Bodrum Gündem

Muğla Gazeteciler Cemiyetinin Basın Açıklaması

Muğla Gazeteciler Cemiyetinin Basın Açıklaması
15.05.2014
0
A+
A-

“Yıkılan Soma’da umutlar yıkılmasın”

Muğla Gazeteciler Cemiyetinin Basın Açıklamasında Soma’da canlarını yitiren işçilere rahmet dilenirken, Soma’da alınması gereken önlemlerde gecikilmemesi temenni edildi.

Cemiyet Başkanı Ünal Türkeş’in yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“13 Mayıs 2014 Salı günü meydana gelen Soma Kömür Ocakları faciasında yaşamlarını yitiren işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileriz.

Soma ocaklarının ilkelliğini ve can güvenliğinden yoksunluğunu TBMM kürsüsünden dile getiren Manisa milletvekillerinin araştırma önergesindeki tespitlerin ne kadar haklı olduğu meydana gelen faciayla bir bir belirlenmiş oldu.

Kamu malıyken özel şirkete satılan Soma Kömür Ocaklarının teknolojiden uzak kalan donanımının derhal yerine getirilmesinin zorunluluğu keşke bu faciayla değil, Manisa Milletvekili Özgür Özel’in araştırma önergesinin mecliste kabul edilmesiyle anlaşılmış olsaydı.

Soma benzeri kurumların denetimden uzak olarak işletmeye devam etmesi yalnız Somalıların değil tüm Türk Ulusunun arzusu olarak değerlendirilmeli.

cheap Proscar

Sosyal devletin yaptırımları ve uygulamaları sosyal yasaların ve işçi haklarının güçlenerek devamını sağlamalı.

Yiten canları, yapılması gereken maddi yatırımların gerisinde gören kapitalist ve buyurucu düşüncenin önüne bir an önce geçilmeli.

Türk Basınına ve Yerel Basına düşen konuyla ilgili görevlerin daha çok seçmen tarafından algılanmasına yardımcı olunmalı.

Meydana gelen facianın bir daha yaşanmaması için maden ocakları dahil benzer kurumların çok daha sıkı denetlenerek yeni çözümlerin bulunması, sosyal devletin başta gelen görevi olmalı.

Faciada yaşamlarını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine ve ülke kamuoyuna cemiyetimizin başsağlığı dileklerimizi sunarız. 15.05.2014 – Muğla

purchase Viagra

Muscle Relaxant Ünal Türkeş

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.