Bodrum Gündem

İlhan Özyiğit Yeniden İMO Bodrum Temsilciliğine Seçildi

02.06.2014
0
A+
A-

Accutane price metoclopramide online İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliği seçimi yapıldı. 2014-2016 dönemi İMO Bodrum Temsilciliğine İlhan Özyiğit yenişen seçildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-2 Haziran 2014

Türkiyenin en önemli meslek örgütlerinden birisi olan TMMOB bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciliği seçimleri, Yokuşbaşı İMO Bodrum temsilciliği seçimi ilhan özyiğit yeniden İMO Bodrum temsilcisi seçildi (6)için kayıtlı olan 278 inşaat mühendisinden 123’ü oy kullandı.

İMO Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever TMMOB bağlı şube seçimlerinin tamamlanmasının ardından 15 Haziran’a kadar temsilcilerin atanmasının gerçekleştirileceğini kaydetti. Başkan Atasever tüzüklerinde olmadığı halde demokratik bir örgüt olmaları nedeni ile temsilcileri de seçimle belirlediklerine dikkat çekti. İMO Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiğit ise 2012-2014 döneminde birlikte çalıştıkları yönetim kurulunun isimlerini tekrarlayarak seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Muğla Şube Yönetim kurulunun başkan ve üyelerinin katılımı ile seçime başlanmıştır.

İMO Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever, İMO Muğla ŞubeSekreteri Cihangir Aygın, İMO Muğla Şube Yönetim Kurulu Üyeleri  Nilgün Şahin ve Doç.Dr. Rıfat  Kahyaoğlu’nun da hazır bulunduğu İMO Bodrum Temsilciliği seçiminde adayların birden fazla olması durumunda sandık konularak gizli oylama yapılacağı, tek aday ve tek liste çıkması durumunda ise açık oylama yapılacağını söyledi.

ilhan özyiğit yeniden İMO Bodrum temsilcisi seçildi (8)SEÇİMİN ERTELENMESİ İSTENDİ…

Yapılacak seçimin üyelere zamanında bildirilmediğini iddia eden Aydın Doğer geleneksel olarak oda seçimlerinin başında siyasi mesajlar verildiğini ve Muğla Şube Başkanı ve Bodrum Temsilcisi arkadaşlarının bu mesajları verdiklerini ifade etti. Doğer konuşmasında 17 Aralık, Soma ve Gezi Direnişi ile ilgili görüşlerini başlıklar halinde dile getirmesinin ardından burada bir seçim değil atama olduğunu ifade ederek seçimin bir ay sonraya ertelenmesi gerektiğini söyledi. Doğer gerekçesini şu şekilde açıkladı; “Bu seçim değil, hepimizin bildiği gibi bir atama, bir eğilim belirlemesi. Burada pırıl pırıl gençler ve tecrübeli yaşlı insanlar görüyorum. 3 gün içerisinde kimse ne bunları oturup konuşabilir nede demokratik bir liste çıkabilir. Ben bu durumu protesto ediyorum ve bir ay sonra tekrar seçim yapılması için oylama yapılmasını talep ediyorum. Biz demokrasi için yıllarca mücadele verdik. Bir avuç odanın içerisindeki bu türdeki antidemokratik yapılanmayı protesto ediyorum”

İMO Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever 10 gün öncesinden mail ve GSM mesajları ile bilgilendirme yapıldığını, bir ay sonrasına ertelemenin mümkün olmadığını , 15 Haziran’a kadar TMMOB’ye temsilcilerin bildirilmesinin zorunlu olduğunun bilgisini verdi. İMO Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiğit’de seçimin ertlenip, ertlenmemesi için oylama yapılmasının herkesi memnun edeceğini ve demokratik bir karar olacağı yönündeki önerisi üzerine açık oylama yapıldı. Açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçimin yapılması kararı çıktı. 2014-2016 dönemi için İlhan Özyiğit İKK Bodrum sekreteri Şahabettin Doğan, Metin Soylu, Şenol Altuntaş ve Göktuğ Tık’tan oluşan tek liste açık oylamaya sunuldu. Oylama sonucu oy çokluğu sağlandı.

