Bodrum Gündem

Turizmciler Devam Eden İnşaatlardan Şikayetçi

30.05.2014
0
A+
A-

Turizm Bakanlığının turizm yörelerinin bağlı oldukları valiliklere gönderilen genelgeye göre 15 Mayıs ile 15 Ekim arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmekte. Ancak Bodrum’un bazı bölgelerinde inşaat faaliyetleri kısıtlamadığı ve turizmcileri zor durumda bıraktığı ifade ediliyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-30 Mayıs 2014

Her yıl olduğu gibi, Türkiye’nin kıyı şeridinde bulunan turizm yörelerinde, Nisan ayında hareketlilik başladı. Yabancı turistler Nisan ayı başından itibaren Paskalya bayramı nedeni ile bodrum değirmenler (2)Akdeniz ve Ege bölgesinde kıyı şeridinde bulunan tatil yörelerine gelmeye başlıyorlar.

Bodrum’da da yaz sezonu Nisan’da yapılan Paskalya ile sezon başlıyor. Kış döneminden çıkan konaklama sektörü ve esnafın ekonomik olarak nefes almaya başladığı bu dönem, inşaat faaliyetleri nedeni ile yeterince verimli olarak değerlendirilemediği ifade ediliyor. Turizm Bakanlığının Valiliklere gönderdiği genelge gereği 15 Mayıs’ta başlaması gereken inşaat faaliyetlerinin kısıtlanması öngörülmesine karşın, inşaatlar hız kesmeden devam ediyor.

TURİZMCİLER ve TURİSTLER ŞİKAYETÇİ…

Turizmciler 15 Mayıs’ta uygulanmaya başlandığı açıklanan inşaat yasağına bazı müteahhit firmaların uymadığını, bundan dolayı da turizmin kötü etkileneceği görüşünde. Bodrum Bay Resort Genel Müdürü ve turizmci Bülent Bayrakçı, tesislerini 1 Mayıs’ta faaliyete geçirdiklerini kaydederek 2014 sezonundan da beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederken otel çevresinde devam eden inşaat faaliyetleri nedeni ile sıkıntılar yaşadığını söylüyor. Bayrakçı Bodrum’da turizm sezonunun uzatılması yönünde yapılan çalışmaların, sezonun başladığı Nisan ve Mayıs ayları döneminde devam eden inşaat faaliyetleri nedeni skteye uğradığını ve turizm tesislerini zor durumda bıraktığına dikkat çekerek “İnşaat faaliyetleri Bodrum’un turizm sezonunu kesinlikle çok etkiliyor. Biz otelciler olarak, turizmciler olarak turizmi uzatmak için uğraşıyoruz ama maalesef inşaat yasağı 15 Mayıs’ta ancak bu tarihi geçmemize rağmen halen çevrede, Bodrum’un birçok yerinde inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini görüyoruz. Turizmciler olarak sezonu uzatmak isterken bu ters görüntüler turizmi olumsuz olarak etkiliyor. Yetkililerin bu konuda önlem alması gerekiyor” dedi.

buy Lithium turgutreis (4)TUR OPERATÖRLERİNDEN TESİSLERE UYARI…

Turgutreis’te faaliyet gösteren Sun and Sae Beach Otel yöneticileri de inşaat faaliyetlerinin Turizm Bakanlığı genelgesine uygun olarak kısıtlanmadığı ve tur operatörlerinin uyarılarda bulunduğunu, bu duruma müdahale edilmemesi durumunda turizmcilerin büyük sorunlar yaşayacaklarına dikkat çekiyor. İşletmenin hemen yanında devam eden inşaat faaliyeti ve yol yapım çalışmaları nedeni ile işletmede konaklayan turistlerden yoğun şikayetler geldiğini ve çalıştıkları tur operatörlerinden uyarılar aldıklarını kaydetti. Sun and Sae Beach Otel’e yabancı turist getiren Akadaem Travel’den gelen uyarı şu şekilde;

Sayın Muttalip TELCİ,

Tesisinizde konaklayan misafirlerimizden otel önünde bulunan yol çalışması ve yandaki otel inşaatı konusunda şikayetler almaktayız.

Alınan bu şikayetler tesisin satış performansını olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu olay hem operatör olarak bizi hem de sizleri doluluk açısından zarara uğratmaktadır. Konu ile ilgili gerekli hassasiyetinizi önemle rica eder, bundan sonraki dönem de aynı sorunla karşılaşmamak dileğiyle iyi sezonlar dilerim.

Saygılarımla, buy levonorgestrel

Tuncay TINAS

AKDEM TRAVEL

boder yazısıBODER KANUNLARA UYULMASINI İSTİYOR…

BODER tarafından Bodrum’da faaliyet gösteren konaklama tesislerine gönderilen yazıda Turizm Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge gereği turizm yörelerinde yaz sezonun başladığı dönemde inşaat faaliyetlerinin kısıtlanması yönündeki kanunlara uyulması, uymayanların ise BODER’e bildirilmesini istiyor. BODER yetkilileri, bakanlık tarafından ilgili makamlara gönderilen genelgede yaz sezonu başında turizm yörelerinde devam eden inşaatların kısıtlanması ve turizme olumsuz bir etkisinin olmaması için gereken önlemlerin alınması istendiğine ve kanunlara uyulması gerektiğine vurgu yapıyor.

YASAK DEĞİL PLANLAMA YAPILMALI… order albuterol

Konu ile ilgili olarak yasak anlayışından daha çok, turizm ve inşaat sektörünün bir araya gelerek, yaz sezonu başındaki dönemde nasıl hareket edilmesi gerektiği yönünde bir planlama yapılması gerektiği görüşündeler. Bodrum ekonomisinin en önemli iki sektörü olan turizm ve İnşaat sektörü birlikte hareket ederek bu sorunu çözmeleri için Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odasını çözüm odaklı göreve davet ediyorlar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Ibadet timurtaş dedi ki:

    Şevket Sabancı Sahi Yolu üzerinde bulunan( zamanlaması manidar) turizm sezonunun başlamasına bir hafta kalarak başlatılan yaya yolu çalısmaları hangi şantiye patronlarının işini kolaylaştırmaya yöneliktir?
    Şantiye önünde son bulan yaya yolu ile hız kazanan şantiye çalışmalarının tesisimize verdigi maddi manevi zararlar için KIMI KIME ŞIKAYET EDECEĞIZ!!!!
    NEREDESİN C H P. ?????