Bodrum Gündem

BOTAV’a Damga Vuran Konuşmalar…

BOTAV’a Damga Vuran Konuşmalar…
02.05.2014
0
A+
A-

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın  18. Olağan Genel Kurulunda, TURSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği)’ın  Bodrum pastasından en çok pay alan kurumlardan biri olmasına rağmen  Bodrum’un tanıtılması için çalışan  BOTAV’a neden  üye olmadığı konusu tartışmalara neden oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 01/05/2014

Toplantıda TURSAB başta olmak üzere  Bodrum’da faaliyet gösteren marinalar, AVM’ler ve TAV’ın   bir an önce BOTAV’a üye yapılmaları yönünde çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiği konuşuldu.  Toplantıda ayrıca Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu  ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz denizleri kirli bir Bodrum’da sürdürülebilir turizm yapmanın mümkün olmadığına dikkat çektiler.

BOTAV Genel Kurulu’da bütçe görüşmeleri sırasında Deniz Ticaret Odası adına söz alan Gündüz Nalbantoğlu, TÜRSAB’ın BOTAV üyeleri arasında yer almadığına dikkat çekerek, bunun nedenlerini sordu. Genel Kurul Divan Başkanı Ahmet Biçer,  Bodrum Yarımadasının tanıtım faaliyetlerini gerçekleştiren ve giderlerini bu amaçla kullanan BOTAV’ın, Bodrum’dan ekonomik olarak fayda kazanan her kuruluştan yararlanması gerektiğini söyledi.

Sevinç Gökbel “Başaran Ulusoy’a BOTAV Onursal Üyeliği Verelim”… where to buy levonorgestrel buy brand Kamagra Combivent online

BOTAV Üyesi ve TÜRSAB Yürütme Kurulu Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel,  Başaran Ulusoy’un geçtiğimiz yıllarda vakfın bir kararına itiraz ederek üyelikten çekildiğini hatırlattı. Gökbel “Ben bu şekilde biliyorum. İnşallah kendisini üye olarak BOTAV’a kazandırırız.  Başaran bey yarın Bodrum’a gelecek. Kendisine onursal üyelik verilmesini  teklif ediyorum” dedi.

Bu teklif üzerine konuşan Divan başkanı Ahmet Biçer’in  “Önce parayı alalım, daha sonra onur üyesi yaparız elbette” şeklindeki esprili yanıtı TÜRSAB Yürütme Kurulu Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel tarafından yanlış anlaşılınca ““Bugünkü toplantıda bir Bodrumlu ve TÜRSAB adına üzüntü yaşadım. BOYTAV’ı kuran ve bugüne getiren herkese teşekkür ediyorum. Ancak, ben Bodrum’da yaşayan, aşını kazanan, doğan büyüyen bir kişiyim ve işletmeyim. Ruhumun böyle olması beni şok etti. Meslek grubum adına da çok üzüldüm. Bodrum küçücük ev pansiyonlarıyla turizmini bugünkü çıtasına yükseltti. Bunda gönül bolluğu vardır. Kucak açış vardır. Para pul üçüncüdür. Umuyorum şakalaşma umuduyla söylenmiş sözlerdir. Ancak Başaran Ulusoy, bu ülkeye ve Bodrum’a çok şey katmış bir kurumun başkanıdır” şeklinde bir savunma yaptı.

Ahmet Biçer “TURSAB’ın BOTAV İçinde Olmaması Uygun Bir Durum Değildir”…

Yanlış anlaşıldığını anlayan Genel Kurul Divan Başkanı  Ahmet Biçer “Yaklaşık 10 yıl önce yaşanan o tartışmayı ben de hatırlıyorum. Cinayet davalarında bile zamanaşımı denilen bir kavram vardır. Bunun da zamanaşımına uğraması gerektiğini düşünüyorum. Bu ayıbın bir an önce önlenebileceği fikrindeyim. Koskoca TÜRSAB’ın başkanı, ‘ben kırıldım para ödemiyorum’ diyemez. TÜRSAB’ın Bodrum Tanıtma Vakfı’nın içinde olmaması çok uygun bir durum değil. Kişisel olarak, kızıp ben üye olmuyorum deme hakkına Başaran Ulusoy bile sahip değildir. Para ile ilgili sözlerim ise tamamen genel kurulun havasını yumuşatmak için söylenmiştir” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’a gelecek olan TURSAB Başkanı başaran Ulusoy ile yapacağı görüşmede BOTAV üyeliği konusunu  gündeme getireceğini belirtti.

Denizleri Kirli Bir Bodrum’da Sürdürülebilir Turizm Olmaz…

BOTAV Genel Kurulu’nda konuşan  Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı  Gündüz Nalbantoğlu, yeni dönemde kıyı ve koyların korunması konusunda önlem alınması gerektiğini belirttiği konuşmasında “Büyükşehir yapılanmasının ardından, gelirlerimizin azaldığı yönünde gerekçeleri göz önüne alarak kıyılarımızın yağma edilmesinin önüne geçmemiz lazım. Bu konuda hepinizden hassasiyet ve yardım bekliyorum” dedi.

Gündür Nalbantoğlu’ndan sonra söz alan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, turizm için en önemli hadisenin sürdürülebilir olması gerektiğini dile getirdi. Demiröz konuşmasına şöyle devam etti “Bugün, denizlerin ve denizciliğin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek ve önlem almak gerekiyor. Pek çok konuda maalesef biraz geç kalmış vaziyetteyiz. Özellikle bakir koylarımızın korunması bundan sonra turizm açısından bize göre en büyük yatırımdır. Yaz kış yüzen bir Bodrumlu olarak maalesef denizlerimizin bugün geldiği yeri görerek içim sızlıyor ve bundan sonraki nesillere nasıl hesap vereceğimizi düşünüyorum. Kanalizasyonlarımızı hala denize vermeye devam ettikçe, arıtmalarımızı sağlıklı çalıştırmadıkça denizlerimizi çok hızlı ve geriye dönüş olmayacak şekilde kaybediyoruz. Atık bu sorun bundan böyle büyükşehir tarafından çözülecek.  Ama bunu büyükşehir çözecek diye kimsenin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini düşünüyorum.”

 

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.