Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi SOMA Açıklaması

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi SOMA Açıklaması
16.05.2014
0
A+
A-

Türkiye’yi tarifsiz bir kedere boğan bu büyük facia, bu kez de “takdir-i ilahi” olarak niteleyip, tevekkülle ardımızda bırakabileceğimiz bir doğal afet veya faili meçhul bir elim olay değil, adeta failleri belirli bir toplu cinayet görünümündedir.
Bu dolaylı katliamın sorumluları, TBMM’nde temsil olunan tüm muhalefet partilerinin Soma madenleriyle ilgili bir Meclis araştırması talebini daha 20 gün önce reddedenlerdir. Bunlar,üzerilerindeki bu büyük veballe ahirette değil, bu dünyada yüzleşip, sorumluluklarının gereğini derhal yapmalıdırlar. Bu, onlar için hem ahlaki bir görev, hem de demokratik siyasi kültürün abece’sinin emrettiği bir hareket tarzıdır.
Ne var ki, iktidarın özellikle son yıllarda tanık olduğumuz tasarruf ve yönelimleri bu noktada iyimser olunmasına izin verecek türden değildir. Bu nedenle, muhalefet partileri başta olmak üzere, tüm örgütlü toplum kesimleri kurumsal öncelikleri arasındaki farklılıkları hemen bir yana bırakıp, iktidarın Türkiye’ye daha fazla zarar vermesini önlemek için sonuç alıcı biçimde işbirliği yapmakla yükümlü olduklarını nihayet kavramalı ve gereği için derhal harekete geçmelidirler.
Ulusca yaşadığımız derin elem, uğradığımız insan ürünü felaketin, rayından iyice çıkan eksikli demokrasimize erginleşmek için ihtiyaç duyduğu silkinme gücünü verebilirse, hem benzer felaketleri yarın da yaşamayacağımız umudunu bize verecek, hem de ebediyete uğurladığımız yüzlerce insanın yüreklerimizde yer eden tarifsiz acısına katlanmamız belki bir nebze daha kolay olacaktır.
Zeynep Akıncı
Bodrum Kent Konseyi

Kadın Meclisi Başkanı purchasing Plavix online purchase metoclopramide Fluoxetine online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.