Bodrum Gündem

Bodrum Yandex İle Keşfedilecek

14.06.2014
0
A+
A-

Türkiye’de yerelleştirilmiş hizmetleri ile kullanıcılarına beğenisi toplayan Yandex, Haritalar hizmetinin bir parçası olan Panoramalar’a yeni bir halka ekleyerek Türkiye’de ilk kez bir ilçede Bodrum’u karış karış gezebilecek hizmeti bugün hizmete açtı.

Bodrum Gündem/13 Haziran 2014

Yandex. Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’Su Mehmet Ali Yalçındağ “Dünya Tarih Mirası açısından büyük önem taşıyan, bir kez ziyaret eden herkesin tutkunu mehmet_ali_yalcindag (1)olduğu Bodrum, Yandex Türkiye olarak bizimde öncelik verdiğimiz merkezlerden biriydi, bu doğrultuda çok özverili biçimde  çalıştık ve panoralarımıza Bodrum’u kazandırdık” Lithium online dedi.

Yandex’in Haritalar servisine eklenecek olan Bodrum Panoramaları’nın tanıtımı Milta Marina Yact Club’da Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ’ın yaptığı toplantı ile hizmete açıldı. Tanıtım toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği)  Başkanı Halil Özyurt, Işıl Clup Milta Tatil Köyü Genel  Müdürü Emir Bağ, turizmciler ve basın mensupları katıldı.

İNTERNET DENİLDİĞİNDE İLK AKLA GELEN MARKALARDAN BİRİ YANDEX…

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalçındağ, Yandex Haritalar sisteminin kullananların artık 360 derecelik yüksek çözünürlüklü görseller ile Bodrum’u karış karış gezebileceğini belirterek

treatment of mania “Yandex ailesi olarak, Bodrum’da ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan yaklaşık üç sene önce Türkiye’ye adım atan Yandex, farklı özellikleri ile öne çıkan arama motorunun yanı sıra, Yandex.Mail ve Yandex.Haritalar ve Navigasyon gibi hizmetlerimiz ile sizlerin beğenisini kazandı. Bugün Türkiye’de İnternet denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olmak bize büyük gurur veriyor. Elbette bu başarımızın en önemli etkenleri arasında Türkiye’mize yönelik özel hizmetler sunmamız bulunuyor. Türkiye’deki İnternet kullanıcıları, bu hizmetlerimizden bazılarını ise Türkiye’ye özgü olarak sadece Yandex’te bulabiliyorlar” dedi.

yandex_bodrum (4)BODRUM YANDEX İLE KEŞFEDİLECEK… Buy Cialis super active

Yalçındağ Türkiye’de tarihi ve kültürel olarak önemli çok sayıda yeri ve birçok şehrin ana cadde ve sokakları Yandex’in Panoramaları ile gezilebildiğini belirterek “Mekanları 360 derecelik yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla adım adım gezebildiğimiz bu hizmete bugün yeni bir zincir ekliyoruz. Tarihin başlangıcından beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Heredot’tan Halikarnas Balıkçısı’na kadar, sanat tarihine damgasını vuran isimlerin yuvası, doğal güzellikleri ile kendisini herkese hayran bırakan Bodrum, her yıl dünyanın dört bir köşesinden milyonlarca kişiyi ağırlamaya devam ediyor.Dünya tarih mirası açısından büyük önem taşıyan, bir kez ziyaret eden herkesin tutkunu olduğu Bodrum, Yandex Türkiye olarak bizim de öncelik verdiğimiz merkezlerden biriydi. Bu doğrultuda, çok özverili biçimde çalıştık ve Panoramalarımıza Bodrum’u kazandırdık. Bodrum Panoramalar projesi sayesinde, Bodrum’u seven veya merak eden herkes, bu güzide ilçemizi İnternet’ten sokak sokak görüp, gezebilecek. Kalmayı planladığı, gezmeyi düşündüğü noktaları önceden keşfedebilecek. Yandex.Haritalar bünyesindeki Bodrum Panoramaları sayesinde Bodrum’un turizm potansiyelinin katbekat artacağına inanıyoruz! Yandex Bodrum Panoramalarının hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen Bodrum Kaymakamı Sayın Dr. Mehmet Gödekderman ve Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

yandex_bodrum (8)KOCADON “ÇOK YAKINDA BODRUM CANLI İZLENEBİLECEK”

Yalçındağ’ın Kocadon’a Bodrum panorama fotoğrafını hediye ettiği tanıtım toplantısında Kocadon “Turizmde en önemli konu turist tatilini geçireceği yer konusunda önceleden bilgilendirmek ve gideceği yşeri iyi tanımasıdır. Bodrum’un turizm potansiyeline ve tanıtımına büyük katkıda bulunacak bu projede emeği geçen herkesi ve Sayın Yalçındağ’a teşekkür ediyorum. Sistemin fotoğrafların yanı sıra kameralarında devreye girerek Bodrum’un Yandex üzerinden canlı izlenebilmesi için her türlü desteği ve girişimi yapacağız. Dünya markası Bodrum’u bu önemli katkıdan dolmayı Bodrumlular bu hizmeti asla unutmayacak” dedi.

Yandex. Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Sezer’de verdiği teknik bilgilerde  Türkiye’de 81 il 957 ilçe ve 40 bin köy ve mahallede aktif halde hizmet verdiklerini belirterek “Bodrum için bugün hizmete açtığımız sistemde ise tam 256 km. yol güzergahında 34460 fotoğraf ve 8615 panorama ile ilçeyi tanıtmayı hedefledik. Önümüzdeki haftadan itibaren Yandex . Haritalar sistemi Marmaris, Fethiye, Nevşehir ve Afyon’da hizmete girecek” dedi.

Yandex Hakkında:

1993 yılında kurulan Yandex, 2011 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Yandex.Türkiye, Türkiye’deki kullanıcılar ve Türkiye hakkında bilgi arayan herkes için geliştirilmiş, kullanıcılarına İnternet’te aramanın yanı sıra haberler, e-posta gibi birçok farklı İnternet servisi sunan bir arama motoru ve web bilgi portalıdır. Kuruluşundan bugüne kadar inovasyona öncelik veren Yandex, geliştirdiği ve uyguladığı yenilikçi teknolojilerle İnternet kullanıcılarına, bilgilendirici, coğrafi konum bazlı ve kişiselleştirilebilen çeşitli hizmetler de sunmaktadır. ComScore verilerine göre bütün dünyada 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilerek dünyanın önde gelen arama motorlarından biri olan Yandex, kuruluşundan bu yana 10 yılı aşkın bir süredir %60’a yakın bir pazar payıyla Rusya piyasasındaki lider konumunu korumaktadır. Birkaç yıl önce Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan ve Türkiye için de özel portallarını açan Yandex, servislerini başka dillere çevirmekle kalmayıp çalıştığı her ülke için gerçek birer yerel ürün sunmak üzere çaba göstermektedir. Yandex’in sunduğu hizmetlere masaüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve cep telefonları gibi farklı cihazlardan ulaşılabilmektedir. http://www.yandex.com.tr/

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.