Bodrum Gündem

BESİAD’dan Somalı Çocuklara Eğitim Desteği

16.05.2014
0
A+
A-

Besiad 15 Mayıs 2014 Perşembe toplantısını BESİAD üyesi Hanımefe Restaurant’ta düzenledi. Toplantının ana gündemi  “Soma’da yaşanan facia” oldu.

Bodrum Gündem/16 Mart 2014

Toplantıda BESİAD ve TED Bodrum iş birliğiyle Soma’daki mağdur ailelerin çocuklarına burs sağlanması konusunda mutabakata varıldı. Bu işbirliğinin detaylarının çok kısa bir süre 5içinde kamuoyu ile paylaşılacağı dile getirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Besiad Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ali Kaplan konuşmasında dikkat çekici istatistiklere yer verdi. Soma’da yaşanan facianı herkesi olduğu gibi kendilerini de alt üst ettiğini dile getiren Başkan kaplan şunları kaydetti;   purchase Fluconazole “Devlet denetimlerinden tutun, insanlığımıza kadar her şeyi sorguladığımız birkaç gün yaşıyoruz. Sosyal devlet, iş güvenliği, emekçilerimizin ne kadar sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalıştığı gibi konuları,  hatta hepimiz iş insanıyız, kendi çalışanlarımızla ilgili bile bir şeyleri sorguladığımızdan eminim. Konu ile ilgili birkaç teknik bilgi paylaşmak isterim sizlerle. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün rakamına göre, dünya genelinde her gün 15 sn. de bir işçi iş kazası ya da meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybediyormuş. Her yıl yaklaşık 360.000 kişi iş kazası nedeniyle hayatını kaybediyormuş. Maalesef  biz, Türkiye olarak bu konuda Avrupa’da 1. Sırada, dünyada ise 3. Sırada yer alıyormuşuz.”

engin_ali_kaplan_BESIADÇocukların Başı Sağolmayacak…

Soma kömür işletmelerinde ise 5 bini yerin altında olmak üzere,  5 bin 500 kişinin çalıştığının bilgisini veren Başkan Kaplan Cialis super active no prescription “Yerin en az 500- 600 m. altında, zifiri karanlığın içinde 5000 kişinin çalıştığı bir işletmenin, demek ki daha iyi önlemler alması gerekiyormuş. Bu insanlara daha güvenli bir çalışma ortamı sağlanması gerekiyormuş. Bu kadar basit ve muhtemel bir senaryoyu ön görmesi gerekiyormuş. Bu benim tanımlayabileceğim toplam sorumluluktur. Bu toplam sorumluluğun ne kadarı devletindir, ne kadarı işletmenindir, ne kadarı ülkemizde uygulanan taşeronlaştırma ve özelleştirme politikasına bağlıdır, bunlar iş müfettişlikleri ve savcıların çalışmalarının neticesinde netleşecektir. Ama hayatını kaybeden emekçi sayısı şu an itibarı ile 282 kişi olmuş vaziyettedir. 282 tane evde şu anda, hiçbir zaman bitmeyecek bir deprem yaşanıyor. Yüzlerce insanın, çocuğun hayatları karardı. Biz kendilerine başsağlığı, yakınlarına sabırlar diliyoruz gibi çok basit, söylenmesi çok kolay bir cümle ile genelde geçiştiriyoruz, ama hiçbir zaman onların başı sağ olmayacak. Maalesef inanılmaz trajedilere tanık oluyoruz.” purchase Naltrexone dedi.

7BESİAD Başkanı Kaplan konuşmasının sonunda “Bir iş adamları derneği olarak, işverenler derneği olarak, güvenlik önlemlerini, devletimizin şu anda uygulamakta olduğu iş güvenliği yasasına bağlı olmadan, maksimum düzeyde almamız gerektiğini belirtmek istiyoruz. Umuyorum ülkemizde böyle acı bir olay daha yaşanmaz. Umuyorum biz dünyada ve Avrupa’da bu konuda değil, başka konularda 1. sıralarda oluruz.” dedi.

Başkan yardımcısı İlhami Özden’in, Soma’ya gittiğini ve daha sağlıklı bilgiler alarak ve bu bilgilerin ışığında Besiad olarak, bu işin mağduriyet kısmında nasıl müdahil olabileceklerine karar vereceklerini belirtirken, BESİAD üyeleri de Soma faciası ile ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Toplantıda Besiad’ın  son dönem projeleri olan “Ustalık Belgesi Projesi”, “3. İş Tanıtım Günleri” ve “Akademiden Kariyere” projelerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.