Bodrum Gündem

Bülent Akkurt Alkışlar ve Göz Yaşları İçinde Uğurlandı…

30.04.2014
0
A+
A-

Bodrum’un Onursal Hemşehrisi gazeteci yazar, Bülent Akkurt, sevenlerinin gözyaşları ve alkışları arasında Bodrum’da toprağa verildi.

Professional Viagra without prescription cheap albuterol Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 30/04/2014 buy misoprostol

89 yaşında vefat eden ünlü gazeteci yazar Bülent Akkurt’un cenaze törenide  eşi Güneş Akkurt, kızı Hale Yeremyan, damadı Penyamin Berç Yeremyan, torunları Sim Yeremyan, Seçkin Sökmen  Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum  Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Macit Oğuz Ata, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, ÇYDD Bodrum Şube başkanı Meral Saraçbaşı, gazete, sanat ve spor camiasından dostlarının yanı sıra  Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Çarşı Grubu üyeleri  ve sevenleri   yalnız bırakmadı.
Cenaze törenine katılan Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, bir önceki gün köşe yazısını Bülent Akkurt’a ayırmıştı. Sipahi gazetecilere Bülent Akkurt ile ilgili şunları söyledi “Kendisini 30 yıldır tanıyorum. Çok yönlü bir insandı. Sadece iyi bir gazeteci değil iyi bir entellektüel, iyi bir vatansever, iyi bir sanatçı idi. Türkiye’deki bir çok ilki yapan biriydi. Türkiye’de bugün hala tiyatro varsa, hala sanat galerileri ve hala yayıncılık varsa bunlarda Bülent Akkurt’un gayretleri ve  imzası vardır.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bülent Akkurt’a Onusal Hemşehrilik unvanını kendisinin verdiğini, sadece duayen gazeteciliği ile değil aynı zamanda  beyefendi, kibar, nezaketli kişiliğiyle de örnek olduğunu söyledi. Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum’un çok renkli ve sevilen bir simasıydı. Bodrum’a gönül veren bir büyüğümüzdü.  Bodrum’a baktığımızda hem spor camiasından, hem sanat ve kültür camiasında çok sevilen bir büyüğümüzdü. Bodrum bir değerini kaybetti.  Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.”

Gazeteci yazar Bülent Akkurt’un arkadaşlarından gazeteci Can Pulak, Akkurt’la ilgili olarak “Sadece Türk basının değil, Türk sanat camiasının ve Türk aydınlarının da büyük kaybıdır. Abdi İpekçi ekolünde yetişen  ve gazetecikte bu kadar üstün bir başarı ile görev yapan Bülent Akkurt, örnek bir kişiydi” dedi.

Kılınan öğle namazının ardından Akkurt, alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.  Bülent Akkurt’un naaşı  Belediye meydanında  cenaze aracına konulurken  Bodrum Beşiktaşlılar Derneği üyeleri tarafından alkışlarla uğurlandı.  Bülent Akkurt, vasiyeti üzerine Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.