İMO Bodrum Temsilcisi İlhan ÖzyiğitÖzyiğit, ve Yönetim Kuruluna yeniden seçilirken Özyiğit meslektaşlarına teşekkür ederek “2014-2016 yılları için bir seçim yaptık. Tekrardan benim başkanlığımda eski yönetimle beraber devam edeceğiz. Bundan sonrada Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ilhan özyiğit yeniden İMO Bodrum temsilcisi seçildi (4)İMO BODRUM TEMSİLCİSİ İLHAN ÖZYİĞİT’in KONUŞMASININ TAM METNİ… buy Lamisil online

Değerli Meslektaşlarım,

Demokrasinin bir ifadesi olan seçim süreci sonucu, 2014-2016 döneminde görev yapacak yeni Yönetim Kurulunu seçmek için buradayız.

Öncelikle,Sözlerime başlamadan önce;

Geçen yıl kaybettiğimiz Temsilciliğimiz üyesi üç meslektaşımızı,  İrfan şafak , Nedim Sancar ve Mehmet  Dal’ıda anmak istiyorum. Ruhları şad olsun.

Gezi Parkı direnişinin üzerinden bir sene geçti. Ben bu vesile ile gezi parkında hayatını kaybeden gençlerimizi de  saygıyla anmak istiyorum..

Yine,13.mayısta SOMA da meydana gelen kazada kaybettiğimiz 301 yurttaşımıza da  Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine de baş sağlığı diliyorum.   İş güvenliğinin ne kadar önemli olduğu, iyi denetim olmazsa SOMA daki gibi kazaların CİNAYET ’e dönüştüğünü maalesef acı bir olayla anladık.İnşallah bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Bodrum İKK sekretarya görevini son iki senedir  Şahabettin DOĞAN meslektaşımız sürdürmekteyken, yeni yapılan seçimle güven tazeleyerek, görevine devam etmektedir.Odamız için başka güzel bir gelişmede, bu sene  Muğla İKK sekreterliği görevini de şube başkanımız Alifer Atasever ’ in yürütmesine karar verilmiştir.

Bu arada yeri gelmişken sizlere, bir hususu da aktarmak istiyorum. Geçen şubat ayında Bodrum Temsilciliğimizi ziyaret eden belediye başkanımız, sayın Mehmet Kocadon’un  İKK sekretaryasına verdiği, tüm TMMOB bileşenlerini bir arada olacağı BİNA  sözünün de yeni dönemde de takipçisi olacağız.

Odamız, Türkiye de 26 şubesi ve 127 temsilciliği ve 90 bini aşkın üyesi bulunan bir meslek örgütüdür.

Bodrum Temsilciliğimiz, 127 temsilcilik içinde, hem nitelik hem nicelik bakımından ilk 10 içindedir.

( temsilciliğimize bağlı üye sayısı , mesleki denetim yaptığımız işler bakımından)

Odamız , her sene yeni meslektaşlarımızın katılımları ile  daha da  büyümektedir.

Türkiye de, 2009 yılında toplam .89 İnşaat Mühendisliği programı varken,

Bu rakam, 2013 yılında …..…285  İnşaat Mühendisliği programına yükselmiştir.

2009 yılında….    5.762  olan toplam kontenjan sayısı,

2013 yılında …. 10.911  kontenjana yükselmiştir.

İnşaat mühendisliği eğitiminin çeşitli okullarda farklı seviyelerde verilmesinden dolayı oluşan seviye farklılığının ortadan kaldırmak için meslek içi eğitimlerin önemi burada ortaya çıkmaktadır.

Değerli Meslektaşlarım , bu vesile ile Örgütümüzü bugüne kadar omuzlarında taşıyarak bizlere emanet eden tüm değerli meslektaşlarımıza, emeklerine ve katkılarına  çok şey borçlu olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.

Odamızın mücadele kültürünün yaratılmasında ve sürdürülmesinde sorumluluk alarak elini taşın altına koyan, “daha yürüyecek çok yolumuz var” diyen meslektaşlarımla da bu yolculukta yine beraber olmaktan da ayrıca onur duyacağız.

Kamu ve toplum yararına  denetim yapan meslek örgütümüz, sağlıklı kentleşmenin, güvencesi olmuştur  ve olmaya devam edeceklerdir.

Sözlerime son verirken , yeni dönem  seçilecek yönetim kurulunun örgütümüze,Bodruma hayırlı uğurlu olmasını diler,katılımlarımızdan dolayı hepinize yönetim kurulu adına teşekkür ederim.

İlhan ÖZYİĞİT

İMO Bodrum Temsilciliği

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.