Bodrum Gündem

Bodrum Bisiklet Kulübü Gelibolu’da…

14.04.2014
0
A+
A-

Bodrum Bisiklet Kulübü (BBK), Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katılmak için Çanakkale’ye gitti.

Bodrum Gündem Haber treatment with Dapoxetine diflucan online order Colchicine

Kutsal topraklarda kanlarını döken şehitlerin ve gazilerin soluduğu atmosferin içinde bulunmak, onları anmak amacıyla Bodrum’dan tura katılan kulüp, bisiklet severler ile birlikte 2 gün boyunca pedal çevirip şehitlere saygılarını gösterdi.

Çanakkale Valiliği tarafından 05-06 Nisan günlerinde düzenlenen 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na Bodrum Bisiklet Kulübü (BBK) üyeleri de katıldı. Bodrum’dan 42 kişilik bir grup ile Çanakkale’ye giden grup, 1720 bisikletli bir araya geldi. Halkın coşkulu karşılaması eşliğinde şehir merkezine giden topluluk, feribot ile Gelibolu yarımadasına geçti. Feribottan inen 7’den 70’e bisikletçiler, 51 km’lik rotada, yarımadanın güneyine doğru Anzak Koyu tepeleri- Conkbayırı -57. Alay Şehitliği’nden geçerek tekrar Eceabat feribot iskelesine geri döndü.

Pazar sabahı ikinci tur için Eceabat iskelesine giden 2000 kişilik topluluk, Gelibolu yarımadasının kuzey tarafında bulunan, Alçıtepe, Seddülbahir ve Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti. Şehitler abidesini ziyaret eden ve bol bol fotoğraf çekilen grup, 57. Alay orkestrası eşliğinde müzikler, marşlar eşliğinde geziyi tamamlandı.

Bodrum Bisiklet Kulübü, en fazla sayıda katılımcı kulüp, en iyi organize şekilde pedal basan kulüp, organizasyonun reklamını, tanıtımını en iyi şekilde yapan kulüp dalında ödül aldı. 82 km’lik tur sonunda Bodrum Bisiklet kulübü otobüsle tekrar Bodrum’a döndü.

BBK grup sorumlusu Emrah Tezer, “Bizlerin geleceği içir kanlarını döken şehitlerimizin ve gazilerimizin burada verdikleri mücadelenin anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katıldık. Gelecek yıl Çanakkale savaşlarının 100. Yılı olması nedeniyle daha büyük bir önem taşıyacak. Gelecek yıl 150 bisikletli olarak Bodrum’dan yola çıkmayı hedefliyoruz. Ortaokul-lise öğrencilerine ulaşarak, daha da önemlisi gençlere ulaşmayı istiyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.