Bodrum Gündem

Gümbet Muhtarlık Seçimleri İptal

05.05.2014
0
A+
A-

Gümbet Mahallesi Muhtarlık Seçimleri YSK tarafından iptal edildi. Kesin olmamakla birlikte 1 Haziran günü seçimler yeniden yapılacak.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-5 Mayıs 2014

30 Mart Yerel Seçimlerinde Gümbet Muhtarlığı için üç aday yarıştı. 715 oy alan Hüseyin Özgül muhtar seçilirken, üçüncü sırada yarışı tamamlayan Ali Haydar Mansuroğlu tarafından treatment of impotence buy Retin-A hüseyin özgül mazbatasını aldı bodrum gündemHüseyin Özgül’ün kanun gereği, seçime gireceği yerde en az 6 ay ikamet etme zorunluluğuna uymadığı yönündeki itirazı yapıldı. Yapılan itiraz sonucu Hüseyin Özgül’ün ikametgahının Bitez’de olduğuna, bu nedenle Gümbet Mahallesi muhtarı olamayacağı İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylandı.

İkinci sırada 276 oy alan muhtar adayı Fatih Uygun’un da ikametgahını 17 Aralık 2013 tarihinde Gümbet’e taşıdığının tespit edildiği, onunda muhtar seçilme şartlarına uygun olmadığı ifade edilirken, 3 sırada bulunan ve itirazı yapan ve 233 oy alan Ali Haydar Mansuroğlu’da, itirazını kanunun belirlediği zamanda yapmadığı için muhtar olamayacağı belirtildi.

7 Nisan tarihli Bodrum Gündem Haberimizde YSK’nın daha önceki benzer olayları emsal alarak 1 Haziran’da yeniden Muhtarlık Seçimi yapılabileceğinin bilgisini verdik. Ancak Yapılan hukuki süreç sonucu, yapılan itirazın süresinde yapılmadığı dikkate alınarak Gümbet Mahallesi Muhtarlık seçimlerinde 715 oy alan Hüseyin Özgül 8 Nisan günü mazbatasını alarak görevine başladı.

mehmet feridun özsert buy prozac İLK YAPTIĞIMIZ HABER DOĞRU ÇIKTI…

7 Nisan günü Bodrum Gündem’de yaptığımız haberde 1 Haziran’da seçimin yeniden yapılacağını yazmıştık. YSK’ya yapılan itirazlar sonucu 2972 sayılı kanun gereği muhtar seçilebilmek için aday olduğu yerde en az 6 ay ikamet etme zorunluluğuna uymadığı tespit edilen Hüseyin Özgül’ün muhtarlık mazbatası geri alınarak, seçimin yenilenmesi kararı alındı. Bu durumda Bodrum Kaymakamlığı 1 Haziran’a kadar bir devlet memurunu yada seçilen azalardan birisini geçici olarak muhtar atayabilecek.

 MUHTARLIK İÇİN MEHMET (FERİDUN) ÖZSERT ADAY…

Gümbet Mahalle Muhtarlık seçimlerinin iptal edilerek olası 1 Haziran günü yenilenecek olan Gümbet Mahallesi muhtarlık seçimlerinde 1.Aza olarak seçilen Bodrum Belediyesi geçmiş dönem Meclis Üyesi Mehmet (Feridun) Özsert aday olduğunu açıkladı. Başka aday çıkmaz ise GÜÇDER Başkanlığını da sürdüren Özsert ile Ali Haydar Mansuroğlu Gümbet Mahalle Muhtarlığı için yarışacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Tolga dedi ki:

    Daha afişindeki “Turizmci” ibaresini yazmasını bilmeyenden muhtar olur mu, pes!

    1. Sezgin dedi ki:

      Dogru soze ne hacet 🙂
      Daha muhtar olamayacagini bilmeyen biri aday olursa Hic onun azasindan muhtar olurmu. Pes !!

  2. Sinem dedi ki:

    Önceki seçimde olduğu gibi aynı kadro tekrar aday sanırım,Mehmet ÖZSERT azalıkta aldığı başarıyı tekrar sürdürmek için göreve talip ve Hüseyin Muhtarın diğer adaylarda yarattığı farkı aynı destek çerçevesinde Yine Fark olacağını umuyorum. Gümbet gerçek Gümbet’e gönül verenlerindir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun….