Bodrum Gündem

Japonlar, Kültürlerini Ve Sanatlarını Uygulamalı Olarak Öğrettiler

10.06.2014
0
A+
A-

Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü nedeniyle Bodrum’da da düzenlenen etkinlikler Trafo Bodrum’da devam etti.

Bodrum Gündem/10 Haziran 2014

Bodrum Belediyesi ve Japon – Türk Kültür Değişim Derneği işbirliğiyle düzenlenen Japon Kültür Festivali kapsamında Japon eğitmenler, Japonlar kulturlerini ve sanatlarini uygulamali olarak ogrettiler (5)Bodrumlulara ve yerli-yabancı tatilcilere Japon kültürünü ve sanatlarını öğretti. Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte eğitmenler vatandaşlara; Origami (Kağıt Katlama Sanatı), Kirigami (Kağıt Kesme Sanatı), İkebana (Çiçek Düzenleme Sanatı) ve Japonca yazı yazmayı öğretilirken, Japon çayı ve Japon lokumu ikramları yapıldı. Kültür Merkezi’nde sergilenen Japonca yazılar ve yelpazeler ise büyük ilgi gördü.

Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkan Vekili Seval Aktaş, Japon tatlılarının ve çayının tadına bakarken Bodrum Belediye Meclisi Üyesi Abdülmecit Poyraz da kağıt katlama sanatı origamiyi öğrenmeye çalıştı.

Japon Kültür Festivali, Bodrum’un ardından Isparta’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. 

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.