Bodrum Gündem

AYLA ERİŞ ‘Bodrum + Mandalinası’

AYLA ERİŞ ‘Bodrum + Mandalinası’
23.05.2014
0
A+
A-

AYLA ERİŞ ‘Bodrum + Mandalinası’ RESİM SERGİSİ

24 MAYIS – 14 HAZİRAN 2014

 “Bodrum mandalinasının adını ilk duyduğum yer Ankara, tarih 1959, yaşım üç. Ortam; bir akşam üzeri, kalabalık ve lambalar ile aydınlatılmış bol ışıklı manav tezgahları. O ışıklı görüntülerin içinde tek gördüğüm ve daha önce hiç görmediğim parlak turuncu bir yuvarlak. Elinden tuttuğum babama bu yaşıma kadar unutmadığım ilk sorum…

-O nedir? buy Lithium online

bodrum_ayla_eris_bodrum_mandalina_sergi (3)Cevap; BODRUM MANDALİNASI…”

1996 yılında Marmara Üniversitesi’nden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne gelen ve Bodrum’a yerleşen Ayla Eriş, gerek kişisel atölyesinde gerekse tüzel kurumlarda birçok öğrenci yetiştirdi. Sanatın gelişmesi ve toplumda yaygınlaşması arzusu ile Bodrum’da; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum Osmanlı Tersanesi Galerisi, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Galerisi, Bodrum Gümüşlük Sanat Galerisi, Bodrum Trafo Galerisi (Hadigari) gibi birçok resim galerisi ile kişisel atölyelerin açılmasına öncülük etti. Ayla Eriş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden emekli olduktan sonra daha önceleri de yapmış olduğu gibi resim çalışmalarını ve ”Çağdaş Sanat” toplantılarını sürdürmektedir. Yapı-çözümcü bir anlayışın egemen olduğu kompozisyonlarında karışık teknik kullanan Ayla Eriş, son dönem çalışmalarından oluşan sergisinin konusunu, Retin-A cream Sergimde konuklarım birebir mandalina resimleri göremeyecekler. Onların yerine, kompozisyonların içinde, küçük bir kızın yıllar önce belleğinde yer etmiş olan mandalinaları hatırlatan minicik turuncu renklere rastlayacaklar.”sözleriyle açıklıyor.

Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan sergisi ile Bodrum’da yaşayan üreticilere de dikkat çekmek isteyen Ayla Eriş, “BODRUM MANDALİNASINI büyük çabalarla yetiştiren, hala yaşatmaya çalışan üreticilerimizi el üstünde tutalım.” diyor.

buy Valtrex online no prescription Ayla Eriş ‘Bodrum + Mandalinası’  Resim Sergisi, 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü, saat 18:30’da yapılacak kokteyl ile Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde açılacak ve 14 Haziran 2014 tarihine kadar, Pazartesi günleri hariç, her gün 12:00-20:00 saatleri arasında gezilebilecek. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.