 12 Eylül Cunta Anayasasına % 91,37 düzeyinde oy verenlerin arasında geçtiğine dikkat çekti. Değerlendirmenin sonunda ise ilçeyi yöneteceklere iddialı bir uyarıda bulunularak “Bundan böyle ilçeyi yöneteceklere, attıkları her adımda yanlarında kırk hukukçu bulundurmalarını tavsiye ederiz.” deniliyor.

ÖDP tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

“Bize göre bu seçim, 32 sene sonra da olsa, 12 Eylül Cunta Anayasasına % 91,37 düzeyinde oy verenlerin arasında geçmiştir.  AKP, CHP, MHP‘nin toplam yüzdesinin % 90’larda olması, bu bakımdan tesadüf değildir. Halihazırdaki insan hak ve özgürlükleri, yargının durumu, polis şiddeti, yaklaşan başkanlık sistemi, sermayenin kazanımları, azalmayan işsizlik, ülke coğrafyasının başına gelenler, yokolan köyler, tarım ve hayvancılığın hali, yeryüzü habitatı ile ekosistem aleyhine işleyen kentleşme-sanayileşme vb. de bu tespitimizi doğrular niteliktedir.

buy isotretinoin “Yeter ki AKP yıkılsın…” rüzgarı altında yapılan 30 Mart 2014 Seçimleri, ne yazık ki hem yerellerde fillerin tepiştiği, hem de bu rüzgar ortamını bir avantaj olarak değerlendirmesini bilen ve sandıktan galip çıkan iktidar için geleceğin garantiye alındığı bir süreç olmuştur.

Dolayısıyla, nasıl ki, seçimlerden galip çıkmış olan AKP, bu güne kadar ülkeye ne yaptıysa, bundan sonra da aynısını yapacak diyorsak; Bodrum’da seçim kazanmış olan CHP Belediyesi için de aynı şeyi diyoruz. (Bu tespitimiz, kazanmış olsaydı elbette MHP için de değişmezdi). Bize göre, aralarında tarihsel, kimyasal, düşünsel, biçimsel, genetik vb. pek çok fark olsa da; her iki düzen partisi de son kertede kapitalizmin ve farklı biçimlerdeki faşizmlerin maestrosudur. Yukarda saydığımız hususlar bakımından karneleri birbirine yakındır.  

Partimiz, her zaman olduğu gibi bu seçimlere de vahşi kapitalist düzen ve onun maestrolarına karşı tavır alarak girmiştir. Bu nedenle, ilçe örgütü olarak, 100 oy alacak olsak da, 100 bin oy alacak olsak da Bodrum kamuoyuna “YARIMADAYI VAHŞİ BİÇİMDE KATLETTİNİZ” diyecektik, demeliydik ve dedik…

buy diflucan Bizim açımızdan bundan sonraki süreç; can çekişen yarımadayı, emeği, yoksulu, dar gelirliyi sermayeye, onun işbirlikçilerine karşı koruma ve amansız şekilde mücadele etme süreci olacaktır. Bu yolda bizimle birlikte davranmak isteyen benzerlerimiz çıkarsa ortaya, onlarla seve seve, el ele, omuz omza olacağımızı da belirtmek isteriz. Ama her ihtimalde bize, başkanlıkta aldığımız 144, mecliste aldığımız 169 oy yetip de artacaktır, bilesiniz.

Bundan böyle ilçeyi yöneteceklere, attıkları her adımda yanlarında kırk hukukçu bulundurmalarını tavsiye ederiz.” 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. ayla gürpınar dedi ki:

    ÖDP nin bu açıklamasını çok anlamlı ve çok önemli buluyorum.
    Bodrum Yarımadasında seçimden başarıyla çıkan bir CHP var.
    Ancak bu daha bir başlangıçtır.
    CHP ne kadar bunun farkında ise, diğer siyasi partilerin de aynı farkındalığı sürdüreceklerini bilmek demokrasi adına çok verimli olacaktır.
    Belediye meclisleri, Kent konseyleri halka açık oluşumlardır. Buralarda içinde bulunduğumuz bölgeler için kararlar verilmektedir, projeler halka sunulmaktadır.
    Benim tüm Bodrum Yarımadasından beklentim,
    halkın, sivil toplum örgütlerinin, mesleki kuruluşların ve diğer siyasi parti mensuplarının takipçi olmaları ve tam kadro, katılımcı belediyeciliği yaşatması ve geliştirmesidir.
    Bunu tehdit ederek değil ama aynı amaç için paylaşımcı olarak ve dayanışma içinde yaparsak, esas başarıyı yakalarız diye düşünüyorum.