Bodrum Gündem

Çocuklar Ölmesin, Uçurtma Uçursunlar

12.05.2014
0
A+
A-

Bodrum’da bu yıl 6′ıncısı gerçekleştirilen  “Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun” festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama kadar Gümbet değirmenler mevki rengârenk uçurtmalarla gökyüzünü kapladı. Muğla CHP Milletvekili Nurettin Demir’de Festivali ziyaret ederek uçurtmacılar ile bir süre sohbet etti. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okuluna aktarıldığı etkinlikte 10 bin TL toplandı… Festivalde ünlü piyanist Fazıl Say’ın annesi Gürgün Say yılın annesi ilan edildi.

Bodrum gündem Haber/11 Mayıs 2014 buy esomeprazole

Bodrum Değirmenler mevkiinde Karlıova organizasyonun düzenlediği etkinlikte rengarenk uçurtmalar Bodrum’daki engelli bireyler için havalandı.  Festivale Muğla CHP bodrum uçurtma festivali (7)Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Abdülmecit Poyraz, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ile Bodrum’da yaşayanlar, yerli yabancı turistler ile beş bin kişilik bir kalabalık katıldı. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okuluna aktarıldığı etkinlik hakkında bilgiler veren Karlıova Organizasyon yetkilisi Miyase Hakalan Karlıova,  “Bu kez çocuklar ölmesin uçurtma uçursun sloganıyla yine aynı değişik animasyon gösterilerimiz, ücretsiz yiyecek içecek ikramlarımız ve dev uçurtmalarımız gökyüzünde uçtu. Yılın annesini seçtik ve çeşitli uçurtma yarışmaları yaparak keyifli bir gün geçirdik.  Aynı zamanda Selçuk Alagöz’de en güzel şarkıları ile sahne aldı .Ayrıca, bu sene Selçuk Alagöz 50′inci sanat yılını kutlamak üzere bir kaset te çıkarttı ve Bodrum’da ilk şarkılarını festivalimizde söyleyen sanatçımıza da teşekkür ediyorum.  Bodrumlu yöresel sanatçımız Mustafa Ergene’de bizlerle birlikte oldu. Bu coşkuya, bu içimizdeki çocuğu çıkarma gibi eğlenceli günde bizimle birlikte olan Bodrum halkına ve binlerce kişiye teşekkür ediyorum.  Uçurtma atölyemizde de uçurtma uçurtmayı ve yapmayı burada gençlere öğrettik.  6. Yılımız yine dolu dolu geçti. Bodrum Belediye Başkanına da verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

bodrum uçurtma festivali (6)Engelli Başkan Da Festival Alanındaydı…

Engelliler yararına satışı yapılan uçurtmaların yanı sıra, herkesin kendi uçurtmasını yapıp uçurabildiği, festival alanına Bodrum belediye başkan vekili Abdülmecit Poyraz tekerlekli sandalyesi ile gelerek stand sahipleri ve halk ile sohbet etti. Annelere bu özel günde karanfilde dağıtan Bodrum Belediyesi başkan vekili Abdülmecit Poyraz özellikle engelli annelerin bu anlamlı gününü kutladılar. Ardından 15 parçalık yöre türküleri ile Mustafa Ergene sahne aldı. Profesyonel uçurtmacılar, Abdullah Kuş, Ferruh Baysu, Sabri Küçük ve Özge Sarıkaya festivale gelen misafirlere büyük uçurtmaları ile rengarenk görsel şölen yaşattılar.

Çocukların animasyon ekipleri ve palyaçolar ile gün boyu eğlendikleri festivalde, Ortakent-Yahşi Engelliler Okulu öğrencileri özel bir gösteri sergilediler. Engelli annesi, İmran Gürel, “Ben Özel anneyim” şiirini okurken bazı annelerin ağladıkları görüldü.

bodrum uçurtma festivali (8) buy Viagra Fazıl Say’ın Annesi Yılın Annesi Seçildi,..

Ayrıca yılın annesi olarak Piyanist Fazıl Say’ın annesi Gürgün Say ile 4 çocuk 3 torun ve torunundan da 4 torunu daha olan 90 yaşındaki Esma Özgüçlü seçildi. Say ve Özgüçlü’ye yılın annesi plaketi verildi.  Çeşitli hediyelerinde dağıtıldığı etkinlikte, Diyabetle yaşam derneğinden şeker ölçüm cihazı, Karlıova Organizasyon’dan anneler ve yarışmacılar için ev aletleri hediyesi de sahiplerine verildi. En ilginç yarışma olan Vermox online “En yaşlı ve en genç uçurtmacı ile en uzağa uçurtma uçuran ve en büyük uçurtma ailesine” de ödülleri verilirken festival Selçuk Alagöz konseri ile sona erdi. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okuluna aktarıldığı etkinlikte On bin TL toplandı… Bu etkinlikte tüm yiyecek ve içecekler ücretsiz olarak verilirken, Anneler günü olması nedeniyle de annelere sürpriz hediyelerde verildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.