Bodrum Gündem

Soma İçin Suç Duyurusu Yapıldı

Soma İçin Suç Duyurusu Yapıldı
05.06.2014
0
A+
A-

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Soma’da yaşanan facia ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak 13 Mayıs tarihinde Soma’da yaşanan facia, Türkiye’de uygulanan emek, ekonomi ve enerji politikalarının kökten sorgulanması gerekliliğine dikkat çekti. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisiihmali bulunan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundular.

Bodrum Gündem/5 Haziran 2014

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Soma’da yaşanan facia ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada emeğin sömürülmesi ve taşeronlaşma ile sosyal adaletsizliği iyice derinleştiren emek politikalarına, yesiller-ve-sol-gelecek-partisiböyle bir katliam yaşanmasına olanak veren sendika yapılanmalarına, insan ve çevre sağlığını tehdit eden enerji politikasına karşı doğadan ve insandan yana, istihdam olanaklarını artırıcı bir ekonomik modelin mümkün olduğunu şu şekilde ifade etti. Soma Maden Faciası sonrasında ortaya çıkan gerçekler, sorunun sadece özelleştirme, taşeronlaştırma ve iş güvenliği ihmali gibi basit bir çerçevede ele alınamayacağını göstermiştir. Facia son 10 yıldır bilinçli olarak seçilmiş ekonomik büyüme politikalarının sürdürülemez olduğunu açık biçimde ortaya koymuştur. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak, son yıllarda yaşadığımız sorunların esas belirleyicisinin AKP’nin seçtiği ve artık sınırlarına dayandığı büyüme modelini ne pahasına olursa olsun sürdürme inadı olduğunu düşünüyoruz.”

YARGILANSINLAR…

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bodrum İlçe Örgütü Eş Sözcüsü Nihat Gençosman tarafından yapılan yazılı açıklamada, Soma Maden Faciası sonrasında ortaya çıkan gerçekler, sorunun sadece özelleştirme, taşeronlaştırma ve iş güvenliği ihmali gibi basit bir yöneticilerinin yargılanmaları için suç duyurusunda bulunduklarını kamuoyuna duyurdular.

soma_felaketi_15mayıs2014 (38) buy Nexium Yapılan yazılı açıklamanın devamı ise şu şekilde;

“Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi açıklamasında, dünyanın en büyük 10. Ekonomisi olma gibi salt ekonomik hedefler içeren Vizyon 2023 insan hayatını ucuzlatmadan ve doğanın haklarını gasp etmeden ulaşılabilir bir hedef olmadığını, bu sürdürülemez modelde inat edildiği müddetçe, cari açık ve biyolojik kapasite açığı da büyümeye devam edeceğini, bu sürdürülemez modelde inat edildiği müddetçe, devletin denetleme görevini layıkıyla yapacağını, gerçek bir sendikal işleyişin yeşereceğini beklemek bir hayalden öte olamayacağının altını çizerek şu görüşlere yer verdi; “Son olarak, yıllardır binlerce insanımızı ulusal ve uluslar arası yasaların öngördüğü çalışma koşullarından uzak bir şekilde, kölelik şartlarında çalışmaya zorlayan, alarm vererek gelmekte olan felakete karşı hiçbir önleyici tedbiri almayan, bu yöndeki uyarılara çeşitli yollarla kulak tıkayan, facia yaşanınca olaya dair gerçekleri gizleyen resmi ve özel bütün sorumluların yargılanması ve hak ettikleri cezayı almaları gerektiği fikrindeyiz. Bu gerçekleşmeden kamu vicdanı huzur bulmayacaktır. Bu bakımdan, Partimizi yaşamını yitiren yurttaşlarımız ve onların yakınları adına bu toplumsal sorunun tarafı olarak görüyoruz. Bu nedenle de sorumluluk zinciri içinde payı olan hükümet mensuplarının, hakkıyla denetleme yapmayan kamu görevlilerinin, gerekli hiçbir tedbiri almayan ve çalışma koşullarını yaratmayan işvereni ve temsilcisi olan idari personelinin, bu sistem içerisinde maden işçilerini çalışmaya zorlayan taşeronların, denetleme ve iş haklarını savunma görevini yerine getirmeyen sendika yöneticilerinin yargılanmaları için suç duyurusunda bulunduk.” cheap Fluoxetine Viagra

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Soma faciası ile ilgili olarak yaptığı suç duyurusunun nasıl değerlendirileceği ise önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.