Bodrum Gündem

Başaran Ulusoy “Bodrum’un A Harfini Kocadon Başlattı, İhale Bize Kaldı”…

02.05.2014
0
A+
A-

TURSAB Bodrum Şube’sinin Ramada otelde düzenlediği basın toplantısının ana gündemi Bodrum’un bir an önce en az 1500 kişilik kongre merkezine kavuşması oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 02/05/2014

TURSAB Bodrum Şubesi Yürütme Kurulu tarafından organize edilen toplantıya  TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı  Mehmet Kocadon ve acente yöneticileri ile turizm temsilcileri

treating male impotence Sevinç Gökbel “Travel Turkey’’de Konuk İlçe Olmak İstiyoruz”…

Toplantının açılış konuşmasını n TURSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel yaptı. Gökbel, konuşmasına başından itibaren yanlarında olan Bodrum Belediye başkanı Mehmet  Kocadon’a  teşekkür edip TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’dan Bodrum olarak  iki istekleri olduğunu söyleyerek başladı. Gökbel konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum’un çok yönlü tanıtılması ve hayata geçirilmesi geciken kış turizminin başlaması için acil olarak kongre ve kültür merkezine ihtiyacımız var. Bu konuda acil olarak gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Bodrum’un tanıtılmasında büyük katkı sağlayan İzmir Travel Turkey fuarının hazırlanmasında bu yıl konuk ilçe olmak istiyoruz. 2015 yılının Bodrum’da Zeki Müren Yılı Teması olarak belirlenmesine karar verdik. Yapılacak olan  Fuarın temasının da Zeki Müren olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaymakam Gödekmerdan “Kongre Merkezi İçin Arsamız Hazır”… Xenical pills

Daha sonra kürsüye gelerek katılımcılara bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, katılımcıların 1 Mayıs Bahar bayramlarını kutladı.  Kaymakam Gödekmerdan, Bodrum’da sezonun bu yıl erken başladığını, geçen yıllara oranla bir artış olduğunu kaydetti.  Kaymakam Gödekmerdan “Bodrum’da turizm verileri her yıl bir önceki yıla oranla daha iyi bir şekilde yükseliyor. Buda ilçe esnafına ve turizmciye moral oluyor.Turizm sezonuna Bodrum giderek artan bir ivme ile devam edecek. Kongre Merkezi için arsamız hazır. Kongre merkezi olmazsa turizm nasıl 12 aya yayılacak?  TURSAB’ın bu katkıyı yapmasını bekliyoruz” dedi.

Kocadon “Bodrum’un Kent Kimliği Korunarak 12 Ay Turizm Yapılacak”… Topamax 100 mg

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un yapılan organizasyonla Türkiye ve dünya gündeminde olmasından memnun olduklarını ifade etti. Kocadon “Türkiye ve dünyada turizm markası olan Bodrum’un kent kimliğini koruyarak ,  turizm doğa ve kültürü birleştirerek yeni bir konsept başlatacağız. Alternatif turizmde kongre merkezi çok önemli. Bodrum belediyesinde fiziksel olarak kısıtlı olduğumuz için imkan bulamamıştık.  Kongre merkezinin yapılması ile yılın 12 ayı turizm yapabilmek ilçemizde hayal olmaktan çıkacak gerçeğe dönüşecek. TAV’da 12 ay odrum’a uçak indirecek.  Ortakent-Yahşi’de bir süre önce başlattığımız kongre turizmini yarımadanın 4 bir yanına yaymak için çalışmalara başlayacağız” dedi.

Başaran Ulusoy “Bodrum’un A Harfini Kocadon Başlattı İhale Bize Kaldı”…

Her sene turizm sezonunu Bodrum’da açtığını söyleyen TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bunun kendisine uğurlu geldiğini söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü “ Bodrum 122 tesisi, 18 bin oda ve 47 bin yatak kapasitesine sahip marka bir kenttir. . Kongre merkezleri sayesinde İstanbul turizmde 43. Sıradan 9. Sıraya yükseldi. Bu nedenle gelişen turizm dünyasında doğru yatırımlar yapmak zorundayız. Ege’nin turizm açısından canlanması lazım. Yatırımların %28 ni Ege bölgesine yapıyoruz ama kazanım %14. Bodrum’da kongre merkezi açılmasını çok istedik, olmadı. Avrupa’nın yapmış olduğu hataları yapmıyoruz.  Tesisleri yeniliyoruz.  Avrupa’nın turizmde tesis yaş ortalaması 23 iken bizde sadece 7, geçen hafta Atatürk havalimanına inen ve kalkan  uçak sayısı bir günde 1248 oldu. 1 milyon 300 bin yatağımız, 52 havalimanımız var. 2007 yılında Yunanistan’dan randevu alamayan bir Türkiye bugün randevu sırası veriyor. Arkamda bir turizm ordusu var. Sizinle çalışmanın, büyümenin gururunu yaşıyorum.  Ben yatırımlar konusunda tercihimi her zaman Bodrum’dan yana kullandım.  Benden başka 9 adam daha var. Bir benimle olmuyor. Bodrum’un A harfini Kocadon başlattı, Ortakent’te bir başlangıç yaptı  ihale bize kaldı.”

Türkiye’nin ön sözünün yazıldığı yıl olan 1915 yılının 100. Yıl kutlamaları kapsamında 2015 yılında 100 bin Anzak’ın Türkiye’de olacağı bilgisini veren TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “2015 yılında Anzak törenlerine 100 bin kişinin geleceği örneği sadece ülkemizde var.Bir savaştan iki devlet çıkıyor. Avustralya’ya gittiğinizde Atatürk’ün oranın gençleri için söylediği “Emanetsiniz kucaklarımızda evlatlarınız burada rahat uyuyor, dediği ülke Türkiye. Ama biz bunu hala içimize sindiremedik.Biz işte böyle bir Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz.Zaman zamanda bazıları çıkıyor ikinci Cumhuriyet diye. Ne ikinci  Cumhuriyet’i kardeşim? Birincisinin kıymetini daha bilemedik ki ikincisini düşünelim” sözleri  toplantıya katılanlarca dakikalarca alkışlandı.

Toplantı sonrasında Türkiye Şampiyonu olan Cansu Halkoyunları ekibinin  Karadeniz ve Trabzon yöresi oyunlarına  Oyuncu gençlerin arasına girerek eşlik eden  TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy horon tepti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.