Bodrum Gündem

Süngercinin İsyanı

23.05.2014
0
A+
A-

Bodrum’da  efsane sünger avcısı olarak anılan ‘Aksona’ lakaplı 64 yaşındaki Mehmet Baş, TURMEPA (Deniz Temiz Derneği) ile düzenlenen etkinlikte deniz dibinde  ağ temizliği yaptı.  Mehmet Baş “Deniz  bizim ekmek soframız. Çöp deryası olmamalı” dedi.

Bodrum Gündem Haber/16 Mayıs 2014

Bireysel olarak  ve etkinliklerde yer alarak deniz dibi temizliği yapan Mehmet Baş, TURMEPA Bodrum Şubesi ile birlikte yeni bir temizlik faaliyetinde bulundu. Beraberinde aksona_bodrum_mehmet_bas (5)iki dalgıç ve  TURMEPA Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün bulunan Baş, Bodrum Limanından 18 metrelik tirhandil tipi “Aksona Mancorna” teknesiyle  denize açıldı.  Kara Ada,Orak adası ve Tavşan Burnu  bölgesinde dalış yapan Baş,   balıkçı teknelerinden avlanmak için atılan ancak  kayalıklara takılması sonucu bırakılan  ağları keserek temizlik yaptı. Baş ve beraberindeki dalgıçların çıkardığı ağlar Bodrum Denizciler Derneğinin katı atık toplama teknesine alınarak karaya getirildi.  Denizde bırakılan ağların sualtındaki doğal yaşama büyük zarar verdiğini söyleyen Baş Denizin dibine ekmek soframıza balıkçı dostlarımız tarafından atılan  ağlar dipte taşa yakalanıyor. Bir dalgıç çağırıp çıkartılmıyor. Orada bırakılmaması gerekir.  Bu ağlar yıllarca denizde  kaybolmuyor. Kaldığı taşların üzerini kaplayıp canlı hayatı öldürüyor. Balık üremesinin engelliyor.  Yazık, günah. Bunlardan tonlarca çıkarıyorum. Gördüğüm manzara karşısında  üzülüyorum. Deniz  bizim ekmek soframız. Çöp deryası olmamalı. Ekmek soframız olduğunu  idrak ettiğimiz gün her şeyin daha güzel olacağından eminim” dedi. TURMEPA Bodrum Şubesi Genel Sekreteri purchase Clonidine buy Robaxin online Ethem Güzelgün, metrelerce eski ağ çıkaran Baş ve arkadaşlarına, Colchicine without prescription gelecek nesillere temiz bir deniz bırakılması  bilinciyle bu faaliyete katkıda bulundukları için  teşekkür etti.  Güzelgün “Temiz çevre , temiz deniz bilincinden yola çıkarak bir etkinlik  düzenledik. Deniz dibinde bırakılan  trol ağlarının temizliği ile ilgili bir etkinlikti” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Peter hell dedi ki:

    Deniz temiz turmepa vesaire vesaire .insanlarımız bilinçleştirilmedikçe,öğretilmedikçe,göz altında olmadıkları zamanda kendilerinin göz altında olduğunu bilmedikleri müddetçe,biz denizlerimizi koruyamayız.bireysel çabalar bu koruma için yeterli değildir.birlerden bin olunur ise doğru değildir.cünkü her bir ayrı bir birdir.aynı bir değilizdir.işte ondan dolayı damlaya damlaya göl olmaz.