Bodrum Gündem

Bodrumlu Yelkenciler SOMA’yı Unutmadı…

28.05.2014
0
A+
A-

Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Fas, Avusturya, Danimarka, Slovenya, İngiltere, Hindistan, Yunanistan, Türkiye,  İtalya, Romanya ve Rusya’dan 54 Kulüp 273 Yelkenci’nin katılacağı BİOR 2014 yarışları kortej yürüyüşü ile başladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 28/05/2014

13 ülkeden 54 Kulüp 273 Yelkenci’nin katılacağı BİOR 2014 yarışları Bodrum marinadan başlayıp  belediye meydanında son bulan kortej yürüyüşü ile başladı.

28 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışlar İçmeler Mevkiinde bulunan Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kulübü order vardenfil online order Xenical online Buy Levitra Kayıkhane tesislerinde devam edecek. 2014 Bodrum Uluslararası Optimist Yelken yarışları Türkiye’nin ilk Uluslararası Optimist Yarışması olma özelliğini taşıyor.
Bodrum Belediyesi’nin himayesi altında; Türkiye Yelken Federasyonu’nun desteğiyle Bodrum Spor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi (DTO), Bodrum Denizciler Derneği (DD) öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bodrum International Optimist Regatta (BIOR), 28 Mayıs – 1 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılan Türk Kulüplerindeki yarışmacılar, üzerinde sonsuzluk işareti ve madenci resminin bulunduğu tişörtler giyerek Soma’da yaşananları ve ölen madencileri unutmadıklarını gösterdiler.  Organizasyon yetkililerinden Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi  Meclis Başkanı Rüştü Tezcan,  bu organizasyonun çalışmalarının Soma faciasından önce yapıldığını ve uluslararası olması nedeni ile iptal edemediklerini kaydetti. Tezcan “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bodrum Uluslararası Optimist yarışlarını Soma faciası nedeniyle müziksiz ve eğlencesiz olarak gerçekleştireceğiz. Bu acımız varken  Planlanan normal programı uygulamamız mümkün olamazdı. Sadece yarışları gerçekleştirip ödülleri sahiplerine teslim etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’de düzenlenmiş ilk Uluslararası Optimist Yarışması olan BIOR, Uluslararası Yelken Federasyonu’nun takviminde yerini sağlamlaştırdı. 2. BIOR’a; Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Fas, Avusturya, Danimarka, İngiltere, Slovenya, Hindistan, Yunanistan, İtalya, Romanya, Rusya ve Türkiye’den 24 değişik kulüpten olmak üzere, 250 üzerinde optimistçi ön kayıt yaptırdı.

3 gün boyunca İçmeler Bodrum Spor Yelken Şubesi’nde yapılacak olan yarışmada dereceye girenlere ödülleri yarışma sonunda törenle verilecek.
Hem yurtdışı, hem de yurtiçinden katılacak olan kulüpler için ücretsiz konaklama ve tekne temin ediliyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.