Bodrum Gündem

Deniz Filmleri Festivali Başlıyor

Deniz Filmleri Festivali Başlıyor
10.04.2014
0
A+
A-

Deniz Filmleri Festivali ilk defa Bodrum’da düzenlenecek.

Deniz Filmleri Festivali Başlıyor

Denizlerin büyülü ve heyecan dolu dünyası beyaz perdeye taşınıyor.

Bodrum Gündem/10 Nisan 2014

Deniz Filmleri Festivali, 18 – 20 Nisan 2014 tarihleri arasında Bodrum’da düzenlenecek. Denize, denizciliğe, doğaya ve ilişkili her sosyal sorumluluk projesine destek veren Milta Bodrum aksona-mehmet-sonsungerci-eski buy Ventolin online Marina ana sponsorluğunda ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi desteği ile düzenlenecek olan festival filmleri Oasis Cinemarin Sinemalarında seyircileriyle buluşacak. Denizlerin büyülü ve heyecan dolu dünyasını beyaz perdeye taşıyan festivalde birbirinden ilginç 11 film ve belgesel gösterimi yapılacak. Festivaldeki film gösterimleri ücretsiz olacak.

Mineral Event tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan Deniz Filmleri Festivali, 18 – 20 Nisan 2014 tarihlerinde denizin büyülü ve heyecan dolu dünyasına gönül verenler için Oasis Cinemarin Bodrum‘da perdelerini açacak.

Dünya festivallerinden filmler

Bir Doğan Holding kuruluşu olan Milta Bodrum Marina ana sponsorluğunda ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi desteği ile hayata geçen Bodrum Deniz Filmleri Festivali, dünyanın farklı festivallerinde gösterime giren ve büyük beğeni kazanan ya da ödüle layık görülen filmler arasından seçilen filmlerden oluşuyor.

Denizin macera dolu yüzü

Deniz Filmleri Festivali Direktörü Murat Yılmaz, izleyicileri gündelik hayatın streslerinden kurtarıp uzaklara, engin maviliklere götürecek bir festival programı yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “Hayatın bir parçası olan ve her gün yanında yaşadığımız denizin altı ve üstündeki eşsiz yaşamı daha da yakından görmek isteyen macera ve deniz tutkunlarını heyecanlandıracak bir festival programı hazırladık.” dedi.

Deniz Filmleri Festivali bu anlayışla, dünyada dikkat çekmiş, bol ödül kazanmış filmlerden oluşan bir seçkiyi izleyicilerle ücretsiz olarak buluşturuyor. Festival kapsamında deniz kültürü, keşif, deniz ve macera sporları, deniz ve insan konulu filmler ve çarpıcı belgeseller bulunuyor.

Pasifik Okyanusu’nda ahşap salda 101 gün

Festivalin en dikkat çekici filmlerinden biri olan “Kon-tiki”, Thor Heyerdahl ve beş arkadaşının 1947’de Güney Amerika’nın batı kıyılarından Tahiti’nin doğusundaki adalara yaptıkları yolculuğu anlatıyor. Film yüksek yapım kalitesi ve güçlü hikayesi ile dikkat çekiyor.

Sona Doğru

Ünlü aktör Buy cheap Accutane Robert Redford’un güçlü oyunculuğu ile taçlanan film, yelkenlisi ile açık denizde yol alan bir adamın hayatta kalmak için verdiği savaşı anlatıyor.

Shackleton deniz ve maceraseverler için Bodrum’da

“Shackleton’un Kaptanı” 1914 yılında güney kutbuna yapılan keşif ekspedisyonunu gemi kaptanının gözünden anlatıyor.

Hulda’nın macerası

Ünlü heykeltraş İlhan Koman’ın çalışma alanı, evi ve yarattığı inanılmaz heykellere sergi alanı olan Hulda teknesinin İsveç’ten Türkiye’ye 1 yıl süren deniz yolculuğunun hikayesini anlatan belgesel izleyicileri sanat ve bilim dünyasına bir yolculuğa çıkarıyor.

Son Süngerci : Aksona Mehmet

Türkiye’nin yaşayan belki de son sünger avcısının geçmişe dönüş hikayesini anlatan belgesel Türk ve Yunanlı süngercilerin Ege Denizi’nin derinliklerinde yaptıkları dalışları ve süngercilik mesleğinin detaylarını anlatıyor.

Festivalin diğer dikkat çekici filmleri ise “Keşif ve macera” odaklı. “Denizi aşmak”, Tierra Del Fuego” ve “Ve Sonra Yüzmeye Başladık” belgeselleri. Dünya denizlerinin değişik bölgelerinde yaptıkları deniz kanosu yolculukları ile insanın sınırlarını ve hayal gücünü yeniden keşfetmeye zorlayan bu belgeseller dünyamızın küçülmesine de katkı sağlıyor.

deniz_filmleri_bodrum_program buy Strattera 40 mg

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.