Bodrum Gündem

Meclisi Özür Dileyerek, Terkettiler

07.05.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis toplantısı oldukça gergin bir havada başladı. MHP’li Meclis üyeleri Belde Belediyelerinin Bütçe Kesin Hesaplarına  bile ret oyu verdiler ve oylanın ardından da toplantı salonunu terk ettiler.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-6 Mayıs 2014

OASİS Nurol Kültür Merkezinde 22 CHP’li ve 9 MHP’li Meclis üyesi Mehmet Kocadon Başkanlığında eksiksiz olarak toplandı. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü Mayıs ayı olağan Meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. CHP grubu ve MHP’li Birol Aydın 9 Gündem maddesinin tamamına kabul oyu verirken 8 MHP’li üye tüm maddelere ret oyu verdi.

bodrum belediye meclisi mayıs ayı toplantısı (2)Önergelerin İçeriğini Bilmiyoruz…

Bodrum Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında 9 gündem maddesinin görüşülmesi öncesinde meclis gündemine alınmak üzere verilen 3 önergeyi oylamaya sunması ile MHP Meclis üyesi Mahmut Özbelen gündeme alınması için oylanacak önergelerin içeriğini bilmediklerini ifade ederek, önergelerin içeriğini öğrenmek istediklerini söyledi. Başkan Kocadon ise “Görüşme sırasında öğrenirsiniz” yanıtını verdi. MHP’li Meclis üyelerinin tepkilerine karşın oylamaya geçildi ve 23 kabul oyu ile önergeler meclis gündemine alındı.

Valtrex buy online bodrum belediye meclisi mayıs ayı toplantısı (5)MHP’li Beldelerin Bütçe Kesin Hesaplarına Ret Oyu Verdi…

Gergin başlayan Bodrum Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısında 9 gündem maddesinde görüşülen 2013 yılı Beldelerin Bütçe Kesin Hesaplarının detaylarını Belediye Mali Hizmetler Müdürü Yaşar Yıldız tarafından okundu. Her beldenin 2013 yılı Bütçe Kesin Hesaplarının okunmasının ardından da oylama yapıldı. MHP’li 8 Meclis üyesi 2013 yılında MHP’nin yönettiği Konacık, Gündoğan, Ortakent ve Mumcular Belediyelerinin 2013 yılı Bütçe Kesin Hesaplarına ret oyu kullanmaları şaşkınlık yarattı. 2009-2014 dönemi Mumcular Belediye Başkanlığı yapan Birol Aydın MHP grubundan farklı olarak diğer 8 gündem maddesinde olduğu gibi 2013 yılı Beldelerin Bütçe Kesin Hesaplarının tamamına CHP grubu ile birlikte hareket ederek kabul oyu kullandı.

bodrum belediye meclisi mayıs ayı toplantısı (14)MHP Grubu Salonu Terk Etti…

9 Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı öncesi verilen önergelerin görüşülmesine geçildiği sırada MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Paşalı söz alarak usule aykırı bir oylama yapıldığını ifade etti. Paşalı Heart Disease “Gündemin 4.maddesinde görüşülen Temizlik İşleri ile ilgili maddede Belediye Kanunun 67. Maddesi gereği süre önemlidir. Süre konusunda serh koymak istiyorduk. Kg. mı yoksa, sefer hesabı mı yapılacağı ve ihalenin sonucu ile ilgili bilgi almak içinde serh koyacaktık. Gündemin içeriğini göremediğimiz için hiç iç açıcı gelmiyor. 5.maddede norm kadrolar ile ilgili önerilerimiz olacak ve serh koymayı düşünüyorduk. Yine 7.maddede ihdas parselleri ile ilgili satış kararlarını almak üzere Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunda ihalesiz satılmamasını önerecektik. 8.maddede ki bütüncül plan ile ilgili olarak Bodrum’un tek belediye olması bize göre milat olmuştur. Bu madde bu şekilde kısa geçilmemesi gerekiyordu. Bu madde ile ilgili ben bir saat konuşurum. Bunlar çok önemli maddelerdi ve biz hepsine ret vermek zorunda kaldık. Özür diliyoruz. Bizler önergelerin içeriğini bilmediğimiz ve usulüne uygun hareket edilmediğinden dolayı, bundan sonraki oylamalara katılmayacağız. Sizlerden müsaade istiyoruz ve kalkıyoruz.” buy metoclopramide Dedi. Açıklamanın ardından da MHP’li meclis üyelerinin 8’i salonu terk ettiler. MHP’li Meclis üyesi Birol Aydın ise grubu ile birlikte hareket etmeyerek salonda kaldı. Meclis toplantısını izleyen MHP İlçe Başkanı Asım Başaran’da meclis üyeleri ile birlikte salondan ayrıldı.

Önergelerin okunması ve 22 CHP’li ve 1 MHP’li meclis üyesinin kabul oyları ile meclis toplantısı sona erdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. SELAM FATİH BEY…

    MECLİS TOPLANTISINDA TARTIŞMAYA YOLAÇAN ŞU İHDAS PARSELLERİ KONUSU ASLINDA TÜM BODRUM KAMUOYU TARAFINDAN DÜŞÜNÜLMESİ VE BAŞLIBAŞINA ELE ALINMASI GEREKEN ACİL BİR KONUDUR.

    NİYE Mİ?

    GEÇMİŞTEKİ 11 İLÇE BELEDİYESİ DE BU MEVZUAT ALANINDA BİNLERCE İŞ VE İŞLEM YAPMIŞTIR DA O YÜZDEN… İHDAS PARSELLERİ, İFRAZ TEVHİDLERİ, KAMUYA TERK ARAZİLER GİBİ HUSULAR TAPU KANUNU, KADASTRO KANUNU, BELEDİYE KANUNU, KÖY KANUNU, İMAR KANUNU, DANIŞTAY KARARLARI GİBİ HUKUKSAL NORMLARA GÖRE ELE ALINMAKTADIR. BU KANUNLARIN BİR KISMI ÇOK ESKİ TARİHLİ OLDUĞUNDAN, MEVZUAT BİRAZ KARIŞIKTIR. BU DA DAİMA TÜM TÜRKİYE BELEDİYELERİN İŞİNE GELMİŞTİR. ÇÜNKÜ, BU ALAN, RANT VE PARA YARATMA ALANLARININ EN BAŞINDADIR ANLAYACAĞINIZ… KİM DAHA ÇOK DOLAP ÇEVİRDİ SORUSU BİR KENARA, BODRUM BELEDİYELERİNİN TOPYEKÜN BU İŞTEN NEMALANDIĞI UNUTULMAMALIDIR. SANILMASIN Kİ MECLİS TOPLANTILARINDA SUÇLAYAN SUÇLANANDAN DAHA TEMİZDİR.

    PARTİMİZİN, BU HUSUSTA HUKUK YOLLARINA BAŞVURACAĞI GERİYE DOĞRU AYRINTILI BİR DOSYA ÇALIŞMASI YAPMAKTA OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTERİZ…

    İYİ ÇALIŞMALAR DİLEĞİYLE…

    BODRUM ÖDP