Bodrum Gündem

Bodrum’da Çuval Davası Görülmeye Devam Etti…

Bodrum’da Çuval Davası Görülmeye Devam Etti…
30.04.2014
0
A+
A-

Bodrum’da  ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişinin haklarında açılan davada tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Bugün görülen duruşmasının ardından eksiklerin tamamlanması için davanın duruşması 26 Haziran’a ertelendi.

cheap Phenergan buy Vermox levonorgestrel online Bodrum Gündem Haber 30/04/2014

Bodrum’da 2011 yılında gelen ABD Donanmasına ait gemideki bir askerin Cumhuriyet caddesinde başına çuval geçirmeye çalıştıkları ileri sürülen 8 kişi gözaltına alınmıştı. İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan şüphelilerin haklarında “Kişi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “hakaret” suçlamasıyla üst sınırı 16 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açılmıştı. Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye devam eden davanın duruşması 26 Haziran’a ertelendi.

Sanıkların avukatı Ahmet Aksüt, mahkemenin dört sanıkla ilgili talimat cevapları ve Amerikalı bir tanığın ifadesinin beklendiğini söyledi. Mahkemenin ‘yaralama suçu olabilir’ düşüncesiyle sanıklara ek savunma hakkı verdiğini belirten Aksüt “Bugün 3 sanık geldi ek savunma verdiler.  Diğerleri burada değil.  Onlarla ilgili yazışmalar sürüyor. 4 sanıkla ilgili talimat cevapları bekleniyor. Bir de şikayetci olan Amerikalı kişinin yanında bulunan Amerikalı tanık var. Onun ifadesi ile ilgili talimat yazılmıştı o bekleniyor” dedi. İddianame yer alan suçlamalara ilişkin suç unsurlarının oluşmadığına dair savunmalarını verdiklerini anlatan Aksüt  “Mahkeme yaralama suçu olabilir düşüncesiyle o yönden sanıklardan bir ek savunma istedi. Ek savunma yönünden işlemleri devam ediyor.

Amerikalı tanık ile ilgili talimat cevabı beklenmesinden vazgeçilebilirler. Esas olarak sanık savunmaları tamamlandıktan sonra dosyayı sanırım karara bağlarlar. Bize göre bir kamu mekanında,  sokak ortasında kişi hürriyetini tahdit suçunun oluşamayacağına dair Yargıtay kararları da sunduk.  Dolayısıyla o yönde bir ceza geleceğini düşünmüyorum. Daha öncede hakaret suçlaması belki olabilir demiştim. Ona ilişkinde alınan ifade de  Amerikalı bir kişiyi tercüman olarak kullanmışlar. Ceza usul yasasına göre adliyeden bir tercümanın bulunması ve ifadesinin alınması gerekiyordu.  Ayrıca aynı şikayetçinin Amerika adli makamlarıyla yazışma yaparak bir ifadesi daha geldi.   Orada da şikayetçi olduğuna dair bir beyanı yok zaten. Hakaret suçlamasından da bir ceza geleceğini düşünmüyorum” dedi.

Aksüt, yazışmaların 26 Hazirandaki duruşmaya kadar tamamlanması durumunda o gün görülecek duruşmada kararın çıkabileceğini söyledi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.