Bodrum Gündem

EMRAH DOĞU, CHP VE ÇÖZÜM…

Kendi içinde büyüyen bir örgüt, dışına da umudu taşıyabilir. EMRAH DOĞU Önce örgütü büyüttü, sonra Fethiye’de CHP`ye olan ilgiyi. Son yapılan yerel seçimlerde CHP’nin Ülke genelinde aldığı başarısız seçim sonucuna kıyasla yereldeki EMRAH DOĞU’nun başarısı CHP açısından da ders niteliği taşımaktadır.

methotrexate no prescription purchase Lithium emrahdogu 1EMRAH DOĞU Fethiye ile ilgili hiçbir soruna kayıtsız kalmadı. Her sorunda çözümün katalizörü yani hızlandırıcısı oldu. Halkın çıkarlarını ilgilendiren bütün sorunlarda denizcilikten, turizme; balıkçılıktan, narenciyeciliğe pek çok alanda ve her konuda doğru çözümleri üretti.

Çünkü konuları ele alırken sorunun asli sahiplerini yani insani merkezine aldı

Bu anlayışın doğal sonucu olarak Fethiye’de hiçbir sivil toplum örgütü, meslek odası yoktur ki; CHP`nin rengini taşımıyor olsun. Bu ilişki karşılıklı bir anlam taşıyor. Öğrenirken öğretiyordu. Etkilenmeye açık olmayan etkileyemez. Değişime açık olmayan değiştiremez. Siyasi partilerin bir amaç değil, araç oldukları unutulmamalıdır. Emek eksenli bir parti olarak, EMRAH DOĞU tüm Muğla’da dayanışma içerisinde olmuştur. Muğla’nın tüm ilçe örgütlerinde ismi ve rengi vardır.

CHP acısından Muğla’nın en zor ilçesi Fethiye’ de merkez sağ ve taban muhafazakardır.  EMRAH DOĞU uzun yıllar bu mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütürken,  Bu kesimle yerel sorunları noktasında pek çok konuda ortak üretimde bulundu. Emrah Doğu her koşulda hesabını en iyi şekilde verebilecek bir CHP’li. Hiçbir şekilde parti ve toplum kaynaklarını, kamu kaynaklarını kişisel ya da çevresel etkilerin yönlendirmesiyle yanlış kullanmaya yönelmedi.

Dürüst siyasetçi ve dürüst yöneticidir. Dışlayıcı değil, kucaklayıcı, ayırıcı değil bütünleştirici anlayışı içerisinde olmuştur. Parti içi seçimlerinde kendisine oy verse de vermese de insanları kucaklayan ve sahip çıkma sorumluluğu içinde olmuştur. Hiçbir ayrımın etkisi altın da değildir. Etnik, dinsel, mezhepsel ya da bir başka ayrımcılığı hiçbir şekilde kafasında taşımamaktadır.

11.06.2014 tarihli Tekin Bingöl ve Gürsel Tekin imzalı bir faksla Fethiye CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı.

buy retin-a Nasıl Bir Cumhuriyet Halk Partisi?

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nde; dinamizm ve devrimci ruh kaybolmuş, sol ideolojiden ve sosyal demokrasinin evrensel ilke ve değerlerinden uzaklaşılmıştır.

Bunun nedeni üst yönetimin antidemokratik tutumu, örgütü ve yetkili kurul ve organları çalışamaz kılması;

Parti’nin kurumsal kimliğinin yok edilmesi;

Kendi içinde parçalı ve kavgalı yapısı; araştırma ve yeni bilgilerden uzak kalması; katılımcı ve eşitlikçi bir anlayışla ortak aklı oluşturamaması;

Siyasetin gündemine öncülük edememesi ve iktidarın yarattığı yapay gündemlerin ardına takılması;

Parti içi eğitimi savsaklaması; eleştiri ve özeleştiriyi içselleştirecek yerde, bunları kendine tehdit sayması;

Üst yönetimin daha etkin çalışmasını öneren partilileri, dışlaması ve siyasette yok etmeye çalışması;

“Sağa” açılma gibi bir büyük çaresizliğe sürüklenmesi;

Sivil toplum kuruluşları ile iletişim kuramaması;

Seçimle işbaşına gelen ve yokluk içinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni ülkenin en uzak köşelerinde yaşatan Parti örgütlerini yasa ve tüzük kuralı tanımaz bir anlayışla görevden alması, partilileri yıldırması ve dışlamasıdır.

Çözüm nedir?

Sorunlarımızın çözüm adresi, tarihsel birikiminden güç alan ve yeniden yapılanacak, çağdaş, demokratik Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

DURAN ÖZTÜRK/15/06/2014-Bodrum

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. ayhan ongun dedi ki:

    Sevgili Duran, CHP yi eleştirerek AKP nin değirmenine su taşıyor olmayasın))))))

  2. inan gök dedi ki:

    yüzde yüz haklısınız son dönemde parti içinde olup bitenleri şaşkınlıkla karşılıyorum .son yıllarda kendi çizgisinden hızla uzaklaşan bir chp izliyoruz. adeta çalışan insanların partiden sorgusuz sualsiz uzaklaştırılması sol kimliğinden uzaklaşıp sağa ılımlı bir parti oluşturulmaya çalışılması son derece üzüntü verici ve aynı zamanda kaygı vericidir. partiyi sıfırdan aldığı fethiyede şaha kaldıran siyasi ve insani karakteri insana umut olan emrah doğuya yapılan haksızlıkta ortadadır

  3. sennur özkan dedi ki:

    Her satırına katılıyorum Duran, altına imzamı atarım hatta paylaşmak istiyorum yazını…tam da böyle…

  4. Ümit Baltutan dedi ki:

    Çözüm için aynaya bakın sayın Öztürk. Yıllardır sizin gibi ben partiliyim diyenler CHP odun koysa oy atarız diyenler kendi çıkarlarını: dükkan kiralarınızı belediyenin ihalelerini ve belediyede danışman maaşı almak için ağaya yalakalık yapanların kendi çıkarları menfaatlerini CHP’nin menfaatlerinden daha üstünde gördükleri iöin CHP ve BODRUM bu vaziyette.Geçmiş olsun ve günaydın hayırlı sabahlar size de…

  5. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Sn. Doğu ile ilgili bir yorum yapmayacağım ancak Duran bey, Deniz Baykal’lı bir dönemde sizinle aynı ilçe yönetimindeydik ve ilk günden beri de Sn.Baykal’ın partiyi büyütmek yerine – birkaç kişi ile sınırlı tutmak düşüncesine de karşı çıkmışımdır. Şu sıra CHP ye vurmak kolay, sizler neler yaptınız veya yapamadınız….!!! Parti içi demokrasisi, adil delege seçimleri-hani kapıda durup kişilerin isimlerinin üzerlerinin çizilmesi için yapılan baskılar….!!! Hani seçilmiş kişilerin isimlerinin kumpaslarla geri çekilmesi…!!! Hani asılsız iftiralarla delegelerin akıllarının çelinmesi…!!!! Hani yapılan stratejik hatalar-oy kaybetmeler…!!!! Hani cinsiyet ayrımcılığı…hani bizden di – yok değil di…hani yabancılık-ırkcılık…!!! Hani şikayetlerin hiç değerlendirilmemesi, bazı üyelerin hiç yok sayılması….!!!! Tabi ya bunların hiç biri tutucu ve üç, beş kişinin yönettiği Muğla il-Bodrum ilçe ve belde örgütlerinde olmadı. Bahsettiğiniz solculuk ve devrimcilik nerede!! “Sözde” kalmış olmuyor mu! Bu mudur CHP li olmak!