Bodrum Gündem

Bodrumlu Sanatçılar Öncelikli

04.05.2014
0
A+
A-

Dilek cebeci yönetiminde Defne Sanat Galerisi 7 Mayıs’ta Pınar Işim’in sergisiyle açılıyor.

Erol Ünal/5 Mayıs 2014

Defne Sanat Galerisi Pınar Işim’in “The artists of cinema aktris” sergisi ile 7 Mayıs 2014’de Bodrum Sanat Dünyasına katılıyor. Bodrum kültür ve sanat camiasının yakından tanıdığı purchase esomeprazole buy Colchicine Pinar IsimDilek Cebeci Bodruma yeni bir sanat galerisi kazandırıyor. Dilek Cebeci’nin yönetimindeki Defne Sanat Galerisi Gümbet, Büyük İskender Caddesi No: 27’de  Pınar İşim Sergisi ile 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 18:00 de kapılarını sanat dostlarına açacak.

Dilek Sanat Galerisinde ilk sergiyi açacak Pınar Işim, pop art’a farklı bir bakışla Yeşilçam sanatçılarından Türkan Şoray’ a Kadir İnanır ‘a kadar beğendiği ünlülerin fotoğraflarını dijital medya tekniğiyle resimleştirip, üzerilerine kendi ifadesiyle “şırınga ile doku” vermiş. Sergiye “The artists of cinema aktris” adını vermiş. Defne Sanat Galerisindeki bu sergi 19 Mayıs’a kadar görülebilir.

PINAR IŞIM KİMDİR…

Pınar Işim 1987’de İzmir doğdu. 2005’de İzmir Karşıyaka Lisesini bitirdikten sonra 2006- 2007 yıllarında Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okudu. Deha sonra 2008-2012 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde okudu. 2012 yılında mezun oldu. 2011-2012 yılları arasındada Cemil İpekçi Sanat Okulunda Moda eğitimi alan Pınar Işim İzmirdeki atölyesinde çalışmaktadır.

Pınar Işim; 2008’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Karma Öğrenci Resim Sergisine, 2009’de Muğla Üniversitesinde Merkez Kampus AKM Binasında Karma Öğrenci Resim Sergisine, 2009’de Bodrum Belediyesi Sergi Salonunda Karma Öğrenci Resim Sergisine, 2010’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 3.Sınıf Yıl Sonu Karma Sergisine, 2010’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Duvar Resmi Atölyesi Yıl Sonu Karma Sergisine, 2011’de Muğla AKM’de Muğla Üniversitesi Sıtkı Koçman Vakfı Anısına Karma Sergisine, 2011’de İzmirde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Stant Sergisine, 2012’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2-3-4 Karma Resim Sergisine katıldı.

“Defne Sanat Galerisi”nde bu sezon 7 Mayıs’da Pınar İşim (Resim), 21 Mayıs’da Neslihan Kamadan ve Semra Ertuğrul Bengü (Seramik), 4 Haziran’da Müjdat Bayburtlugil (Resim), 18 Haziran’da Fatma Kara (Yağlıboya Resim), 2 Temmuz’da Hale Ozansoy (Yağlıboya), 16 Temmuz’da Cahit Cem (Suluboya), 30 Temmuz’da Neşe Gümüşcüoğlu ve Serap Atala (Suluboya), 13 Ağustos’da Deniz Demir (Resim), 27 Ağustos’da Pınar İsim (Resim), 10 Eylül’de Elif Ergül (Resim), 24 Eylül’de Nadir Ede (Fotoğraf) , 8 Ekim’de Handan Gaga (Seramik) , 22 Ekim’da Nüket Kozluoğlu (Suluboya) sergileri açılacak.

Dilek CebeciDİLEK CEBECİ KİMDİR?

Bodruma Defne Sanat Galerisini kazandıran Dilek Cebeci 1949 Zonguldak’ta doğdu. Orta öğrenimini Zonguldak Ticaret Lisesinde ve Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde yaptı. 1965’de liseyi bitirdikten sonra İstanbul Devlet Mimar Mühendis Akademisi Işık Mühendislik Yüksek Okulunda İnşaat Mühendisliğinde öğrenimine başladı. Öğrencilik yıllarında İnş. Y. Müh. İrfan Balioğlu’nun bürosunda çalıştı. 1971’da İnşaat Mühendisi oldu. İstanbul’da kendi bürosunu açarak iş hayatına atıldı. Askerlik görevinden sonra da proje, kontrolluk ve taahhüt işlerine devam etti. Birçok projeye imza attıktan sonra 1997 yılında Bodrum’a yerleşti. Bodrum’da Sanat Haberlerini takip etmeğe başladı. Bodrumda birçok kişiye ve yerel basın organlarına her hafta “Bodrumda bu Hafta“ adlı bir bülten ulaştırıyor. Bodrumda açılan bütün sergilerin aranan kişisi oldu.

Cialis online BODRUMLU SANATÇILAR ÖNCELİKLİ…

Dilek Cebeci Bodrum’da açacağı galeri hakkında şunları söylüyor; “Bodrum’un bir kültür ve sanat şehri olduğunu düşünüyorum, ancak yeteri kadar bunun tanıtılamadığını da biliyorum. Bodrum’da çok sanatçı yaşamakta ve her sanatçı gibi yaptıklarını sanat sevenlerle paylaşma arzusunda… Ayrıca Bodrum dışındaki sanatçılarında Bodrum’da bir sergi açmak hayalleri var. Birkaç yıldır bir Sanat Galerisi açma düşüncesinde idim. Çünkü Bodrum’da yeteri kadar sanat galerisi yok. Bu nedenle bu galeriyi hazırladım. Bu galeride daha çok Bodrum dışında yaşayan sanatçılara ve genç sanatçılara öncelik vermeyi düşünüyorum.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.