Bodrum Gündem

Baş Rolde ÇÖP Var…

26.04.2014
0
A+
A-

Çekimlerine ilk olarak Halikarnas Balıkçısının doğum günü olan 17 Nisan’da başlanan İnaf Gari Filmi için 3. Sulatı Temizlik Hareketi Bodrum’da gerçekleşti.

cheap Brand Viagra Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 26/04/2014

Nisan ayında Caddebostan ve  Büyükada sahillerinde başlayan ve deniz altındaki çöpün konu edildiği İnaf Gari Filmi için Bodrum’da  Sulatı Temizlik Hareketinin desteklediği etkinliğe Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı gazeteci Zeynep Oral’dan da destek geldi.

Sulatı Temizlik Hareketi (STH), İnaf Gari sinema filminin destekçisi olarak Ege sahillerinde yapılacak olan bütün Sualtı Temizlik Hareketi etkinliklerini beraber yapmayı planlamakta.

“Evinizdeki Çöpleri Halınızın Altına Saklayın ve Onunla Yaşayın”… order diflucan

Bodrum’da gerçekleştirilen etkinlikte  denizin altından çıkan şişe, araba lastiği, halı gibi malzemelere filmin yönetmeni Harun Akıncı isyan etti. Akıncı “Bodrum’da şimdiye kadar Hadi Gari Cumhur ve Yürü Gari İbrahim isimlerinde iki tane film yaptım, İnaf Gari’de üçüncüsü. Bu film Gökova’dan Bodrum’a mavi yolculuğa çıkan bir ekibin denizin dibindeki pisliği keşfetmesiyle başlıyor. Çıkan çöplerden her harf boyutu 10-12 metre olacak şekilde İnaf Gari yazacak.  İnsanlar evlerindeki çöpleri, kirleri ve tozları bir hafta boyunca halılarının altına atsınlar ve onunla yaşamaya başlasınlar. Belki böylece tabiata, özellikle denize verdikleri zararın farkına varabilirler” dedi.

Buy Prozac no prescription Zeynep Oral “Mesele Temizlemek Değil, Kirletmemeyi Öğretmek”…

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Zeynep Oral, birkaç günlüğüne geldiği Bodrum’da  karşılaştığı bu etkinliğe duyarsız kalamayarak destek verdi. Gazeteci yazar Zeynep Oral, denizlerimize zarar veren bu  insanları anlamanın mümkün olmadığını söylediği konuşmasında asıl meselenin denizleri temizlemeye çalışmaktan öte kirletmemeyi öğretmek olduğunun altını çizdi.

Sulatı Temizlik Hareketi (STH), gönüllülerinden arkeolog Ayşe Temiz,  insanların dünyadaki neredeyse tüm yaşam alanlarını yok ettiğini, canlıların yaşam kaynağı olan suyun da bundan nasibini aldığını dile getirdi. Temiz “Su başka bir şeye benzemez. Dünyadaki tüm canlıların yaşam kaynağı. Var oluşumuzu borçlu olduğumuz şey. Onu bu kadar duyarsızca ve kolay kirletirsek geleceğimizi yok etmiş oluruz” dedi.

İnaf Gari filmi için Mayıs ayında Kadıköy İskele, Datça, Alaçatı, Marmaris ve Göcek koylarında Sualtı Temzilik Hareketi etkinliği yapılacak.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.