Bodrum Gündem

Soma’da En Acı Anons…

15.05.2014
0
A+
A-

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasında yaşamlarını yitiren ve kaldırıldıkları Kırkağaç Soğuk hava Deposunda otopsileri yapıldıktan sonra kimlikleri tespit edilenlerin isimleri bu sabah saatlerinde okunmaya başlandı. Polislerin anons yaparak isim okuduğu sırada fenalaşanlar bayılanlar oldu. Yakınlarını arayanların ise göz  yaşları sel oldu.

Bodrum Gündem Haber/ 15/ 05/ 2014

Soma’da meydana gelen faciada ocaktan çıkarılarak Kırkağaç ilçesinde ki belediyeye ait soğuk hava deposuna getirilerek otopsileri  yapılan yaklaşık 70 kişi ile kimlikleri tespit edilenlerin isimleri bu sabah 09.00’dan itibaren polislerin anons yaparak okunmaya başlandı.

Yakınlarının cenazelerini almak veya yaşayıp yaşamadıkları öğrenmek için soğuk hava deposuna  polisin 200 metre önlem alarak yolu kapattığı sırada  uzaklıkta göz yaşları  ve heyecanlı korku dolu gözlerle bekleyen yaklaşık 1000 işçi ailesi ve yakınının en acı anı polislerin kimlikleri tespit edilenlerin isimlerini okuması ile başladı.

Polisler isimleri okunurken yaşamlarını yitirenlerin yakınları ise baygınlık ve sinir krizleri geçirdi. Ambulanslarda  ve Kırkağaç hastanesinde tedavi altına alındı. Cenaze sayısının artmasına karşılık soğuk hava deposu haline getirilen yaklaşık 20 TIR’ında plakaları ve yazıları kapatılmış vaziyette soğuk hava deposunun yanında beklediği görüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğle saatlerinde cenaze namazı için Soma’ya gelmesi nedeniyle çevre il ve ilçelerden yaklaşık 4 bin çevik kuvvet ve polisin bölgeye erken saatlerden itibaren intikal ettirilmeye başlandığı görüldü.

Polis aşağıdakilerin isimlerini okudu. Cenazelerini almak için yakınları morga gitti.

Kadir Özek,  Kenan Avcı, Ramazan Çatar,  Sedat Toprak,(Erdoğan Köse  Mahmut Yavaş, Emin Esen Ramazan Savaşan bu 4 kişi İzmir Adli Tıp Kurumunda), Sadi Almaz. Mahmut Tokmak, Selahattin Kayrak, Şaban Elçin, Beytullah Çakır Abdullah Özdemir,Şerif Gezgin, Gaffur Şen,Ahmet Vardar,İbrahim Şahin, İsmail Çatar, Mustafa Dağlı , Mehmet Erman,Mehmet Yetim, Davut Ağız, Özcan Öncü,Erdoğan Sevben, Ayhan Avcı. İsmail Değirmen, Süleyman Akçan, Turgut Yılmaz, , Mehmet Esen Sadi Almaz, Nihat Kandemir,

Cytotec no prescription Dedenin Acı Nöbeti…

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren yakınların  acılı bekleyişi Kırkağaç ilçesinde morga dönüştürülen soğuk hava deposu önünde devam ediyor. Bazı vatandaşlar sabaha kadar morg önünden ayrılmayıp yakınlarının cenazeleri ile ilgili bilgi almaya çalışırken,4 oğlu ve 3 torunu ile madende 34 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Soma’ya bağlı Gökler köyünden olan evli ve 6 çocuk 7 torun sahibi  77 yaşındaki madenci Hüseyin Acar  üç gündür haber alamadığı torununu bulmak için morg önünde nöbet tutmaya devam ederken bugün göz yaşları içerisinde isyan etti. DHA muhabirine konuşan Acar “ÜÇ gündür torunumu ne canlı ne ölüsünü bulamadım. Gezmediğim aramadığım yer kalmadı, halen bir oğlumda madende çalışıyor. Bu kesinlikle trafo patlaması olamaz çünkü sigara ve kibritin girmediği maden ocaklarında hala  şalama denilen oksijen tüplü ateşle kaynak çalışması yapılıyor ve bunu herkes biliyor. Denetimlerin yapılacağı sırada ise bu LPG tüpleri ve şalama yakıcı malzemeleri dışarı çıkarılıyor, kimse kimseyi denetim yapılıyor diye kandırmasın. Bu facialar insan hayatı hiçe sayıldığı sürece devam edecek. Torunumu versinler bana torunumu bulamıyorum. Kimsede bir açıklama yapmıyor” dedi. Acar,  32 yaşında olan ve halen bulamadığı   Talip Özden isimli torunundan göz yaşları içinde haber beklemeye devam etti.

Su Şişeleri Üzerinde Uyuyakaldılar…

Sabaha kadar cenazeleri bekleyen vatandaşlardan bazılarının gün ağarınca uyuyakaldıkları görüldü. Halen yakınlarından haber alamayan maden işçilerinin yakınlarının gergin bekleyişleri ise yüzlerine yansıdı. Kırkağaç’daki soğuk hava deposu önüne gelen cenaze yakınlarından bazıları bugünde baygınlık geçirdi, zaman zaman polisle gergin anlar yaşandı.

Propranolol best prices Verin Bana Oğlumu…

Kırkağaç ilçesinde cenazelerin bulunduğu Soğuk hava deposuna 200 metre uzaklıktaki oluşturulan polis bariyeri önünde yakınlarının cenazelerini almak ve isimlerinin okunarak kimlik tespitini bekleyen cenaze sahipleri ile polis arasında gerginlik yaşanmaya başlandı. Polis bariyerini aşarak cenazelerin bulunduğu yere gitmek isteyen vatandaşlarla polis arasında sık sık tartışmalar yaşandı, bir baba “Bırakın oğlumun cenazesini göreyim beni ondan esirgemeyin, bırakın cenazemi alayım” diye bağırdı. İsimlerin okunması sırasında yine bayılanlar olurken, faciadan kurtulan iki işçi arkadaşlarının kimlik tespiti için soğuk hava deposuna geldi. 34 yaşındaki Adem Bener “Onlarca arkadaşımı, kardeşimi yitirdim, onları tespit ettim,  bundan sonra yaşamışım kurtulmuş ne olacak ki ben yaşayan bir ölüyüm artık, yaşadığıma nasıl sevinebilirim daha fazla konuşamayacağım” dedi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.