Bodrum Gündem

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan Veda Etti…

01.05.2014
0
A+
A-

Yaklaşık 10 yıldır Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde Ankara Gölbaşı Belediye Başkan yardımcılığına görevlendirilen Mustafa Özcan, yarımadada bulunan tüm okullardaki müdür ve müdür yardımcılarının yanı sıra Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuz Şahin, DP Eski İlçe Başkanı Beyler Koca, Mustafa Özcan’ın eşi, kızları ve annesinin katıldığı bir yemekle mesai arkadaşlarına veda etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 01/05/2014

Dün gece Mustafa Özcan için Öğretmen Evinde düzenlenen veda yemeğinde  duygusal anlar yaşandı. 9 yıldır Mustafa Özcan ile birlikte çalışan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Durmuş, yaptığı konuşmada ilk karşılaştıklarında kendisinin 30, Mustafa Özcan’ın 40 yaşlarında gösterdiğini, şimdi ise Mustafa Özcan’ın 40 ve kendisinin ise 60’lı yaşlarda göründüğünü söyledi. Durmuş konuşmasına şöyle devam etti “Birlikte çalıştığımız süre içerisinde çok zevkli ve güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Bodrum’da mevcut bütün okullarımızın idarecilerimizin burada olması da bunun bir göstergesidir. Kendisine bundan sonraki yeni işinde başarılar diliyorum.”

Mustafa Özcan “Kimseyi Kasta Dayalı İncitmedim”…

Veda yemeğinde bir konuşma yapan Mustafa Özcan, güzide bir topluluğun önünde veda konuşması yaptığı için kendini şanslı saydığını dile getirdi. Özcan veda konuşmasında ” Öğretmenlik mesleğine 1986 yılında Diyarbakır’da başladım. 2004 tarihinde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevimi sizlerle birlikte tamamladım. Meslek hayatımın Bodrum’da yaptığım görevle taçlandığını düşünüyorum. Burada iyi ve kötü günlerimiz oldu ama şunu bilesiniz, bir çoğunuzun da bildiğine eminim, hiç bir insanı, hiç bir eğitimciyi, hiç bir okulu kasta dayalı olarak incitmedim. Görevimizde gösterdiğimiz hassasiyetten dolayı bazı ani çıkışlarımız, yanlış anlaşılmalarımız olmuştur. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.

Konuşmaların ardından Şube Müdürü Mehmet Ali Durmuş tarafından Mustafa Özcan’a plaket verildi.

 

Mustafa Özcan’la yaptığımız özel röportajda  Bodrum’un kendisi için neyi ifade ettiğini  sorduğumuzda aldığımız cevap “Bodrum benim için hep çalışmak” oldu.  Unutamadığı, kendisine acı veren hatıralarını sorduğumuzda ise  2009 yılında Gündoğan’da özel servis kazasında ölen iki öğrencisi aklına geldi.  Mustafa Özcan’la yaptığımız  röportajın detayları;

Görevi Devraldığınızdan Bu Yana Bodrum’un Eğitim Öğretim Hayatında Neler Değişti? isotretinoin online

29 yıllık eğitimcilik hayatımda 20 yılını yönetici olarak geçirdim.  Bodrum benim için hep çalışmayı ifade etti. Burası memurlar için değişik bir ortam. Tatil yaparak  Bodrum’un güzelliklerini yaşayabileceğimiz bir mesleğimiz olmadı.  Bodrum’a ilk geldiğimde 318 derslik, 10 bin 5 yüz öğrenci ve 550 öğretmen vardı. Üniversiteye giriş oranı %11.  2014 yılına geldiğimizde 668 derslik, 14 bin öğretmen ve 25 bin öğrencimiz var.  Şimdi ise Üniversiteye giriş oranı %73.   350 dersliği hayırseverlerin desteği ile 10 yılda Bodrum’a kazandırdık.  Sahiplenince bu işlerin hepsi olur.

purchase Nexium Sizinle İlgili Hep Bazı İddialar Ortaya Atıldı Ve Devam Eden Davalarınız Var. Viagra prices

Ben hep öğretmen ve öğrenci eksenli bir yönetim anlayışı benimsedim. Bu akşam buraya gelen arkadaşlar da bunun bir göstergesi. Bölüp parçalayan bir yönetim hiçbir zaman uygulamadım. Eğitim ortamını kim bozmaya çalıştıysa onun hep karşısında olduk. Hakkımda sadece devam eden iki dava var. Onlarda 63 lira ile 29 lirayı geç ödemekten dolayı açılmış davalardır. Başka hiçbir resmi olan davam yok.

Bodrum’a Tamamen Veda mı Ediyorsunuz?

Benim Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitim Uzmanı kadrom duruyor. Ankara Göbaşına görevlendirme ile gidiyorum. Eşim Mahinur Cemal Uslu Orta okulunda müdür yardımcısı, küçük kızım 7. Sınıfta okuyor ve büyük kızım da hem Muğla Sıtkı Koçman üniversitesinde hem doktora yapıyor hem de Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma biriminde çalışıyor.  Gelecekte devletimin beni nereye vazifelendireceği belli olmaz.  Gittiğim yer de Ankara’nın nefes aldığı önemli siyasetçi ve bürokratların ikamet ettiği bir yer.

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Ögretmenevi dedi ki:

    Haksız yere sürgüne yollanan hiç bir öğretmen hakkını helal etmez..Haksız sürgünler,haksız cezalar..Bu kadar insanın ahını aldın..Ödülü de Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı oldu.
    Yukarıda Allah var..O kimsenin hakkını kimseye bırakmaz..Hangi partiden belediyenin başkan yardımcısı oldun?O parti için ne zamandır çalışıyorsun?memur siyasi parti için çalışabilir mi görevde iken?

  2. Ögretmenevi dedi ki:

    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Belediye Başkan Yardımcılığına geçiş nasıl oluyor merak ettim?Devlet Memuru iken siyasetle ugrasmak yasak mi degil mi?

  3. Ögretmenevi dedi ki:

    Ögretmenevi..Sadece..

  4. Ögretmenevi dedi ki:

    Yukarıda Allah var..Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..