Bodrum Gündem

BESİAD Yeni Bir Projeye Daha Başladı

07.05.2014
0
A+
A-

400 ün üzerinde katılımcıya bir sunum ile tanıtılan “AKADEMİDEN KARİYERE” adlı proje Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, staj ve mezuniyet dönemi öğrencilerinin Bodrum ve Muğla bölgesinde istihdamını sağlayacağı ifade ediliyor.

Bodrum Gündem/7 Mayıs 2014

Besiad’a ait BodrumCV isimli özel istihdam bürosu aracılığıyla gerçekleşecek olan bu çalışma, istihdam esnasında eğitim programları ile de desteklenerek nitelikli personel, ara eleman besiad akademiden kariyere projesi (7)gibi iş dünyasının önemli sorunlarından birine çözüm olması bekleniyor.

Projenin amacı ;

       Muğla Üniversitesi’nde eğitim gören ve mezun olmaya yakın öğrencilerin iş hayatına hazırlanmalarını sağlamak,

       Staj yaptıkları dönem içinde sektörel olarak ihtiyaç duyacakları eğitimlerin sağlanması,

       Gençlerimizin süreklilik arz eden, emek verdikçe verim alacakları rasyonel bir iş hayatının başlaması,

       Genç işsiz sayısını azaltmak,

       İş dünyasının sıkıntı yaşadığı donanımlı ve kalıcı çalışan açığını kapatmak.

05 Mayıs 2014 Pazartesi günü Muğla Üniversitesi AKM ‘de gerçekleştirilen proje lansmanına yaklaşık 400 öğrenci, Muğla Büyükşehir Gençlik ve Spor Daire Başkanı Sn. Ali İnan, Rektör Vekili Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu, öğretim görevlileri ve Besiad Yönetim Kurulu üyeleri  katıldı. Proje sunumu Besiad Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ali Kaplan tarafından gerçekleştirildi.

besiad akademiden kariyere projesi (3)Kaplan açılış konuşmasında çok önemli bir amaç burada toplanıldığına işaret ederek  projeye destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e,  İş Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’ye, organizasyona ev sahipliği yapan Muğla Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu’ya, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Marangoz’a yoğun emekleri için MYO Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi  Dr. Gülay Hız’a, Besiad Kadın Üye Koordinasyonuna, BESİAD yönetim kurulu üyelerine ve organizasyona katılanlara teşekkür etti.

Büyük beğeni ve ilgiyle izlenen proje sunumu, Besiad’ın tanıtımı, order Nolvadex www.bodrumcv.com sitesinin tanıtımı ve Akademi’den Kariyer’e projesinin tanıtımı şeklinde gerçekleşti.

Başkan Kaplan, projenin ilk safhasında BodrumCV web sitesinde, projeye dahil olacak öğrenciler için hazırlanmış bir altyapı eklentisinin yapıldığı ve bu kanalla projeye dahil olmak isteyenlerin ayrı bir veritabanında takip edileceği, kayıtların başladığı, bu esnada da karşı veritabanını oluşturarak buluşmayı ve işe yerleştirmeyi organize edeceklerini belirtti.

Projenin ikinci safhasında, öğrenciler, yeni mezunlar, stajyer veya kalıcı personel olarak iş imkanı bulacak, doğru personel doğru işyeri ile buluşmuş olacak. Bu öğrencilere yerleştirildikleri mesleki alanlara yönelik, sertifika eğitim programları düzenlenecek ve eğitimler verilecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektör vekili Sayın Prof. Dr.  Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu “Akademiden Kariyere” adlı projelerinden ötürü, Besiad’a teşekkür plaket hediye ederken, projenin geliştirilmesinde büyük emek harcayan Besiad Kadın Üye Koordinasyonu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu’na da teşekkür sertifikası ve çiçek hediye edildi.

Toplantı, öğrencilerin soruları ve Başkan Kaplan tarafından yanıtlanması ile sona erdi.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. c dedi ki:

    Sayın Bozoğlu Türkçemizde ki bozulmaya bir örnekte start verildi başlığı ile bu sefer de sizden olmuş.

  2. Sayın okurumuz; Haber başlığında “Start verdi” yerine “başladı” kelimesi ile değiştirdik. Uyarılarınız ve eleştirileriniz gazetemizin gelişmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Uyarınız için size çok teşekkür ediyoruz.