Bodrum Gündem

35 Haftadır Bıkmadılar, Bıkmayacaklar

10.05.2014
0
A+
A-

Bodrum’da bıkıp usanmadan 35 haftadır sessiz eylemlerini sürdüren Bodrum Gezi Dayanışması Platformu üyeleri, Bodrum belediye meydanında farklı bir “Sessiz Duruş” eylemi yaptı. Cytotec generic buy isotretinoin online

Bodrum Gündem/10 Mayıs 2014

Bodrum’da Gezi eylemlerinde ölen 8 kişinin, ölümünü protesto etmek amacıyla Bodrum Gezi Dayanışması Platformu tarafından 35 haftadan bu yana bıkıp usanmadan düzenlenen Tiyatral Gezi şehitleri anması (6)“Unutursak kalbimiz Kurusun” sessiz eylemler zinciri Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üzerinde ölenlerin isimleri, Türkçe ve İngilizce, “ADALET İSTİYORUZ- WE WANT JUSTİCE” yazılı dev pankartın etrafında ayakta tam bir saat Sessiz Duruş sergileyen  platform üyelerinin eylemini yerli ve yabancı turistlerde ilgi ile izledi.

Sessiz duruş eyleminin sonunda, Tiyatro Halikarnas Topluluğu kısa bir tiyatral canlandırma sahneledi. Gezi Parkı gösterilerinde, ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve yoğun bakımdaki 269 günün sonunda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın katledilişini canlandırdı. Elindeki uçurtması ve ekmeğiyle anlatılan Berkin Elvan’ı Yunus Ölmez, Annesini ise Çağla Acar canlandırdı.  Topluluk sözcüsü Berkan Cengiz ise Grup Yorum’un Büyü buy Albendazole isimli şarkısını gitar eşliğinde seslendirdi. Duygusal gösteriyi, yerli ve yabancı turistler de merakla izledi.

Platform adına açıklama yapan Yüksel Ergen “Sorumlular bulunana ve cezalandırılana kadar eylemlerimiz aynı ve gün ve saatte devam edecek” dedi. Bodrum Gezi Platformu tiyatral gösterinin ardından, alkışlar eşliğinde Katiller bulunsun, hesap sorulsun” sloganı atarak eylemlerini sonlandırdı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Erhan DOĞUDAN dedi ki:

    O Gezi Şehitleri arasında andığınız medeni denilen herifin Gezi ile alakası yok. O esrar tarlamızı geri verin eyleminde yanındaki eylemcinin silahından çıkan kurşunla geberdi.
    O olay anında asker karşıda ve hafif yukarıda idi.
    Ama kurşun dirsekten girip öbür omuzdan çıkmış, yani aşağıdan yukarıya doğru. Bunu söyleyen adli tıp ve yanınları da doğruluyor.
    Ayrıca adli tıpp inatla atış mesafesini açıklamıyor. Çünkü o silah en fazla 50cm den ateşlenmiş. İki de bir Gezi şehitleri diye bir uyuşturucu tacirlerinin uşağı teröristi anıp durmayın.