Bodrum Gündem

Depremde Yat, Korun, Kapan, Tutun…

09.04.2014
0
A+
A-

Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu 4 ve 5 yaş arasındaki minik öğrencilerine Bodrum AKUT gönüllüleri ile ortaklaşa organize ettikleri,  çizgi dizi ve animasyonlarla desteklenen deprem nedir, nasıl korunursunuz konulu bilgilendirme  etkinliği düzenlediler.

purchase Indocin Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 09/04/2014 Buy Strattera online Colchicine without prescription

Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu ve Bodrum AKUT ekibinin ortaklaşa düzenledikleri deprem bilgilendirme etkinliğinde, yaşları 4 ile 5 arasındaki yaklaşık 25 minik öğrenciye depremin ne olduğu, deprem anında ve sonrasında neler yapılacağı  uygulamalı olarak anlatıldı.

Bodrum yarımadası genelinde son bir aydır yoğun olarak yaşanan hafif şiddetteki depremler nedeni ile Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu yönetimi, öğrencilerinin deprem konusunda bilinçlenmeleri için Bodrum AKUT ekibi ile ortaklaşa uygulamalı eğitim programı düzenledi. Programda Bodrum AKUT gönüllülerinden Halil Baş ve Deniz Durmaz çocukların deprem konusuna dikkatini çekmek, depremden korunma bilincini  kavratmak ve toplumumuzda çocuklarımız aracılığı ile bir önlem ve hazırlık kültürü oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdiler. Bodrum AKUT gönüllüleri Baş ve Deniz çalışmalar kapsamında Bodrum’daki  öğrencilere yönelik olarak okullarda eğitim ve tatbikatlarla  öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri afetlere karşı bilinçlendirmek olduğunun altını çizdiler.

Çizgi dizi ve animasyonlarla minik öğrencilere depremi anlatan ekipler, anlatılanları uygulamalı olarak da gösterdiler. Depremden önce, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerin kesinlikle öğrenilmesi gerektiğini belirten Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu müdürü Selda Çakır yapılan organizasyonla ilgili olarak “Son bir aydır Bodrum yarımadasından yaşadığımız irili ufaklı yaklaşık 100 ün üzerindeki deprem nedeni ile öğrencilerimizin bu konuda doğru kişilerce bilgilendirilmelerine yönelik bir çalışmayı Bodrum AKUT gönüllüleri ile gerçekleştirdik. Böyle bir felaket okul öncesi dönemdeki bir çocuğun dünyayı güvenilir bir yer olarak görme ihtiyacına darbe vururken, çevresindeki yetişkinlerin becerilerine olan güveninin sarsılmasına da sebep olabilir.  Bu nedenle aynı felaketin kendilerinin ve ailelerinin de başına geleceğine dair endişe ve korkular yaşayabilirler. Yaklaşık üç yaşına gelmiş bir çocuk, depremin ne olduğunu ve ona hazırlanmak için neler yapılması gerektiğini anlayabilir. Depremlerin nasıl gerçekleştiği, bizleri nasıl etkileyebileceği gibi konuları, onların anlayabileceği bir dilde anlatmamız gerekiyordu.  Bu konuda Bodrum AKUT gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz.  Beraberlerinde getirdikleri çizgi dizi ve animasyonların yanı sıra deprem anında Yat, Korun, Tutun  şeklindeki ilk önlemleri de miniklerimize uygulamalı olarak gösterdiler. Ayrıca bu yaşa gelmiş çocuklar, aile ve okul içerisinde depreme yönelik olan  planlama çalışmalarına dahil edilmelidir” dedi.

Çocuklarla birlikte hayat üçgeni, kendini korumak için gereken yerler ve deprem sonrası sınıfların boşaltılması tatbikatı yapıldı

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. ecem dedi ki:

    Coook guzel cok isime yaradi bu arada nevyorkta yasiyorum burada herkese selamlar bb