Bodrum Gündem

Matematik LYS-1 Sona Erdi

Matematik LYS-1 Sona Erdi
16.06.2014
0
A+
A-

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu devam ediyor. Uğur Hazırlık Matematik Bölümü Uzmanları b cheap albuterol ugün yapılan Matematik-Geometri sınav sorularını değerlendirdi. Promethazine without prescription

Bodrum Gündem/16 Haziran 2014

LYS maratonunda öğrenciler üniversitede yerleşmek istedikleri bölümlere göre sınavlara katılmakta ve testlere yanıtlar vermektedir. LYS oturumlarında adaylara her ders için farklı kitapçık ve süre verilmektedir. Böylece hem şans faktörü azaltılmakta hem de farklı derslerin farklı oranlarda katkısı kullanılarak 12 çeşit puan üretilmektedir. Bugün de LYS oturumlarından Matematik ve Geometri sorularını içeren LYS-1 oturumu yapıldı.

Uğur Hazırlık ÖSYS Koordinatörü Gülay Hasdemir; “ Viagra online Canada 2014 LYS 1 matematik ve geometri sınavı tamamlandı. Sınavdan çıkan öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre, öğrencileri uğraştıran, uzun işlemli, matematik bilgi altyapısı sağlam olan öğrencileri ayırt edebilecek seçici sorular olduğu anlaşılmaktadır. Bunun yanında tüm öğrencilerin rahatlıkla doğru yanıtlayabileceği sorular da yer almaktadır. Toplamda 80 soru yanıtlayan öğrenciler için okuduğunu anlama, yorumlama,  işlem yapma hızları da zamanı kullanma açısından ayırt edici olmuştur. Öğrencilere gelecek hafta girecekleri LYS 2 Fen Bilimleri ve LYS 3 Edebiyat Coğrafya sınavında ve tüm yaşamlarında başarılar dilerim.”

Uğur Hazırlık Matematik Bölüm Başkanı Adil Kurt;  “LYS-1 Matematik testinde 9. 10. 11. ve 12. Sınıf konularının tümünden ve müfredat içinden soru sorulmuştur. Bu soruların çözümlerinin temel bilgiye, ispata ve yoruma dayalı olduğunun bilgisini sınava giren öğrencilerimizden öğrendik. LYS-1 Geometri testinde ise 10. 11. ve 12. Sınıf konularından birbirine yakın sayıda soru çıkmıştır. Geçmiş yıllara göre 12. Sınıf konularından bu sene daha fazla soru sorulmuştur. Konuları teorik olarak bilen öğrenciler, soruları rahatlıkla çözmüşlerdir. Sınava giren tüm öğrencilerimize geçmiş olsun diyerek girecekleri diğer sınavlarda başarılar diliyoruz. ” dedi.

 Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; ”Matematik – Geometri (LYS 1)  oturumuna MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, TM 1, TM 2,TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar katıldı. Önümüzdeki hafta bu sınava katılan adaylardan MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar Fen Bilimleri (LYS-2) sınavına; TM 1, TM 2,TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar ise Edebiyat-Coğrafya 1 (LYS-3) sınavına katılacak. Eğer aday hem MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 hem de TM 1, TM 2,TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek ise her iki oturuma da katılmak zorunda. Dolayısıyla LYS-1, hem MF hem de TM puanlarının oluşumunda tek başına yeterli değildir. Adayların önümüzdeki hafta yapılacak LYS-2 ve LYS-3 oturumlarını düşünmeleri, her iki oturumun sonucuna göre puanlarının ve sıralamalarının oluşacağını dikkate almaları gerekmektedir. Önümüzdeki bir haftayı öğrenciler yine deneme çözerek ve eksikliklerini kapatmaya çalışarak geçirmeliler.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.