Bodrum Gündem

Federasyon Daveti Etti, Sınır Tanımayan Şefler Peru’ya Gidiyor…

14.05.2014
0
A+
A-

Dünyanın en köklü gastronomi federasyonu olan Aragela, 5-8 Haziran tarihleri arasında Peru’da yapılacak genel kuruluna, Sınır Tanımayan Şefler Derneği’ni resmi bir yazıyla davet etti. Derneğin Başkanı ve Aragela Federasyonu Türkiye Sorumlusu Ahmet Çetin, 50 ülkenin üye olduğu federasyonun başkanlık ve ülke başkanları seçiminin yapılacağı kongresine katılacak.

Bodrum’u Ve Türkiye’yi Dünyaya Tanıtıyorlar order Aciclovir online

Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, aynı zamanda Türkiye Başkanı olduğu Aragela Federasyonu’nun genel kuruluna katılmak üzere Peru’ya gidiyor. Federasyon yönetiminin ve ülke başkanlarının seçileceği genel kurul öncesinde, Sınır Tanımayan Şefler Derneği’nin üyeleriyle bir araya gelen  Ahmet Çetin, derneğin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği etkinlik ve organizasyonları da basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantıda, Sınır Tanımayan Şefler Derneği’nin Aragela’ya bağlanması konusu da görüşüldü.

Aragela Federasyonu’nun Türkiye Başkanı olan Ahmet Çetin, tam 33 yıl önce Latin Amerika’da kurulan ve bugün 50 ülkeden yaklaşık 50 bin üyesi bulunan kuruluşta, Bodrum’u ve Türkiye’yi temsil ettiklerini belirtti. Ülkelerin yemek kültürlerini ve lezzetlerini tanıtmak ve Dünya Restoranlar Birliği’ni kurmak amacıyla kurulan federasyonun, uluslararası nitelikte pek çok organizasyon ve etkinliğe imza attığını söyleyen Çetin, çok güçlü bir tanıtım platformu olan bu dernekler arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Çetin, “Peru’ya yapılacak genel kurula, özel bir mektupla davet edildik. Bodrum’dan 5-6 kişilik bir ekiple davete icabet edeceğiz. Elbette Türkiye’den de bölge sorumluları gelecek. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki bu topluluk, sadece şeflerden oluşmuyor. Aramızda, işletmeciler, işadamları ve pek çok sivil toplum kuruluşunun da temsilcileri bulunuyor” diye konuştu. Çetin, “Amacımız, dernek olarak bu federasyona bağlanmak ve hem Bodrum’u, hem de Türkiye’yi yurt dışında daha iyi tanıtabilmek” ifadelerini kullandı.

erectile dysfunction Yunanistan’la Ortak Yemek Festivali Düzenliyoruz…

Sınır Tanımayan Şefler Derneği ve Aragela Türkiye Başkanı Ahmet Çetin, dernek olarak önümüzdeki günlerde Yunanistan’la ortak bir proje gerçekleştireceklerini de açıkladı. Yunanistan’ın Eylül ayı sonlarında bir Yemek Festivali organize ettiğini ve Bodrum’un lezzet ustaları olan Sınır Tanımayan Şefler’den destek istediğini söyleyen Çetin, “İki ülke derneği arasında anlaşmalar yapıldı. Yunan Adalarından başlayıp, Türkiye’de sonlanacak bir yemek festivali yapacağız. Yunanistan, yemek kültürü ve tanıtım konusunda bizim kadar köklü bir geçmişe sahip değil. Derneğimizin projelerini izlediklerini ve uzmanlığımızdan yararlanmak istediklerini belirttiler. Biz de desteğimizi vereceğimizi ifade ettik” dedi. Çetin, önümüzdeki hafta Yunanistan’da resmi anlaşmanın imzalanacağını belirterek, Türkiye ile Yunanistan arasında ‘dostluk anlaşması’ sayılabilecek bu organizasyona tüm resmi kurumlardan ve sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini kaydetti.

Lezzet Dünyasına Kalifiye Elemanlar Geliyor…

Sınır Tanımayan Şefler Derneği, aynı toplantıda bir başka projenin daha startını verdi. Pek çok sektöre getirilen “mesleki eğitim ve sertifikalandırma” zorunluluğundan harekete geçerek, turizm sektörünün yeme-içme alanındaki yetişmiş ve kalifiye personel ihtiyacını gidermek amacıyla kolları sıvayan dernek, Bodrum’da Kariyer Meslek Okulu ile bir protokol imzalama hazırlığında.  Mutfaktan, servise kadar pek çok alanda sertifikalı personel sayısını artırmak amacıyla başlatılan projenin ilk anlaşması da toplantıda imzalandı. Dernek Başkanı Ahmet Çetin, “Her konuda olduğu gibi, yeme-içme sektöründe de AB standartlarına uyulması gerekiyor. Biz, yıllardır bu standartlarda çalışıyoruz. Bu kültürün gelecek nesillere de aktarılması büyük önem taşıyor” dedi.

purchase Lasix Bodrum Çikolataya Doyacak…

Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, 2014 yılı bitmeden Bodrum’da dev bir organizasyon daha düzenleyeceklerini müjdeledi. Derneğin üyelerinden Bodrum Çikolata’nın girişimleriyle Çikolata Festivali düzenleyeceklerini açıklayan Çetin, “Bu yıl bitmeden, yaklaşık 3 ton çikolata ile Bodrumluları çikolataya doyurmayı planlıyoruz. Bu, Türkiye’de belki de ilk kez yapılacak bir festival. Yurt dışından da önemli katılımlar olacak. Firmalar ve uzman şeflerle çok güzel bir etkinlik Bodrumluları bekliyor” diye konuştu.

Bodrum Tadında Kitabına Destek Bekleniyor…

Öte yandan, uzun bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü “Bodrum Tadında” adlı kitabını tamamlayan Şef Ahmet Çetin, Bodrum ve Milas yöresinin yemek kültürünü tanıtan ve diyetisyen İlkay Öngen’in de destek verdiği kitabın basımı için sponsor desteği aradıklarını da söyledi. Türkçe ve İngilizce olarak yazılan kitapta, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemek tarifleri yer alıyor. Kitabın, 50 ülkede gastronomi meraklılarına ulaşacağını söyleyen Ahmet Çetin, “Bodrum’u tanıtmak için bundan daha güzel bir fırsat olamaz diye düşünüyoruz. Bu tür kitaplar da, yurt dışı fuarlarında bulunmalı bize göre. Bu nedenle, kitabımıza destek bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.