Bodrum Gündem

ONURUNU KAYBETME!

ONURUNU KAYBETME!
04.06.2014
0
A+
A-

Gezi direnişinin üzerinden bir sene geçti. Olayın sıcaklığı ile toplumun istisnasız her kesiminden ‘’olay ile ilgili gerekli dersleri aldık, gençlerimiz bize ders verdiler, bundan sonra gençlik ile alakalı daha iyi adımlar atacağız’’ şeklinde demeçler ve basın açıklamaları havada uçuştu. Hadi bunu anladık konunun yeni olması ile alakalı büyüklerimiz politik konuşmalar yaparak topluma mesaj verdiklerini sandılar. Peki ya bizler, gençler ne yaptı? Ne yapıyoruz?

Gezi ruhunu kaybettiğimiz an eskilere gitmekten başka bir yolun dönüşü olmayacağını herkesin bilmesi lazım. Abi-kardeş, amca-dayı ilişkileri ile artık bir yere gelme dönemlerini bitirmek gezi ruhunu savunanların elinde. Emekle, alın teriyle, mücadeleyle tıpkı gezide olduğu gibi istediğini, hedeflediğini söke söke alma dönemine tekrar girmekte gezi ruhunu savunanların elinde.

Bize düşen görev ise onurumuzu yani Gezi Ruhumuzu kaybetmemek ve onu korumak olmalıdır. Gezi ruhunu unutup farklı yollara girip ona ihanet edecek olanlar elbette olacaktır. Din, dil, ırk, mezhep ve bölgesel milliyetçilik yapanları zaten gezi ruhunun içerisine dahil bile etmiyorum ama asıl olan bu mücadeleyi genişletip toplumun her kesimine yaymak öncelikli hedefimiz olmalı. O zaman o ihanet edenleri de böylelikle kazanmış oluruz ki gezi ruhunun en büyük özelliği hoşgörü ve yardımlaşmadır, haksızlık karşısında tek vücut olmaktır, ayrım yapmama ve ekmeğini herkesle paylaşmadır.

Gezi bizim onurumuzdur, gezi bizim gasp edilmiş haklarımızın tekrar geri alınma sürecinin başlangıcıdır, gezi bizim yani gençliğin yeniden şahlanış sürecinin ilk adımıdır kısacası gezi apolitik olduğu düşünülen bir gençliğin ‘’ bizde buradayız!’’ deyip yumruğunu masaya vurduğu toplumsal bir tavırdır.

Bunun gereğini daha örgütlü daha çok siyasetin içinde bulunma, daha çok ülke meseleleri ile yakından ilgilenme ile yerine getirebiliriz. Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların içinde daha faal ve daha etkin çalışmalarla bu ruhu sürdürebiliriz. Ülkece durumumuz ortada. Bu meselelere bir yere kadar duyarsız ve sessiz kalabilirsin. Gün gelir herkesi sokan yılan bir gün senide sokar!

“bahar geldi çocuklar
çıkın kırlara
çiçeklenin çocuklar çiçeklenin
güneş bütün varlığıyla tezahür etti
güneşlenin çocuklar güneşlenin
hayvanlar tekrar çayırlara çıktı
sütlerini için
kuvvetlenin çocuklar kuvvetlenin”
buy Asacol order Professional Viagra cheap Valtrex
Nazım Hikmet
Aşk, örgütlenmektir gençlik.
O vakit;
örgütlenin gençlik, örgütlenin…

Gençsen, genç olduğunu düşünüyorsan ve kendini genç hissediyorsan ‘’Gezini’’ kaybetme, ona sımsıkı sarıl ve ona sahip çık!

Unutma ki bu ruh senin eserin…

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.