Bodrum Gündem

Hakan Aysev’den Stand Up Tadında Konser…

14.04.2014
0
A+
A-

Bodrum’da sanat koordinatörlüğünü Nadi Atasoy’un, sanat danışmanlığını Müzikolog Dr. Ercan Yenal’ın yaptığı Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası, 6. kez Bodrumlularla buluştu. Her ayın ikinci Cuma günü konuk sanatçı ile birlikte konser düzenleyen Oda Orkestrası bu kez ünlü tenor Hakan Aysev’i ağırladı. Aysev Napolitenlerden, operaya uyarlanan Türkçe şarkılara kadar birçok eseri sanatseverlerle birlikte söyledi.

Buy Fluoxetine generic Retin-A Bodrum Gündem Haber order Xenical online

Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası, Nisan ayı konserinde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde ünlü tenor Hakan Aysev’in konuk solist olarak katıldığı konserle sanatseverlerle buluştu. Ücretsiz olarak düzenlenen konserde, ilginin yoğun olması nedeniyle bazı sanatseverler merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Konseri yaklaşık 550 sanatsever izledi. Aysev, napolitenlerden, operaya uyarlanan Türkçe şarkılara kadar birçok eseri sanatseverlerle birlikte söyledi. Aysev, konserde napolitenlerden “O sole Mio” isimli şarkıyı söylemeden önce, şarkının anlamının “Güneşimsin” olduğunu belirterek, “Bizim en önemli güneşimiz de Mustafa Kemal Atatürk’tür. O bizim hala güneşimiz. Bunu her zaman dile getirirdim ama, artık daha çok dile getirmek istiyorum. Bende bu şarkıyı ona ithaf ederek söylüyorum” dedi.

Aysev yaptığı esprilerle de konseri izlemeye gelenlere kahkaha dolu bir gece yaşattı. Aysev, ünlü napoliten şarkı Santa Lucia’yı sanatseverlerle birlikte söyledi. Konserde operaya uyarlanmış “Yüksek Yüksek Tepelere” gibi eserlere de yer verildi.

Konserin sonunda ünlü tenor Hakan Aysev’i ayakta alkışladı.

Konser sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aysev, Türkiye’de operasının gelişmiş durumda olduğunu belirterek, “Tabi bunlar bireysel başarılardır. Dünya çapında solistlerimiz var artık. Türkiye ‘de sanata ayrılan payı düşünürsek, sanat adına hiçbir şey yapılamaz. Çok sesli müziğe biraz daha önem verilmesi gerekiyor. Oda orkestralarının kurulması ve devamlılığının sağlanması gerekiyor. Umarımız devletimiz ve politikacılar çok sesli müziğe daha çok önem verir. Çünkü çok sesli müziğin olduğu yerde insanlar çok yönlü ve daha demokratik düşünebilir. İnsanın insana saygı duyduğu toplumlar oluşur” dedi.

Konserlerinin devam ettiğini belirten Aysev, “Neo klasik tarzda bir albüm çalışmam var. İçinde Rafet El Roman’da olacak.  Karışık farklı bir albüm hazırlıyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    Olağanüstü bir konserdi. Gelmeyenlerin çok şey kaçırdığını düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler…………