Bodrum Gündem

TÜY…

17.06.2014
0
A+
A-

basar_munir_kose_foto

Aylardır merakla beklenen aday sonunda açıklandı: Ekmeleddin İhsanoğlu..!

Diğer cenahta ise aylardır ve hatta yıllardır beklenen aday ise bir türlü çıkmadı, çıkamadı. İhsanoğlu şimdilik tek aday.

Bu adaylık, seçilsin veya seçilmesin, Atatürk Cumhuriyeti’nin bitişinin, o Cumhuriyet’i kuran CHP’nin genel başkanı tarafından ilan edilmesidir.

Bahane çok basittir: “Recep Tayyip Erdoğan aday olacak gibi görünüyor. Aday olursa karşısında benzer tabana seslenen bir aday bulmak zorunludur. Ekmeleddin Bey de bunun için biçilmiş kaftandır. Nasıl order misoprostol olsa Atatürkçü kesim CHP’nin adayına istemeye istemeye de olsa oy verecektir, diğer kanattan da oy alırsak belki seçtirebiliriz.”

Aslında önerme çok da yanlış değil. Atatürkçü kesimin bugüne kadarki oy Aciclovir without prescription verme tandansı bu düşünceyi haklı çıkarıyor. Ama son 2-3 seçimdir uygulanan bu yöntem tutsaydı zaten tutardı. Bir türlü başarılı olunamayan bu sistemde ısrar etmenin ardından farklı bir mantık yattığına inanıyorum.

Problem şu ki, Türkiye çağdaş, Atatürkçü, aydınlanmacı kimliğinden hızla uzaklaşıyor. Bu uzaklaşmaya karşı siyaset arenasında en Retin-A to sale fazla ayak diremesi gereken parti, CHP, karşıtların ekmeğine yağ sürüyor. Özellikle Kılıçdaroğlu ile birlikte bu tarz siyaset, yani “dönüştüremiyoruz, biz dönüşelim,” siyaseti, en az bu dönüşümü gerçekleştirenler kadar kirli bir siyasettir. Çünkü bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük, hayalkırıklığı yaratmak ve insanların güvenini hor kullanmaktır.

Ekmeleddin Bey değerli bir bilim adamı olabilir. Ancak CHP’nin, temsil ettiğini iddia ettiği değerler açısından, El-ezher mezunu, Exeter diploması sahibi, İslam entelijansiyasının önemli isimlerinden birini aday yapma gibi bir durumu asla olmaz, olamaz. Bu, oy verenlerine ihanettir. Bu son yıllarda yaptıkları tüm hataların üzerine tüy dikmektir!

Ve o oy verenler bu ihaneti de sineye çekeceklerse, o zaman bırakın Roma yansın…!

Başar C.MÜNİR

16.06.2014

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. DURAN ÖZTÜRK dedi ki:

    Münir bey,Tespitlerinize tamamen katılmakla beraber”…İhsanoğlu İslam Konferansı Örgütü’nün genel sekreterliğine, tam da AKP’nin yeni-Osmanlıcı proje ve açılımları çerçevesinde taşınmıştı. Bu haliyle İhsanoğlu’nun AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın alternatifi olarak tanıtılması anlamsızdır. Aslında ortada iki aday yoktur. İki yol da gerici bir rejime çıkmaktadır…”

    1. Başar Münir dedi ki:

      Duran Bey, yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. RTE henüz adaylığını açıklamadı. Belki de ters köşe yaparak Abdullah Gül’ü tekrar aday yapacak. İhsanoğlu o zaman adaylıktan vazgeçer mi vazgeçmez mi belli değil. “RTE mi İhsanoğlu mu?” sorusunun yanıtı bellidir: İhsanoğlu. Ama benzer bir soru Abdullah Gül ve RTE arasında da sorulabilir.”RTE mi Abdullah Gül mi?” Yanıt tabii ki A.Gül olur. (En azından o tokat atmıyor.) Problem, bu tür soruların sorulmasında zaten. 6 Ok’u ambleminde taşıyan bir parti bu adayı gösteremez. Cumhuriyeti kuran parti tarafından böyle bir adayın “çatı adayı” olarak lanse edilmesi kabul edilebilecek bir şey değil. Ekmeleddin İhsanoğlu çatı adayı değil, olsa olsa “kubbe” adayı olabilir. Yazık…

  2. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    SAYIN EKMELEDDİN İHSANOĞLU EN İSABETLİ CB ADAYIDIR..AKSİNİ SÖYLEYENLER DUYGULARINI ORTAYA KOYUYORLAR..AMA BU TÜR KONULAR DA AKIL DUYGULARIN ÖNÜNE GEÇMELDİR..NİTEKİN AKIL VE GERÇEKCİLİĞN ADAYIDIR İHSANOĞLU…ADAY SADECE MHP-CHP ADAYI DEĞİL RTE KARŞISINDA BİLEŞENLERİN ORTAK ADAYIDIR..DOĞALDIR HER BİREYİN GÖNLÜNDE BİR ADAY YATAR..AMA AKLIN TEK BİR ADAYI VARDIR..O DA ÇOĞUNLUĞUN KABUL EDECEĞİ ADAYDIR…CHP LİLER SAYIN KILIÇDAOĞLUNA GÜVENSİNLER..ELEŞTİREBİLİRLER..AMA PARTİSİNİN EVET DEDİĞİ ADAYA OY VERMELERİ GEREKİR..BU SEÇİM DE YA DİKTATÖRE YOL VERECEĞİZ YADA PARLEMENTER SİSTEMİ KORUYUP ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIIZ..BU BAŞARIDAN SONRA SIRA DA CHP-MHP KOALİSYONU VARDIR..GERÇEKCİ OLALIM LÜTFEN..!!