Bodrum Gündem

GEZİ-Yorum Sergisi Dibeklihan’ da

GEZİ-Yorum Sergisi Dibeklihan’ da
23.05.2014
0
A+
A-

AYŞE MESUDE KUMBASAR,Gezi Parkı eylemleriyle betimlenen eserlerinden oluşan  “GEZİ-yorum” sergisini,bu uğurda yaşamını yitiren gençlerin anısına 27 Mayıs Salı 2014 tarihinde Dibeklihan Sanat Köyünde sanatseverlerle buluşturuyor..

Bodrum Gündem Haber/17 Mayıs 2014

Sanatçı,27 Mayıs 2013 tarihinde ülkemiz gençliğinin hiçbir ayrım yapmaksızın tarihte yer alacak bu eylemini sanatsal bir bakış açısıyla 27 Mayıs – 12 Haziran tarih Ayşe Kumbasar foto1aralığında izleyenlerin yorumlarına sunuyor.

” GEZİ-yorum; Olay, Protesto, Direniş… çeşitli adlar verildi bu harekete, taraflı tarafsız herkes etkilendi, ilgi ve merakla izledi… bir çoğumuz da içinde yer aldı. Bir kaç ağaçla başlayan protesto çok kısa bir süre içinde karşılaştığı anlayışsızlık ve şiddet nedeni ile bir patlamaya dönüştü… İnsanlar birey olma haklarını, kişisel özgürlüklerini ve yaşam tarzlarını savunmak zorunda kaldılar. Hareket medya tarafından görmezden gelindikçe ve devlet tarafından orantısız bir şiddetle bastırılmak istendikçe halktan gördüğü destek arttı. 80 darbesi sonrası hakim olan popüler kültürle yetişmiş, eller havaya gençliği, tikiler, emolar vs diye adlandırdığımız ve apolitik olduğunu sandığımız bu gençler, yaşam haklarına dokunulunca öyle bir şahlandılar ki biz yaşlardakiler ağzımız açık bakakaldık… Bunlar mı Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler diyerek umudu kestiğimiz gençlik hepimize müthiş bir ders verdi.. Ama en önemlisi umut verdi, cesaret verdi… 80 öncesi dönemde yaşanan gençlik hareketlerinden farklı olarak bu hareketin sağı-solu yoktu, her görüşten insan maruz kaldıkları totaliter baskı ve şiddete karşı bir araya geldi. Her rengin katılımı ile ırk, dil, din, cinsiyet ve futbol farklılıklarını bir yana bırakıp kenetlendiler… Düşmanlıklarını unuttular, homofobilerini yendiler, dindara ve dinsize saygı duymayı öğrendiler, birlikte sofralar kurdular, işi, aşı herşeyi paylaştılar. Şiddetten uzak, müthiş bir zeka ve mizah duygusu ile hareket ederek direndiler. Bu direniş sırasında çok şey yaşandı… gencecik insanlar dost oldular, sevgili oldular, gaz yediler, yaralandılar ve öldüler… ama en önemlisi; büyüdüler. 27 Mayıs 2013 te; ilk bir kaç ağaç sökülmüş, ilk bir kaç çadır kurulmuştu… Bu sergi bir yıl sonra bu yaşananları biraz olsun hatırlatmak ve bu uğurda yaşamını yitirenleri anmak amacı ile bir “çapulcu” tarafından hazırlandı. “BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM” diyen Ayşe Mesude Kumbasar Premarin 0.625mg cheap Zithromax Viagra online ,izleyenleri resimlerindeki duyarlılık ve çağdaş bir anlayışla birleştirdiği usta fırçasıyla o günlere götürüyor bu sergide.

Gelin, görün siz de yorumlayın.

BEKLİYORUZ….

Önemli not:Zerrin Ulusman’ın küratörlüğünde hazırlanan bu sergi Özgürlük ve Çevre duyarlılığı adına yaşamlarını yitiren 10 gencimize adanmıştır.

SOMA’daki madencilerimize içimiz yanıyor. Bu sergide onları da Unutmadık , Unutturmayacağız

Küratör: Zerrin Ulusman,0532 728 04 10

[email protected]

Açılış : 19:00    Dibeklihan Sanat Köyü,Dibek Sofrası Sanat Galerisi,

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.